bra sätt att gå ner i vikt ‘Fed Up’ tar på sig socker och fetma-epidemin

gå ner ett kilo om dagen ‘Fed Up’ tar på sig socker och fetma-epidemin

Tårar strömmar ner Maggie Valentines ansikte när hon talar om hennes ansträngningar att gå ner i vikt. 212: e sjätte grader i Oklahoma svimmar fyra dagar i veckan, går hunden på helgen och försöker äta hälsosam. Men punden kommer inte att gå .

Hon är exemplet i ‘Fed Up’ att kost och motion inte alltid fungerar för att skapa individuell viktminskning och kan inte störa nationens och alltmer världens fetma kris.

Det, theStephanie Soechtig dokumentär detaljer, är att den typiska kosten av bearbetad och snabbmat är fylld med socker, socker och mer socker, vilket leder till fetma, barndomsdiabetes och ger en dyster framtid med hela nationens övervikt.

Socker översvämmade kosten under de senaste 30 åren, drevs i matar som avlägsnade fett för att förbättra smaken och shoveled i läsk och snabbmat en diet som Amerika exporterar runt om i världen. Sen.

Men lite, bortom sloganering och väl avsiktliga men tandlösa ansträngningar att byta kost, görs för att ta itu med problemen.

Skurkarna här (överraskning,
bra sätt att gå ner i vikt 'Fed Up' tar på sig socker och fetma-epidemin
överraskning) är de jättebehandlade livsmedelsbolagen, läskedryckindustrin och sockerproducenterna som arbetar med att utöva betydande muskler på politiker och byråkrater för att förhindra någon meningsfull förändring av dietterna för skolbarn specifikt och nationen i allmänhet.

Den intensiva insatsen fortsätter idag, trots att filmen hävdar att man väljer Michelle Obama ‘s’ Let’s Move ‘-programmet och gör det till ännu en övning / dietbaserad insats som låter bra men kan inte göra mycket för att lösa problemet.

Du har inte hört vad hon tycker om deras påstående. Hon avböjde att bli intervjuad. Så gjorde företrädare för sodaväxterna, förädlade livsmedelsproducenter, inklusive ConAgra, och lobbyister i branschen. De ses bara via kongressens vittnesbörd och tv-skådespel.

Så ‘Fed Up’ är långt ifrån ‘rättvist och balanserat’. Inte heller bör det det här är en film med en agenda och ett kraftfullt argument det gör, inte bara genom fakta, det marshals och synpunkterna på dem som arbetar med problemet, men genom Maggie och de tre andra barnen och deras familjer som kämpar och förlorar till fetma varje dag.

‘Fed Up’ är inte den första gången fetma och dess band till fruktansvärda dieter har kommit till storskärmen. Morgan Spurlock tvingade famously ut de ultra stora snabbmatens måltider med sin ‘Super Size Me’.

Men fetma-epidemin har bara blivit sämre utan att vara i sikte. Och lösningen, som Pollan påpekar och en familj testar under filmen,
bra sätt att gå ner i vikt 'Fed Up' tar på sig socker och fetma-epidemin
är enkel kock hemma och äter riktig mat.