träningsprogram viktminskning ‘Fettskatt’ skulle lägga en orättvis börda på de fattiga ‘

kalorier gå ner i vikt ‘Fettskatt’ skulle lägga en orättvis börda på de fattiga ‘

Dr Mytton sade studier som genomförts vid universitetet föreslog att förlängning av moms på ohälsosamma livsmedel i Storbritannien kunde skära upp till 2 700 hjärtsjukdomar dödsfall per år.

Men Michael Treadwell, från Trefoil Place i Greater Leys, sa attityden var orealistisk. Mr Treadwell brukade väga 27 sten och vid 5ft 10 hade ett Body Mass Index (BMI) på 54 som gjorde honom super fet. Någon med en hälsosam vikt har ett BMI på cirka 25.

Han har lyckats smala ner till 20 sten och ger honom en BMI på cirka 40 och kommer att ha en gastrisk bypass nästa månad, betald av NHS. Treadwell, 47, sa att de mest allvarligt överviktiga personerna hade försökt ‘varje kost under solen’ att gå ner i vikt och många föddes i stora familjer.

Men han sa att hälsosam mat helt enkelt ‘kostar för mycket’.

Han sade: ‘Jag håller med om att det borde finnas subventioner för frukt och grönsaker och jag ser varför de utför dessa studier. Men det är mycket bra för dem att sitta i sina elfenbenstorn och säga’ oh äta hälsosamt och du kommer att gå ner i vikt ‘.

‘Men för människor på fördelar, som mig själv, är det svårt att köpa mat som det är. Det är mycket billigare att äta ohälsosam mat. Jag vet att dessa studier är gjorda av en anledning, men jag är inte säker på att detta är svaret. ‘

Treadwell lider av typ 2 diabetes, högt blodtryck och sömnapné ett tillstånd där lider slutar andas under sömnen och tar en cocktail av sex piller om dagen för en mängd andra sjukdomar.
träningsprogram viktminskning 'Fettskatt' skulle lägga en orättvis börda på de fattiga '