mat vid viktminskning ‘Kraftfull’ mat som ett läkemedel för overeaters

viktnedgång nyttig mat ‘Kraftfull’ mat som ett läkemedel för overeaters

Joel Sopp poserar för ett foto i sitt östra Regina hem den 2 juni 2009. Smak var Joel Sopps missbruk. Smaken av en grillad biff av grillen höll ett speciellt, nästan sensuellt grepp om honom, ‘den fantastiska, fantastiska smaken som fyller din mun, köttets fuktighet. ‘

Aromer förvirrade honom också. Han behöver bara få en doft av tunnelbanabröd bakom maträtterna i hans kontorsbyggnad och han börjar säljas, som Pavlovs hund. ‘Det blir mig varje dag jag kommer till jobbet.’

Den 34-årige pappan till två har kämpat med sin tyngd eftersom han skars från hans gymnasiet i lag 11 för att vara för långsam. Vid examen i grader 12 stod han sex fot en och vägde 275 pund.

‘Ingen går till sängen mager och vaknar upp,’ säger Brian Wansink.

Men samtidigt som regeringar på alla nivåer påskyndar ökad fysisk aktivitet som ett svar på överviktens övervikt och fetma, visar en växande undersökning att mängden energi som bränns genom träning är betydligt mindre viktig än antalet kalorier som konsumeras. Food and Drug Administration Commissioner Dr David Kessler skriver i sin bok, The End of Overeating. ‘Jag vet att detta verkar självklart, men vi har länge varit förvirrad över det.’

Människor har varit hårt trådbundna genom evolutionen för att äta så mycket, och så ofta som möjligt. Det var inte ett problem när vi inte hade kylskåp fyllda med mat och kalori laddad, billig och mycket välsmakande mat tillgänglig under våra vakna timmar. I Super Size Me-dagarna säger experter att det är litet att undvika fetma satser på att klättra. ‘Vi har gjort det ohälsosamma valet det lätta valet’, säger Dr. Robert Ross, professor i kinesiologi och hälsovetenskap vid drottningens s University i Kingston, Ont., Och chef för Queen Center för fetma och forskningsutbildning.

Men vad driver människor att äta, även om de känner sig fulla, även när de så desperat vill gå ner i vikt?

Kessler säger att livsmedelsindustrin i miljard dollar har gjort ett mästerligt jobb när det gäller att lära sig att utforma livsmedel för att optimalt stimulera matlagade skikt och fyllda med fett, socker och salt som är lika självförstärkande som kokain.

Ju mer vi äter av dem, desto mer vill vi ha, säger han. federal reglering av tobak. ‘Det är direkt kopplat till den känslomässiga kärnan i våra hjärnor.’

Några av de ledande missbrukarna i världen tror att mycket bearbetade, moderna livsmedel interagerar med hjärnan på sätt som liknar missbrukande droger.

Mat blir då ett ‘objekt av lust’, säger Dr. Mark Gold, utmärkande professor och professor i psykiatri vid University of Florida College of Medicine, som över två decennier av arbete har banat hypotesen om ‘patologisk anknytning’ till mat som en missbruk. ‘Hedoniskt tilltalande’ matkrämkakor, pizza som fylls med korv, bacon och extraost stimulerar sitt eget tagande, säger han, ‘och det är svårt att skära ner och kontrollera.’

Studier som innefattar socker, choklad och andra livsmedel tyder på att, precis som droger, fortsatt användning orsakar förändringar i den främre delen av hjärnan som styr insikt och impulskontroll. Som en alkoholist i förnekelse använder personen personen förnekelse och många psykologiska mekanismer för att berätta för sig att de ‘är bra, när de samtidigt gör’ hemska beslut om deras användning och deras behov av att sluta ‘,
mat vid viktminskning 'Kraftfull' mat som ett läkemedel för overeaters
säger Gold, vars Arbetet har förändrat hur kokainberoende behandlas världen över.

Andra strukturella förändringar i hjärnan samlas för att hålla vikten på när den är uppnådd. Forskning från Gulds grupp och andra visar att ju ju tyngre en person blir desto längre tar det för matssignaler från tarmen för att nå hjärnan att berätta, ‘Jag är full, sluta äta.’

Ofta kan en person avsluta en måltid och ändå inte ha någon livsmedelssignal om de är överviktiga, säger Guld.

‘De kan äta mycket utan att få en jämn svag signal som säger att de’ har börjat äta och att deras hunger snart kommer att släppas ‘.

För en tunn person tar det cirka 12 minuter för en matssignal att nå hjärnan. För en överviktig person kan det ta mer än 20 eller 25 minuter, säger Gold. Folk kunde lätt konsumera två snabbmats måltider under den tiden. ‘Om du är överviktig måste du äta noggrant långsam (för signalerna att fungera).’

Men tröga livsmedelssignaler är inte det enda som konspirerar för att hålla vikt på.

Guld säger att mat och droger konkurrerar om samma belöningsbanor i hjärnan.

‘Vid människor vet vi att när en person slutar röka, övervinner de. När en person slutar att ta kokain övertar de, och de flesta läkemedelsbehandlingsprogram har intuitivt funnit att de behövde ett profylaktiskt diet- och träningsprogram, annars var varje framgångsrik ex missbrukare skulle äta och bli fet.

‘Den typen stöder denna uppfattning att det finns en vanlig neuroanatomi för missbruk och mat. De tävlar om samma armeringsplats. ‘

Men vad handlar det om mat som ger den sin kraft? Experter säger att det är två hjärnkemikalier som arbetar i synergi. I det ögonblick som vi lägger en chokladglasad munk eller annan hög sockerhaltig mat i munnen, frigör hjärnan opioider, vilket ger mat sitt nöje och får oss att fortsätta att äta. Hjärnan släpper också ut dopamin, kemikalien förknippas med känslor av belöning. Dopamin är vad som driver oss mot den maten. Ju mer givande eller stimulerande maten, säger Kessler, ‘ju mer kraftfullt förföljer vi det.’

Socker är huvuddrivaren, men det är inte det enda. Om det var, säger Kessler, att vi är nöjda att hälla ett sockerpaket ner i våra halsar. Men att lägga till fett till det sockret, eller fett och salt, stimulerar receptorer i munnen som är direkt anslutna till känslomässiga delar av hjärnan, säger han.

Mat rik på socker och fett, som hamburgare och skakningar, har funnits i generationer, säger Kessler. Vad som ändrats är att de ‘är nu mer normen än någonsin ta ut frukostmackor av fyra ägg, fyra remsor bacon och fyra skivor ost; pizza med ost bakad i skorpan; kaffedrycker som innehåller mer socker ‘än sex kryddor glass.’

‘All vår mat är lagrad och laddad med fett, socker och salt’, säger Kessler. I sin bok beskriver han hur kycklingvingar börjar med de feta delarna av en kyckling, som sedan blir friterad. Därefter doppas de in i krämiga eller söta, tungt saltade såser. ‘Vanligtvis är de parat stekt på en produktionsanläggning och stekas sedan igen i restaurangen, vilket väsentligen fördubblar fettet, säger Kessler. Resultatet? ‘Socker på salt på fett på fett på fett.’

Medan livsmedel som säljs i stormarknader bär ingrediensetiketter, ‘Vad vi inte har gjort är att det med maten vi äter på restauranger eller tar ut.’
mat vid viktminskning 'Kraftfull' mat som ett läkemedel för overeaters