recept gå ner i vikt Allt rött kött är dåligt för dig

gå ner i vikt utan diet Allt rött kött är dåligt för dig

Brown börjar: ‘Äter rött kött vilket belopp som helst, och vilken typ som helst tycks öka risken för för tidig död avsevärt, enligt en långvarig studie som undersökt matvanor och hälsa hos mer än 110 000 vuxna i mer än 20 år.’

Att äta vilken mängd rött kött som helst ökar risken för för tidig död, säger en ny studie. (foto: William Thomas Cain / Getty Images)

Att ha rött kött vilket belopp som helst och vilken typ som helst tycks öka risken för för tidig död avsevärt, enligt en långtidsstudie som undersökt matvanor och hälsa hos mer än 110 000 vuxna i mer än 20 år.

Till exempel lägger du till bara en 3 ounce servering av obearbetat rött kött bild en bit biff som inte är större än ett kort kort till dagens dagliga kost var förknippat med en 13% större risk att dö under studiens gång.

Ännu värre, att lägga till en extra daglig servering av bearbetat rött kött, till exempel en korv eller två skivor bacon, var kopplad till en 20% högre risk för dödsfall under studien.

Crunching data från tusentals frågeformulär som frågade människor hur ofta de åt en mängd olika livsmedel upptäckte forskarna också att ersättning av rött kött med andra livsmedel tycktes minska risken för dödlighet för deltagare i studien.

Att äta en servering av nötter istället för nötkött eller fläsk var förknippad med en 19% lägre risk att dö under studien. Teamet sade att välja fjäderfä eller helkorn som ersättare var kopplad till en 14% minskning av mortalitetsrisken. Mjölk eller baljväxter med låg fetthalt, 10% och fisk, 7%.

Tidigare studier hade associerat rött köttkonsumtion med diabetes, hjärtsjukdomar och cancer, som alla kan vara dödliga. Forskare vet inte riktigt vad som gör rött kött så farligt, men de misstänkta inkluderar järn och mättat fett i nötkött, fläsk och lamm, nitraten som används för att bevara dem och de kemikalier som skapas vid högtemperaturlagning.

Harvard forskarna antydde att äta rött kött skulle också vara kopplat till en övergripande risk för dödsfall från någon orsak, sa Pan. Och resultaten tyder på att de hade rätt: Bland de 37 698 männen och 83 644 kvinnor som spåras, när köttkonsumtionen ökade, så dödades också mortaliteten.

I separata analyser av bearbetade och obearbetade kött fann gruppen att båda typerna verkar skynda på döden. Pan sa att han och hans kollegor från början trodde det troligt att endast bearbetat kött utgjorde en hälsorisk.

Carol Koprowski, professor i förebyggande medicin vid USC: s Keck School of Medicine, som inte var inblandad i forskningen, varnade för att det kan vara svårt att dra konkreta slutsatser från en studie så här eftersom det kan finnas mycket fel i sätt diet information är inspelad i frågeformulär för livsmedelsfrekvens, som frågar ämnen att minnas tidigare måltider i ibland grusande detaljer.

Men Pan sa att det inte fanns någon mängd rött kött som var bra för dig.

‘Om du vill äta rött kött, äta de obehandlade produkterna och minska det till två eller tre portioner per vecka,’ sa han. ‘Det skulle få stor inverkan på folkhälsan.’

En majoritet av personerna i studien rapporterade att de åt i genomsnitt minst en portion kött per dag.

Pan sa att han äter en eller två portioner rött kött per vecka, och att han inte äter bacon eller andra bearbetade kött.

Cancerforskare Lawrence H. Kushi från Kaiser Permanente forskningsdivisionen i Oakland sade att grupper som sammanställde kostråd skulle troligen uppmärksamma resultaten i studien.

‘Det är en ganska stark antagande om att äta rött kött är viktigt att det borde vara en hälsosam kost’, sade Kushi, som inte var inblandad i studien. ‘Dessa data visar i princip att ju mindre du äter desto bättre.’

UC San Francisco forskare och vegetarisk diet förespråkade Dr. Dean Ornish sa att han fick ett hoppfullt budskap från studien.

‘Något så enkelt som en köttfri måndag kan hjälpa,’ sa han. ‘Även små förändringar kan göra skillnad.’
recept gå ner i vikt Allt rött kött är dåligt för dig