gå ner 15 kg ‘I försvar av mat’ tar på amerikansk diet

gå ner i vikt snabbt och enkelt ‘I försvar av mat’ tar på amerikansk diet

LOS ANGELES Januari är hotande, och vi vet alla vad det betyder: En upplösning att gå ner i vikt och bli frisk. Precis som förklaringen från 2015. Och den där innan.

Här går: Ät mat, inte för mycket, mestadels växter. ikväll på PBS-stationer (kolla lokala listor).

Pollan är en älskvärd, engagerande guide genom en buffélinje som inkluderar hur och varför den moderna kosten, den ständigt skiftande spärren av förvirrande, motstridiga avgöranden (Ät inte ägg! Ät ägg!) Och viktigast av allt realistiska alternativ till tugga över.

‘Ju mer jag arbetade med i den här frågan, desto mer insåg jag att det att måla saker i svart och vitt inte är sättet att hjälpa människor att flytta, eftersom människor rör sig inkrementellt’, säger Pollan, vars böcker inkluderar ‘In Defence of Food: An Eater’ s Manifesto ‘och’ The Omnivore ‘s Dilemma.’

‘Avkopplande om vår mat är också viktigt. Jag vill inte göra folk mer angelägna om det,’ tillade han. ‘Vi är redan mycket oroliga.’

Men det finns anledning till oro. fetma och diabetes parallellerar vår hängivenhet till en diet tung i kött, vit mjöl och fett.

Och socker: Vi konsumerar cirka 1000 procent mer av det per dag än för 200 år sedan, säger Robert Lustig, professor vid University of California, San Francisco, i ‘In Defence of Food.’

Bland de riktlinjer som Pollan erbjuder:

‘När jag säger’ Ät mat ‘,
gå ner 15 kg 'I försvar av mat' tar på amerikansk diet
säger jag’ i grund och botten att äta de saker som människor har ätit på länge ‘, inklusive kött, fisk, grönsaker, frukt och korn, men allt i mått.

Undvik stormarknadsledningar som hamnar de bearbetade livsmedel som Pollan märker ‘ätbar mat som ämnen’ som inte förtjänar att kallas mat. ‘Om det kommer från en växt, äter du det. Om det gjordes i en växt, säger han inte.

Använd mindre tallrikar och glasögon för att minska portionerna.

Pollan säger att hans inklusion av kött i begränsade kvantiteter har inte gjort sitt tillvägagångssätt populärt hos köttätare som känner att han slår sina val eller med vegetarianer. Men det återspeglar hans inställning till att vara en glad och hälsosam matare.

‘Absolutism i strävan efter mat är ett stort misstag,’ sa han.

Även de som är angelägna om att förändra sin diet möter skrämmande utmaningar. Bearbetade livsmedel är praktiska, fyllda med salt, fett och socker som ‘verkligen driver våra evolutionära knappar’ och stöds av multibillions dollar marknadsföringsinsatser, sade Pollan.

Och det finns samhällen där invånarna har begränsad eller ingen tillgång till överkomlig och näringsrik mat (även om korrelationen mellan dålig ätning och sådana ‘matöken’ är mer komplicerat än vad som har diskuterats, hävdar Pollan).

Oavsett hinder, vägrar han att ge amerikanerna ett pass när det gäller att göra bättre val.

Börja med att släppa felaktiga idéer och självpålagda restriktioner, sa Pollan. Mat behöver inte vara lokal eller till och med fräsch för att göra klassen, med frysta och konserverade grönsaker, bra näringsmässiga val. Och försök att laga mat istället för att ta hemmat i en snabbmatlåda.

Hemlagad mat kan vara ekonomisk och hälsosam, sa han. De tar tid och planering, men Pollan uppmanar oss att överväga utbetalningen i vårt välbefinnande.

‘En del av mitt argument är att det här är så viktigt att det är värt att prioritera. När (livsmedelsindustrin) är ett så enkelt alternativ är det mycket attraktivt. Men du kan inte låta dem sätta dagordningen för dig,
gå ner 15 kg 'I försvar av mat' tar på amerikansk diet
sade han.