träningsprogram gå ner i vikt Amerikanska gymnaster berättar för AP-sporten med verbal

gå ner 5 kg snabbt Amerikanska gymnaster berättar för AP-sporten med verbal

De var små tjejer med drömmar om olympisk guld när de började i gymnastik. Nu är de kvinnor med livslånga skador, kvävande ångest och försvagande ätstörningar.

De är de andra offren för USA Gymnastik. gymnaster och tre tränare som intervjuades av The Associated Press beskrev en vinst, som till och med kostade kulturen med verbalt och emotionellt missbruk, där tjejer tvingades träna på trasiga ben och andra skador. Den kulturen var stilla godkänd av idrotten och institutionaliserades av Bela och Martha Karolyi, man och fru duo som coachade Amerika topp kvinnliga gymnaster i tre decennier.

Gymnasterna gick med på att prata med AP, en del för första gången efter de senaste rättssalens uppenbarelser om den amerikanska gymnastikens tidigare lagläkare Larry Nassar, som nyligen dömdes till årtionden i fängelse för att sexuellt övergreppa unga idrottare under åren under deklaration om medicinsk behandling .

Karolyis förtryckande stil skapade en toxisk miljö där en rovdjur som Nassar lyckades trivas, enligt vittnesmål i Nassar brottmål och en rättegång mot USA Gymnastik, Karolyis och andra. landslag som utbildade sig med karolyerna, sa. låt oss träna på skador. De fick vad de ville ha. Han fick vad han ville ha. tjejerna var nästan hungriga, ständigt kroppsskammade och tvingades träna med brutna ben eller andra skador enligt intervjuer och rättegången. Deras mager dieter och extrema träning försenade ofta puberteten, vilket vissa tränare trodde var en sådan nackdel att de lurade tjejer som startade sina menstruationscykler.

USA Gymnastik nekade att svara på frågor för den här historien. Karolyis svarade på begäran om kommentar, men deras advokat nekade att de misshandlade någon. utsattes för missbruksmetoder innan karolyerna avföll från deras inhemska Rumänien 1981. Men andra tränare och tidigare gymnaster säger att Karolyis tidiga framgångar börjar med Rumänien Nadia Comaneci blev den första kvinnornas gymnast som tilldelades ett perfekt poäng i tävlingen validerad den cutthroat attityder som fostrade utbredd misshandel av amerikanska idrottare på högsta nivå av kvinnornas gymnastik.

Karolyis, som hjälpte USA Gymnastics vinna 41 olympiska medaljer, inklusive 13 guld över tre decennier, utbildade hundratals gymnaster på sitt komplex på landsbygden Huntsville, Texas, känd som ranch. De valde gymnaster för landslaget och tjänade miljoner från USA Gymnastik. och Rumänien berättade för AP att paret var verbalt, känslomässigt och ibland fysiskt missbrukande.

En kongresskommitté som undersökte gymnastikskandalen sa i Feb. Olympic Committee att de var centrum för många av dessa misslyckanden som gjorde att Nassars sexuella övergrepp kunde fortsätta i mer än två decennier.

Tidigare gymnast Mattie Larson, som blev molesterad av Nassar och var bland de nästan 250 som gav offerpåverkan under sin dömningsutfrågningar, sa doktorn rensade henne en gång för att träna i Karolyi-komplexet på en fotled som visade sig vara sprickad.

Förvarade du Larry eftersom han var en bra doktor? Eller har du verkligen hållit honom runt för att han lät oss tävla när vi blev skadade och var villiga att hålla er hemligheter? Larson sa i domstol.

Det är oklart vad karolyerna visste om Nassars sexuella övergrepp och om de vidtog några åtgärder för att stoppa det.

