tips på viktnedgång ‘Möte känslor med känslor’

snabb diet ‘Möte känslor med känslor’

Oregon Zoo älskade 54-åriga asiatiska elefanten var tungt sedated och dog tyst 64 minuter efter starten av vad zoo tjänstemän kallade en långvarig men inte obekväm handling av eutanasi. Torsdagen den 9 februari, veckor efter diskussionerna inom djurparken och Metro (den regionala regeringen som övervakar djurparken) om sitt öde. Elefantdöden blev sörjd av hans djurhållare och zoopersonal som ett nödvändigt resultat av läkemedelsresistent tuberkulos som orsakade honom att gå ner i vikt under de senaste dagarna och kräva pounds av ibuprofen för att kväva symtomen.

Zoo tjänstemän var uppmärksamma på den public relations utmaning de mötte förklara Packy död, enligt nästan 200 sidor av e-postmeddelanden och journaler som släpptes som en del av en offentlig rekord begäran. De mötte också en backlash från Free the Oregon Zoo Elephants, en vokal grupp som ville att zoo elefanter flyttade till ett fristad där de kunde flyga och leva som elefanter i det vilda.

Zoo personal tränades på att prata poäng för att svara på allmänheten och nyhetsmedia frågor efter elefant eutanasi. De konfronterades med inre avvik från elefantbevakare som varnade allmänheten om beslutet att sätta Packy ner.

‘Följande är en glimt av kritikernas språk: Döda. Profit. Värdera sitt liv. Spara sitt liv,’ skrev Zoo Director Don Moore i en 29 jan e-post till Metro PR-personal. ‘Vi måste offentligt validera hur svårt det här beslutet är, hur motvilligt gör vi det och varför vi existerar: Förälskelse för djur i vår vård, djurskydd först.

‘Vi kommer, jag vet. Vi måste alla vara beredda att möta känslor med känslor.’

var en annan som han

Zoo-tjänstemän meddelade Packy-döden om mitten på morgonen den 9 februari. Packy, den första asiatiska elefanten som föddes på västra halvklotet på 44 år, var en av de äldsta hanarna av hans art i Nordamerika. Han stod ca 10 fot 6 vid sin axel.

‘Vi älskade Packy så mycket’, säger Bob Lee, som övervakar zooelefantprogrammet och arbetat med Packy under de senaste 17 åren. ‘Det kommer aldrig att bli någon som han.’

Enligt journaler dog Packy fredligt och låg på en stor hög sand. Fram till den tiden hade Packy dock ett antal sjukdomar, inklusive brutna siffror på båda frambenen, ‘nukleär skleros’ i båda ögonen (liknar mänskliga grå starr) och skolios i hans svans.

Packy-behandling inkluderade två gånger dagliga doser av 29 600 mg (37 tabletter) ibuprofen. Hans tyngd fluktuerade under hans sista veckor. Den 30 januari noterade djurparken att Packy hade fått 10 pund under den senaste veckan och väger in på 12 720 pund. Den 6 februari, tre dagar innan han dog, föll Packy Weight 180 pounds till 12 540, enligt personalens dagliga rapporter.

(Han kunde dock fortfarande äta ganska. I en medicinsk rapport den 2 januari skrev zoo veterinären Kelly Flaminio att Packy hade hittat och ätit en hel påse morötter den eftermiddagen plast och alla och zoo personal övervakade sina tarmrörelser för att göra visst att väskan passerade utan problem.)

Född den 14 april 1962, till fanfare och medieuppmärksamhet, spenderade Packy det mesta av sitt liv i zoologiska elefantens 1959-era livsmiljö och ladugård. År 2008 godkände väljare en tunnelbond för att finansiera en rekonstruktion och expansion av Elephants Lands om 57 miljoner Elephants Lands, vilket ger besättningen ca 6 hektar att vandra.

