bra kost för viktminskning ‘Fat Leonard’ -skandalen expanderar till ensnare över 60 admiraler

gå ner snabbt i vikt på en vecka ‘Fat Leonard’ -skandalen expanderar till ensnare över 60 admiraler

Navy officerare under granskning för sina kontakter med en försvar entreprenör i Asien som systematiskt mutor seglare med sex, sprit och andra frestelser, enligt marinen.

De flesta av admiralerna misstänks för att delta i extravaganta festmåltid i Asiens bästa restauranger betalda av Leonard Glenn Francis, en Singaporebaserad maritim tycoon som gjorde en olaglig förmögenhet som levererade marinfartyg i hamnar från Vladivostok, Ryssland, till Brisbane, Australien. var känd för att vara värd för alkohol, blöt efter middagspartier, som ofta innehöll importerade prostituerade och ibland varade i dagar, enligt federala domstolsrekord.

Francis 350 pund, som också är känd i marinarkretsar som ‘Leonard the Legend’ för sin vilda sida livsstil, tillbringade årtionden kultiverar relationer med officerare, varav många utvecklade en blind punkt på sina bedrägliga sätt. Trots att han och hans firma var riktade mot marin brottsliga utredare, fick han VIP-inbjudningar till ceremonier i Annapolis och Pearl Harbor, där han hobblade med fyra stjärniga admiraler, enligt fotografier.

Justitiedepartementet har begärt brott mot 28 personer, inklusive två beundrare, eftersom Francis arresterades i en internationell stingoperation för fyra år sedan.

Dessa fall utgör den värsta korruptionskandalen i marins historia, men de utgör en bråkdel av en mycket större lista över maritima tjänstemän under utredning men vars namn har för det mesta hållits hemliga.

Som svar på frågor från Posten bekräftade marinen nyligen att den har granskat uppförandet av 440 annan aktiv tjänst och pensionär personal, däribland 60 nuvarande och tidigare admiraler för eventuella kränkningar av militärrätt eller federala etiska regler i sina kontakter med Francis och hans företag, Glenn Defense Marine Asia.

Det är dubbelt så många admiraler som Navy-tjänstemän sade var under utredning förra året (Navan har cirka 210 admiraler på aktiv tjänst).

Caseloaden har vuxit som justitiedepartementet har lämnat Navy ytterligare dossierer för individer som inte uppfyllde tröskeln för åtal vid civila domstolar, men kan ha begått brott enligt militärrätten, sade tjänstemän.

Navyens hantering av fallen har varit i stor utsträckning ogenomskinlig för allmänheten. Navan har identifierat endast 10 av de 440 personer som har kommit under militär utredning och har avslöjat några detaljer om sina band med Francis, även i fall som har stängts .

Den stora majoriteten av de som granskas är officerare, enligt marinen. Tjänstemän sa att Francis riktade sig mot några fångade seglare med sina mutor.

Navy tjänstemän sade att avslöja ytterligare namn eller mer information om deras deltagande kan bryta mot deras integritetsrättigheter och kompromissa pågående fall.

Hittills har marinen belastat fem personer med brott ingen av dem admirals under militärrätt,
bra kost för viktminskning 'Fat Leonard' -skandalen expanderar till ensnare över 60 admiraler
laddning dokument visar.

Dessutom sade marinan att det har fastställt att 40 personer begått missförhållanden genom att bryta mot etikregler eller andra bestämmelser. Deras fall har hanterats administrativt, vilket innebär att de inte omfattade straffavgifter.

I många fall förhindrades marinen att ta hårdare åtgärder, eftersom lagen om begränsningar enligt militärrätt fem år för de flesta brott hade upphört. Den äldsta ärendet hittills daterat till 1992, medan de flesta inträffade mellan 2004 och 2010, enligt en marin tjänsteman.

Den officiella sade att flottan har dragit slutsatsen att ungefär hälften av de som granskades var 230 personer inte skyldiga till missförhållanden. Vissa visade sig ha haft liten eller ingen kontakt med Francis.

Francis, 53, är i fängelse i San Diego som han väntar på dömande i federal domstol. Han anklagade sig skyldig år 2015 för att briba ‘poäng’ av marin tjänstemän och lura tjänsten på mer än $ 35 miljoner. En av hans advokater, Ethan Posner, nekade att kommentera den här artikeln.

Francis utbredda overbilling av Navy hade varit en öppen hemlighet i flera år. Som ett svar på en översvämning av bedrägeribekämpning 2006, öppnade Naval Criminal Investigative Service (NCIS) mer än två dussin separata utredningar i Glenn Defense enligt lag handhavandeposter.

De flesta fallen gick ingenstans, NCIS-filer visar. Från och med 2009 har NCIS eskalerat sina ansträngningar genom att tilldela fler agenter för att undersöka Francis. De öppnade senare en fullblåst korruptionsförfrågan om misstankar att några marin tjänstemän foder honom militära hemligheter och insiderinformation om försvarskontrakt.

Trots att han var under mikroskopet kunde Francis fortfarande gnugga axlar med många av marinens ledande ledare.

I september 2011, till exempel, var han inbjuden till Naval Academy i Annapolis att delta i en förändring av kommandot ceremoni för Navy s högsta ranking officer.

Under sitt besök, poserade Francis för grepp och gnissar bilder med Adm. Jonathan Greenert, den nya chef för sjöverksamheten, och mannen han ersatte, Adm. Gary Roughead.

Roughead och Greenert hade båda stött på Francis under tidigare uppdrag i Asien och Stillahavsområdet. En marin talesman skulle inte säga om de är bland de 60 beundrare som utreds. Namnen på de flesta tjänstemän på listan har inte offentliggjorts.

Roughead, som avgått strax efter 2011 års ceremoni, sa i ett mail att han inte kunde ‘återkalla uppgifter’ om vem som var inbjuden till evenemanget. Han avböjde ytterligare kommentar.

I ett e-postmeddelande sade Greenert att han inte hade kontaktats av utredare och visste inte hur Francis kom att bli inbjuden till ceremonin. Han sa att han, Roughead och deras makar spenderade timmar i en mottagningslinje och ställde sig för flera bilder.

Av de två admiralerna var Greeners tidigare kontakter med Francis mer omfattande, enligt flera individer bekanta med deras förhållande.

Greenert träffade försvarskontrakten i slutet av 1990-talet medan han tjänstgjorde som stabschef för marinens 7: e flottan, som täcker det mesta av Asien. Deras interaktioner fortsatte efter att Greenert blev befordrad till vice admiral och tog befäl av flottan 2003.

Under kommandot deltog Greenert åtminstone tre middagar med Francis, enligt två tidigare senior marin tjänstemän.

I december 2005 mailade Francis ett hälsningskort till Francis med en skiss av USS Blue Ridge, 7: e flottans flaggskepp, som entreprenören ofta hade besökt som en framstående gäst.

‘Leonard Säg dig snart,
bra kost för viktminskning 'Fat Leonard' -skandalen expanderar till ensnare över 60 admiraler
förväntar jag mig. Erkänna skeppet?’ Greenert skämtade i en handskriven anteckning som önskade honom ‘Bra hälsa lycka i 2006.’ En kopia av kortet erhölls av Posten.