Martha Karolyi, i en deponering som gavs i fjol som en del av rättegången mot Karolyis och många andra, erkände att hon eller hon i juni 2015 fick ett telefonsamtal från den dåvarande chefen för den nationella gymnastikorganisationen Steve Penny och informerade henne om att organisationen hade fått ett klagomål om att Nassar hade en landslagsmästare på ranchen. deponering ingick i en feb senator från John Manly, en advokat som representerar Larson och andra Nassar offer i en rättegång som söker monetära skador och domstolsövervakning av USA Gymnastik.

Manly citerade deponeringen för att anklaga idrotten styrande kroppen att ljuga för kongressen.

I en tidslinje som inlämnats till en kongressutredning som undersökte skandalen, sa organisationen att det fick höra i mitten av juni en idrottare med Nassar-behandling, men att det inte var förrän i slutet av juli 2015 att det beslutade att meddela brottsbekämpning om eventuella sexuella missförhållanden. är ofullständig, felaktig och lika vilseledande, sade Manly. Penny, den tidigare USA-gymnastikchefen, sa i ett uttalande att Martha Karolyi misstog om tidpunkten för hans samtal. Underlåtenhet att göra det är en misshandel som kan straffas genom fängelsestid och böter, säger Scott McCown, chef för Children Rights Clinic vid University of Texas i Austin och typ av sexuellt övergrepp kommer att räkna. Texas Department of Family and Protective Services sade att det inte hittade några rapporter om missbruk vid Karolyi ranchen.

I deponeringen sa Martha Karolyi att hon inte diskuterade vad hon lärde sig om Nassar med någon annan än hennes man, hennes advokater och den amerikanska gymnastikjänsteman som ringde henne.

Det väcker frågor om huruvida hon bryter mot Texas lag.

AP begärde en intervju med Karolyis genom deras Houston advokat, Gary Jewell, som avböjde. Reportrar besökte också ranchen, vänster telefonmeddelanden och skickade paret ett brev, men de svarade aldrig.

Jewell sa att karolyerna visste om några sexuella övergreppsklagom som involverade Nassar tills Martha Karolyi kontaktades av en amerikansk gymnastikansvarig sommaren 2015. Han sa att han inte skulle diskutera ytterligare detaljer på grund av pågående tvister.

Texas Rangers och det lokala sheriffkontoret undersöker både ranchen, som är stängd och avböjde sig för att kommentera. USA Gymnastik har nyligen knutit band med Karolyis, och det är oklart var paret lever. kvinnor gymnastik laget hade vunnit bara en olympisk medalj: en brons på 1948 spelen i london. kvinnor gymnaster gick mycket bättre.

Så när karolyerna anlände till Förenta staterna och öppnade sitt eget gym i Houston 1982 började de locka gymnaster som ville träna med tränare som katapulterade Comaneci till berömmelse.

En av deras första amerikanska studenter var Mary Lou Retton, som redan var en lovande gymnast när hon bestämde sig för att göra Karolyis till hennes nya tränare. Hon avböjde en intervju med AP.

Retton framgång vid Olympiska spelen 1984, där hon vann fem medaljer, inklusive ett guld, cementerade Karolyis rykte.

Efter det hade hundratals tjejer från hela landet tränat med karolyerna. Med hjälp av denna efterfrågan lanserades paret ett långt och lönsamt förhållande med USA Gymnastics, som öppnade ett nytt träningscenter på en avskild del av landet utanför Huntsville, en stad på mindre än 40 000 i sydost Texas, mest känd för fängelset som rymmer staten kammare.

Enligt amerikanska gymnastikens finansiella rapporter som granskades av AP betalades Karolyis minst 2,1 miljoner dollar. Deras sannolika inkomst är sannolikt högre för att Karolyis namnges i offentligt tillgängliga finansiella dokument för endast 2000 till 2007. Martha Karolyi var landslagskoordinatorn från 2001 till 2016 och innan dess make ledde laget i nästan två år.
träningsprogram gå ner i vikt Amerikanska gymnaster berättar för AP-sporten med verbal