vill gå ner i vikt snabbt Amerikaner gå ner i vikt om 12

2 veckors diet Amerikaner gå ner i vikt om 12

Nästan hälften av överviktiga och fetma afroamerikaner som fullbordade ett 12-veckors trosbaserat program förlorade 5 procent eller mer av sin kroppsvikt och de flesta höll av det i minst sex månader, rapporterade forskare på American Heart Associations 49: e årliga konferens om Kardiovaskulär epidemiologi och förebyggande åtgärder. Pilotprogrammet genomfördes av utbildade lekledare vid Gospel Water Branch Baptist Church nära Augusta, Ga. Forskare kunde samla in fullständiga uppgifter om 35 (nästan 88 procent) av de 40 överviktiga män och kvinnor som fullbordade Inledande 12 veckovisa sessioner av Fit Body and Soul (FBS). Deltagarna var medelålder 46 och hade ett genomsnittligt kroppsindex (BMI) på 36.

Efter 12 veckor hade nästan 46 procent (16/35) deltagarna förlorat 5 procent eller mer av sin startvikt. Ungefär 26 procent (nio) förlorade 7 procent eller mer.

Programmet omfattade sex månatliga ‘booster’ -sessioner i sex månader efter de 12 veckovisa beteendemässiga hälsoproblemen. Vid slutet av studien hade 11 av de 16 ämnena (nästan 69 procent) med den första viktminskningssuccesen bibehållit vikten genom hela nio månaderna.

Medan liknande program har koncentrerat sig på kost- och livsstilsförändringar för enbart viktminskning, fokuserar FBS-programmet på viktminskning och beteendemässiga förändringar för att förhindra framtida diabetes hos högriskmedlemskamrater och bygger på ledande ledare för att administrera programmet.

Kyrkliga pastoren, Rev. Robert Ramsey, valde fyra lekledare som hade två dagars träning för att presentera 12 hälso-moduler i Fit Body and Soul, ett trobaserat diabetespreventionsprogram. Lågledarna hade antingen en medicinsk bakgrund, till exempel en registrerad sjuksköterska, eller hade varit aktiv i kyrkans hälsovårdsministerium.

Modulerna anpassades från National Institutes of Health (NIH) sponsrade Diabetes Prevention Program. NIH godkände nyligen ett bidrag på 3,7 miljoner dollar i fem år för att skala upp FBS-studien i en kontrollerad jämförelse av 20 kyrkor i Mellanvästern. Tio församlingar kommer att driva FBS-programmet och 10 kontroller kommer att genomföra ett annat samhällsbaserat hälsofrämjande program som utvecklats från Center for Disease Control Community Guide.

Attrition var ganska hög i den lilla pilotstudien, så resultaten behöver bekräftas i den större kontrollerade undersökningen, sade Dodani. Av de 35 personer som avslutade de 12 veckovisa sessionerna, slutförde 21 nio månaders program.

Deltagare i FBS som förlorade en blygsam kroppsvikt genom att ändra kost och träna kan vara mindre benägna att utveckla diabetes.

Diabetes är en viktig riskfaktor för hjärtsjukdomar. Att vara överviktig (BMI med 26 eller fetma (BMI med 30 ökar risken för diabetes.

‘Vi utvecklade denna studie, eftersom afroamerikaner är kända för att vara i ökad risk för både diabetes och fetma och också för att studier har visat att, jämfört med vita, är afroamerikaner mindre benägna att dra nytta av allmänna viktminskningsprogram,’ sa Dodani.

Medan genomförbarhetsstudien endast spåra tyngdförlust och var begränsad till män och kvinnor som var överviktiga eller överviktiga, kommer den uppskalade undersökningen att vara öppen för personer med normal vikt som har förhöjda diabetiska höjningar i blodsockret och personer med en stark familjehistoria av diabetes, sade Dodani.

SharePrint denna artikelLäs mer om amerikanska amerikaner amerikanska hjärta förening kropps massa index bmi hjärt-kärlsjukdom epidemiologi diabetes prevention program kansas university medical center.
vill gå ner i vikt snabbt Amerikaner gå ner i vikt om 12