går ej ner i vikt ‘State of Slim’ rymmer Colorado livsstil för optimal hälsa

bli smal fort ‘State of Slim’ rymmer Colorado livsstil för optimal hälsa

Det är förutsättningen bakom en ny bok, ‘State of Slim’, som släpptes för några veckor sedan av James Hill, University of Colorados grundande verkställande direktör för Anschutz Health and Wellness Center och Holly Wyatt, biträdande direktör för mitten.

Wyatt styr centrumets Colorado Diet program, grunden som boken bygger på.

Inom några veckor efter utgivningen var boken redan en bäst lokal säljare i The Denver Post, och du hittar den hos de flesta stora bokhandlare, även Costco.

Hill talade nyligen om sin bok på Fit Social Conference i Boulder, en årlig händelse som leder ledare i fitnessbranschen tillsammans för att prata om trender och teknik inom sitt område.

Hill säger att boken är en kulmination av hans mer än 20 års arbete inom medicin, mer än 500 forskningshandlingar om ämnet hälsosam vikt och ett ‘nationellt viktkontrollregister’ som har studerat 10 000 viktminskningsdeltagare i årtionden.

‘Holly och jag kände mig som om vi vet vägen mer om vikt än att komma till allmänheten’, säger Hill. ‘Ett litet eureka-ögonblick var varje år när fetma-statistiken kom ut, Colorado var det smalaste tillståndet. Varför är det?’ Efter att ha studerat folket på viktkontrollregistret som lyckades uppmärksammade Hill och Wyatt en parallell: de levde Colorado livsstil, oavsett deras faktiska geografi.

Hill och Wyatt bröt ner denna Colorado livsstil, hävdar att vem som helst kan gå ner i vikt och hålla bort det för livet om de följer dessa riktlinjer. Inga bedrägerier, inga kramar, inga dieter (trots ordet ‘diet’ i namnet, vilket Hill medger att han ogillar).

Den goda nyheten för Boulder är, vi gör det redan.

De dåliga nyheterna för resten: Colorado-dieten hävdar inte att det är lätt.

‘Om du tittar på Boulder livsstil, det är ganska nära den livsstil vi borde vara att främja för alla, säger Hill.’ Du har en fysisk miljö som är mycket uppmuntrande för hälsan och en social miljö som stöder det. ‘

Hill säger att tre faktorer bidrar till din förmåga att hålla sig i en hälsosam vikt: biologi, beteende och miljö. Det innebär att strategiskt bilda nya mönster i dina hjärnvanor, om du vill och också återställer din ämnesomsättning.

Detta är bokens mest kontroversiella skiva.

Hill främjar begreppet ‘metabolisk inflexibilitet’ som bidragande till viktökning.

‘När du slutar flytta förändras din muskel- och hormonkänslighet’, säger han. ‘Tänk på att ha en flexibel metabolism som har ett normalt tillstånd. När du stoppar det blir det oflexibelt, fast i ett fettlagringsläge, snarare än ett brinnande läge.’

Colorado Diet-kapitlet i boken hävdar att läsarna återställer eller sträcker ut sin ämnesomsättning,
går ej ner i vikt 'State of Slim' rymmer Colorado livsstil för optimal hälsa
så det är flexibelt igen i parning med inkrementellt mer motion. Vid slutet av sexveckeprogrammet måste du göra fysisk aktivitet för 70 minuter om dagen, sex dagar i veckan.

För resten av livet.

Det här numret vinner inte de flesta Boulderiterna, men Centers for Disease Control rekommenderar bara 150 minuter per vecka för ‘viktiga hälsofördelar’.

CDC ger råd om mer än 300 minuter per vecka med måttlig intensitetsaktivitet för ‘ännu fler hälsofördelar’. Men som fortfarande saknar de 420 minuterna uppmuntrar ‘State of Slim’.

Ja, 70 minuter om dagen är mycket, säger Hill men ‘det är priset du betalar för den typen av framgång.’ Du måste prioritera fysisk aktivitet, säger han.

‘I huvudsak säger jag att jag ger mig 70 minuter om dagen och jag ger dig 70 kilo viktminskning. Är det bra?’ Hill säger. ‘Faktum är att människor har övervikt och övervikt, de har ett biologiskt drag att återfå, och de måste göra mycket fysisk aktivitet för att övervinna den biologiska driften.’

Och när du når den punkten behöver du inte begränsa dina kalorier (även om du fortfarande måste äta hälsosamt). Att äta mindre hjälper dig inte att hålla vikt, eftersom människor blir hungriga och din ämnesomsättning fungerar mot dig genom att sakta ner, säger Hill.

Kaloribegränsande dieter har aldrig fungerat på lång sikt och de kommer aldrig, säger han.

Danielle Montoya har upplevt denna första hand. Montoya, som körde en hälsoklinik i Louisville i ett decennium, säger att hon hade varit en yo yo dieter i flera år (Viktvaktare, dietpiller, kaloribegränsningar, äta vid vissa tillfällen) tills hon försökte Colorado Diet för ett år sedan. Hon förlorade och har hållit bort 50 pounds, reducerade hennes procent av kroppsfett från 45 till 29, sänkte hennes kolesterol och hon körde tom en halvmaraton.

Den största skillnaden den här tiden är den ökade mängden fysisk aktivitet, säger hon.

‘När jag började, var min ursäkt’ Jag har varit för upptagen ‘, säger hon.’ Men om jag lovade dig att du skulle vinna lotteriet om du arbetade sex dagar i veckan, skulle du inte vara för upptagen . Det är en fråga om hur illa du vill ha det. ‘

Idag säger Montoya att hon arbetar fem till sex gånger i veckan, kör, roar på en maskin eller gör motståndsträning. Hennes sociala cirkel har förändrats, säger hon också.
går ej ner i vikt 'State of Slim' rymmer Colorado livsstil för optimal hälsa