snabb viktminskning tips Amerikanska forskare säger ‘nej’ till Font Hills utveckling

mat för viktminskning Amerikanska forskare säger ‘nej’ till Font Hills utveckling

RESPECTED animal ecologist och bevarandeforskare Dr Peter Marra har vägt in i debatten om Font Hill i St Elizabeth, och insisterar på att webbplatsen inte borde utvecklas med tanke på dess ekologiska värde.

‘Inaktiva och ostörda mangrove-, kuststrand- och korallrevets livsmiljöer är alla extremt viktiga men också extremt sällsynta livsmiljöer i Jamaica och hela Karibien. Många av Jamaicas kustområden har utvecklats till höga eller höga belägen turistmål. Det är viktigt att vissa kustområden lämnas intakta för att upprätthålla åtminstone en del av Jamaicas naturresurser för kommande generationer, ‘berättade Milra, en terrestrisk djurekolog med Smithsonian Migratory Bird Center.

‘Font Hill, ett nyligen utpekat viktigt fågelområde, representerar ett sådant extraordinärt naturområde med den intakta svarta mangroven full av krokodiler, vackra orörda stränder som är nödvändiga för att hugga havssköldpaddor såväl som för jamaicanska endemiska, bosatta och flyttfåglar’ Lagt till.

Marra svarade på nyheter tidigare i år att Jamaicas regering skulle kunna utveckla fastigheten på 3000 hektar, som ägs av Jamaica Petroleum Corporation och anses vara idealisk för en ‘high end tourism’ och en ny stadsutveckling ‘.

Det finns, sade han, också ett enormt forskningsvärde från vilket ön och regionen som helhet kan gynna på lång sikt.

‘Font Hill är extremt tillgänglig och har en anmärkningsvärd vildmark. Det kan vara en enastående utbildnings-och ekoturism destination för jamaicaner och turister som besöker ön. Som en pedagogisk anläggning kan Font Hill vara en unik plats med fokus på markbundna, närmaste och marina miljöer till hjälpa till med att träna nästa generation av jamaicaner om deras naturarv. Allt detta kan göras samtidigt som webbplatsens integritet hålls under kommande generationer, säger Marra, som har forskat på Font Hill sedan 1989.

‘Det är en av världens mest värdefulla platser för forskning om migrationsfåglarnas ekologiska ekologiska ekologi. Platsen är oöverträffad när det gäller den mängd kunskap som har erhållits om migrationsfåglarens ekologi,’ lade han till .

Marra, 47, som har fått många professionella möten och utmärkelser genom åren, inklusive Smithsonian Institutionens sekreterares Distinguished Research Prize för 2008 har också övervakat andras arbete vid Font Hill. Alla studier, inklusive hans egna, har blivit ovärderliga uppgifter.

‘Vad gäller forskningsresultat har vi upptäckt många fascinerande saker om biologin hos flyttande och bosatta fåglar i Jamaica, inklusive hur tätt nederbörd och markanvändning bestämmer deras tillstånd. Till exempel förlorar fåglar som vinterar i mycket störda livsmiljöer som busk- eller betesmarker vikt över vinter jämfört med fåglar i våtare livsmiljöer som mangrove eller platser med mogna höga träd ‘, avslöjade han.

‘Ett av våra resultat som tydligt framgår är att händelser som händer under vintern till flyttfåglar bestämmer mycket av dessa djurs biologi under de följande perioderna av årscykeln. Specifikt har vi visat att vinterhabitat du upptar bestämmer hur många unga du producerar, där fåglarna faktiskt odlar i sitt första år och hur bra de överlever. Det har aldrig visats tidigare för några flyttfåglar, ‘tillade Marra.

Han har varnat för att någon utveckling av Font Hill kunde därför se ‘en av de sista stora naturliga platserna kvar i Jamaica förstördes’.

‘Ekonomierna återhämtar sig, miljön gör inte det. Närmare bestämt kommer viktiga havssköldpaddessnäckor att vara borta, liksom väsentliga livsmiljöer för jamaicka krokodiler, otaliga fåglar och andra vilda djur. Också borta kommer det att vara en plats där jamaicanerna kan uppleva natur och djurliv’ sade den erfarna forskaren.

Marra var dock snabb att lägga till att han inte var okunnig om de ekonomiska realiteterna som skulle kunna leda en regering att vilja utveckla ett sådant område.

‘Jag vill betona att jag förstår att den jamaicanska regeringen har finansiella problem som måste lösas. Mitt enda hopp är att vi kan övertyga dem om att utveckla miljön för turismen inte är den enda lösningen. När det har utvecklats har det gått bra, sade han.

Marra har i mellantiden sagt att han är villig och redo att arbeta med intressenterna för att komma med alternativ.

‘Jag skulle vilja jobba med dem så mycket som de kommer att tillåta att komma fram till lönsamma alternativ. Sydkusten måste förbli ett område där endast utveckling med låg nivå (konsekvens) bedrivs. Att lägga undan naturområden för kommande generationer av jamaicaner är inte bara nödvändig planering, det är ansvarig förvaltningen av vår planet ‘, noterade han.

‘Mangrove och omgivande livsmiljö, stränder och korallrev måste alla skyddas. Det finns fortfarande gott om plats för besökare, träningscenter och ett utbildningscenter. Var och en av dessa kan användas av parkens personal eller kan vara hyras ut för konferenser som fokuserar på hållbar miljöutveckling, ‘föreslog han. ‘Utbildningscentret kan vara en plats där skolbarn besökar till exempel om naturhistorien för alla viktiga jamaicanska ekosystem. Jag tänker också på att skapa guidade eller självstyrda naturstigar. För att webbplatsen ska lyckas, Det måste vädja till både jamaicaner och turister som bara besöker ön. Det är ett anmärkningsvärt ställe att få titta på, gå eller simma. ‘
snabb viktminskning tips Amerikanska forskare säger 'nej' till Font Hills utveckling