hjälp att gå ner i vikt ‘Feeding tube diet’ gör en skillnad

tips på att gå ner i vikt snabbt ‘Feeding tube diet’ gör en skillnad

När den så kallade ‘matrörsdiet’ debuterade på ett Miami-läkarkontor för två år sedan såg många det som en ‘galen’ gimmick som var säker på att ta vägen för ThighMaster.

Ursprungligen populär av brudar som försöker smala ner före sin stora dag, KE-koden har hittat fotfäste i den bariatriska medicinska världen som ett vapen i kampen mot fetma.

Oavsett om det är att ge den morbid övervikt en hoppstart på viktminskning eller för att hjälpa dem smala ner i tid för gastrisk bypassoperation, gör kosten en skillnad för en grupp av patienter som är desperata för livskraftiga alternativ, säger Dr. Michael Choi, en bariatrisk kirurg i Miramar.

‘Vi behövde hitta en diet för dessa människor eftersom fetma verkligen är en stor epidemi,’ sa Choi, som har lagt fem patienter på KE-kosten under de senaste två månaderna för att förbereda sig för viktminskning. ‘Först var de lite obekväma över hur de ser ut med ett matningsrör som kommer ut ur näsan, men när de blev vana vid det, kunde de gå ner i vikt och inte känna sig hungriga.’

KE-kosten är inte avsedd som ett alternativ på lång sikt, bara som ett komplement till andra viktminskningsverktyg, inklusive kirurgi, medicinering och korrekt näring, säger grundaren, Miami’s Dr. Oliver Di Pietro. Användning av ett matningsrör infört i näsan pumpar 800 kalorier per dag av en proprietär blandning av proteiner och vitaminer i dieters mage över en 10-dagarsperiod Patienten bär blandningen i en bärbar påse hela tiden och kan inte ta någonting annat än vatten, svart kaffe och osötat te.

Dieten kräver också att läka läkaren varje par dagar för övervakning, sade Di Pietro. Därefter uppmanas patienten att upprätthålla en låg carb livsstil för att hålla tyngden av.

Det fungerar, sade Di Pietro genom att skicka kroppen till ketos, vilket innebär att det bränner lagrat fett istället för socker för energi. Även om dieters kan se samma resultat från en plan som dramatiskt begränsar kalorier och kolhydrater, de som har provat KE-dieten säger hemligheten till framgången är att det med sin extrema natur är fusk inte mycket av ett alternativ.

Audrey Dayan, 51, en Miami Beach pensionsplanadministratör, sa att KE Diet hjälpte henne äntligen att lägga sig i vikt, hon har kämpat under vuxenlivet efter att ha tippat vågarna på nästan 200 pund.

‘Det var en hoppstart för mig’, sa Dayan, vem gjorde kosten tre gånger i december, mars och maj och förlorade totalt 26 pund från sin 5 fotram. ‘Åtminstone nu har jag hållit tyngden och tillflyktsortet har inte fått tillbaka det.’

Med hjälp av den låga carb-planen hon följs sedan sa Dayan att hon har tappat två klädstorlekar.

Skeptiker fortsätter att ifrågasätta säkerheten hos en diet som använder ett matningsrör en anordning som syftar till att hålla sjuka människor levande för att artificiellt begränsa kaloriintaget som en viktminskningsåtgärd.

‘Risken är att om de inte själv begränsar sitt eget kaloriintag och ser till att de har balanserad näring, kan de inte få alla elektrolyter och näring deras kropp behöver fungera’, säger doktor Nabil El Sanadi, chef för akutmedicin hos Broward Health-sjukhus. Risker, säger han, inkluderar erosion av näs- och halsvävnaden, inflammation i sinus, infektion, organsvikt och skada på lungan om röret är felaktigt infört.

Ingen av dessa komplikationer har uppstått vid tillämpningen av kosten, motverkade Di Pietro.

‘Det här är alla giltiga bekymmer, men forskningen och vetenskapen bakom det stöder inte att det finns några säkerhetsfrågor’, sa han.

Enligt en 167 patientstudie som Di Pietro presenterade vid förra årets konferens av American Society of Bariatric Physicians, förlorade den genomsnittliga patienten 16 pund på 10-dagarsplanen, ingen ledde till stora biverkningar och åtta patienter bestämde att de inte kunde tolerera matningsröret.

En studie publicerad i tidskriften Nutrition Metabolism fann att i Europa där kosten har använts i åratal och mer omfattande forskning har genomförts 19 036 personer över fem år förlorade vikt utan några signifikanta biverkningar.

‘Näringshänsyn är inte ett problem eftersom det bara är 10 dagar,’ sa Di Pietro.

Choi, Miramar kirurgen och en av licenstagarna sa att han var imponerad inte bara med kostens effekt på midjan men med resultat som visar att det också hjälper till att minska leveren.
hjälp att gå ner i vikt 'Feeding tube diet' gör en skillnad