Sedan hans TB upptäcktes i juni 2013 hade Packy levt mestadels isolerat på ett 3 200 kvadratmeter område som inkluderade 1 600 kvadratmeter inomhusutrymme och lika mycket utomhusutrymme.

Packy begravdes i en 10 meter djup grav på Metro ägda egendom i Clackamas County. Han var begravd i samma område där andra djur djur som dog i 2015 låg till vila, inklusive Tusko, en asiatisk elefant som euthaniserades det året.

Zoo tjänstemän sade i ett 9 feb pressmeddelande att beslutet att euthanize kom efter ‘en långsökning för alternativa behandlingsalternativ efter Packy TB tester visade att behandlingen hade ingen effekt.

‘Vi’ dras av alternativ för att behandla honom ‘, säger Dr. Tim Storms,
tips på viktnedgång 'Möte känslor med känslor'
djurparkens veterinär.

I december meddelade djurparken att de hade suspenderat tuberkulosbehandling och pratade med experter när de ansåg vad de skulle göra för den åldrande elefanten. Test i september indikerade att Packy TB inte svarade på behandlingen. Stormar kallade testresultaten ‘nedslående’.

Packy var den första Oregon Zoo elefanten med TB för att bli euthanized. I slutet av december 2015 slog djurparken ner 45 år gamla Tusko. som hade behandlats för TB och återförenade elefantbesättningen ungefär sex månader innan han dog. Zoo tjänstemän ultimat euthanized honom på grund av en försvagande benskada, inte på grund av hans TB.

Team Packy sida

I slutet av november poppade en ‘Team Packy’ -sida upp på Facebook, och gav information om djurparken för djurparken för den åldrande elefanten. Sidan, delvis skapad av elefanthållaren Pam Starkey, ifrågasatte behandlingsbesluten och föreslog för Packy life.

När Facebook-sidan varnade människor för att Packy skulle kunna euthaniseras, rörde det sig för en storm av e-post och kritik från grupper i Portland och runt om i landet.

‘Sanningen berättas, sidan startades bara när det visade sig att mina möjligheter att spara Packy var i bästa fall minimal’, skrev Starkey i en 7 februari email till Metro councilors. ‘Frankly hörde jag genom rykten och insinuationen att planerna redan var igång och det enda alternativet till honom att lägga ner var att göra det otänkbara, gå offentligt. Även om jag inte föredrog valet, ångrar jag mig inte som jag har gjort. Packy är mycket viktigt för personalen, djurparken och allmänheten och jag ångrar inte beslutet att göra det. ‘

Starkey misslyckade med framgång Metrorådet att stoppa eutanasi för att undvika bland annat en PR-huvudvärk. ‘Du vet så väl som jag om du don och denna information kommer ut efter Packys död, ingen kommer att gynna,’ skrev hon. ‘Inte zoo eller tunnelbana. Och helt och hållet för Packy är det här beslutet slutligt. Du kan ta tillbaka honom.’

I en 28 januari-e-post, frågade Courtney Scott, en grundare av Free the Oregon Zoo Elephants, Metro-tjänstemän för att förklara varför Packy måste euthaniseras. ‘Ja, samhället är oroad över Packy, och vi förtjänar att veta sanningen och alla fakta som relaterar till hans hälsa’, skrev Scott. ‘Oregon Zoo är en offentligt finansierad enhet, så Packy tillhör oss alla. Eftersom han så ofta har använts som ett exempel på hur underbart djurparkens uppfödningsprogram är, bör zoo nu visa hur mycket de värderar Packy och spara sitt liv. ‘

Gratis Oregon Zoo Elephants är värd för veckoprotester utanför djurparken. Den 23 februari lämnade Scott Metrorådet en Care2-ansökan med 193 342 signaturer (3,442 från Oregon) och frågade att zoo släppte Chendra, en borneo-pygmofilant,
tips på viktnedgång 'Möte känslor med känslor'
till en fristad. Den nationella gruppen i försvar av djur kallas förpackad död ‘mord’.