kalorier för att gå ner i vikt Amerika är arg och mer uppdelat än någonsin

gå dig smal Amerika är arg och mer uppdelat än någonsin

Varför är nationen mer bittert uppdelad idag än vad den har varit i 80 år? Varför finns det mer ilska, vituperation och politisk polarisering nu än även under Joe McCarthys anti-kommunistiska häxjakt på 1950-talet, den stormiga kampen för medborgerliga rättigheter i 1960-talet, det splittrande Vietnamkriget eller Watergate-skandalen?

Om något tror du att det här skulle vara en tid med relativ lugn. Sovjetunionen har försvunnit och det kalla kriget är slut. Civilrättskampen fortsätter, men vi har åtminstone en svart medelklass och till och med en svart president. Medan krig i Irak och Afghanistan har varit kontroversiell betyder all volontär armén unga amerikaner att de inte släpas i krig mot deras vilja. Och även om politiker fortsätter att skapa skandaler, hotar inte överträdelserna vår regering, liksom Watergate.

Och ändå, med nästan alla åtgärder, är amerikanerna argare idag. De ‘är mer föraktfulla av nästan alla större institutioner regering, företag, media.’ De är mer övertygade om att nationen är på fel väg. Och de är mycket mer polariserade.

Politiska forskare säger att klyftan mellan den medianrepublikanska väljaren och mediandemokraten är bredare idag på ett stort antal frågor än det har varit sedan 1920-talet.

Utan tvekan spelar sociala medier en roll som gör det möjligt för människor att popa utan att ha ett stort ansvar för vad de säger. Och de flesta av oss kan cocoon inom virtuella eller verkliga samhällen vars medlemmar bekräftar alla våra fördomar och antaganden.

Samtidigt tävlar kabelnyheter och yell-radio för tittare och lyssnare genom att bli allt större. Inte för länge sedan diskuterade jag en republikansk ekonomisk rådgivare på ett kabel-tv-program. Under den korta pausen berättade showens producent att jag skulle ‘vara arg’. Jag sa till henne att jag inte ville vara arg. ‘Du måste,’ sa hon. ‘Seare surfar genom hundratals kanaler och kommer att sluta för en gladiatorkonkurrens.’

Inom denna cacophony har vi förlorat betrodda arbitrar sanningsmannen Edward Murrows och Walter Cronkites som kunde förklara vad som hände på sätt som de flesta amerikaner fann övertygande.

Vi har också förlorat det mest levande minnet av en era där vi alla var tillsammans med den stora depressionen och andra världskriget och när vi lyckades eller misslyckades. Under dessa år var vi beroende av varandra och förstod hur mycket vi skuldade varandra som medlemmar i samma samhälle.

Men jag tror att den djupare förklaringen på vad som hänt har ekonomiska rötter. Från slutet av andra världskriget i slutet av 1970-talet fördubblades ekonomin i storlek,
kalorier för att gå ner i vikt Amerika är arg och mer uppdelat än någonsin
vilket gjorde nästan allas inkomster. Nästan alla amerikaner växte ihop. Faktum är att de i botten femte av inkomststegen såg sina inkomster mer än dubbelt. Amerikanerna upplevde uppåtgående rörlighet i stor skala.

Men under de senaste tre och en halv decennierna har mellanklassen förlorat marken. Medianlön av manliga arbetare är nu lägre än 1980, justerat för inflationen.

Dessutom har alla de mekanismer vi har använt de senaste tre decennierna för att minimera effekterna av denna nedstigning unga mammor som strömmar in i betalt arbete i slutet av 1970-talet och 1980-talet, alla arbetar längre timmar på 1990-talet och lånar sedan mot de stigande värdena av våra hem är nu uttömda. Lönen drar fortfarande medianlönen är nu 4 procent under vad den var i början av den så kallade återhämtningen.

Samtidigt har intäkter, rikedom och makt blivit mer koncentrerade på toppen än de har varit i 90 år.

Som ett resultat har många kommit att tro att däcket är staplat mot dem. Det var viktigt att både tepartygen och de ockuperade rörelserna började med Wall Street-bailouts när båda grupperna kom fram till att den stora regeringen och storfinansieringen hade ritat mot resten av oss. Den tidigare skyllde regeringen; den senare skyllde på Wall Street.

Politiska forskare har också upptäckt en hög korrelation mellan ojämlikhet och politisk splittring.

Förra gången Amerika var detta bittert uppdelat var på 1920-talet, vilket var sista gången inkomst, rikedom och makt var detta koncentrerat.

När genomsnittliga människor känner att spelet är riggt blir de arg. Och den ilska kan lätt hitta sin väg till djupa vrede mot de fattiga, svarta, invandrare, fackföreningar, den välutbildade, regeringen.

Det här borde inte vara överraskande. Demagoger genom historien har använt ilska för att rikta sig på syndabockar och därmed dela och erövra,
kalorier för att gå ner i vikt Amerika är arg och mer uppdelat än någonsin
och distrahera människor från de verkliga källorna till deras frustrationer.