kalorier för att gå ner i vikt ‘Fat acceptance’ stoppa försök till viktminskning

går inte ner i vikt trots träning ‘Fat acceptance’ stoppa försök till viktminskning

CHICAGO Färre överviktiga amerikaner har försökt gå ner i vikt de senaste åren, och forskare undrar om fet acceptans kan vara en av orsakerna.

Trenden som hittades i en ny studie uppstod samtidigt som fetma föll upp.

accepterad normal kroppsvikt övergår till tyngre vikt. Jian Zhang, en folkhälsoforskare vid Georgia Southern University.

En annan anledning kan vara att människor överger insatser för att släppa pund efter upprepade misslyckade försök, sade Zhang. offentliga hälsoundersökningar under nästan två årtionden från 1988 till 2014. Undersökningarna involverade personliga fysiska tentor och hälsoprelaterade frågor, inklusive frågande deltagare om de försökte gå ner i vikt inom det gångna året. Mer än 27 000 vuxna i åldrarna 20 till 59 var inkluderade. De blev inte ombedda att förklara deras svar.

I de tidiga undersökningarna var ungefär hälften av vuxna överviktiga eller överviktiga. Dessa siffror ökade till 65 procent år 2014. Men delen av överviktiga eller överviktiga vuxna som sa att de försökte smala föll från 55 procent till 49 procent i studien.

Kroppsmassindex, ett mått på höjd och vikt, bestämmer viktstatus. De med ett BMI på 25 till 29 anses vara överviktiga. 30 och över är fetma. En BMI på 30 återspeglar generellt att vara ca 50 pund över din idealvikt.

Studiens resultat publicerades tisdag i Journal of the American Medical Association.

Dr Scott Kahan, chef för en viktminskningsklinik i Washington, sa att studien är viktig och återger tidigare forskning. Han erkände att det i vissa cirklar har blivit mer acceptabelt att vara överviktig, men att många patienter fortfarande känner sig stigmatiserade. Han sa att många kommer till sitt centrum efter upprepade försök att gå ner i vikt och vissa ger upp en stund ur frustration.

Studien fann fetma var vanligast bland svarta kvinnor 55 procent var överviktiga under de senaste undersökningsåren och det var en stor nedgång i svarta kvinnor som försökte gå ner i vikt. Oavsett om det på grund av fet acceptans, dieting frustration eller andra skäl inte är känd.

Zhang sa att det var en positiv sida till fet acceptans, om det betyder att människor känner sig mindre förlöjda för sin vikt. Men fetma kan öka riskerna för hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och andra sjukdomar.
kalorier för att gå ner i vikt 'Fat acceptance' stoppa försök till viktminskning