gå ner 5 kg på 1 vecka Analysen tar en djup titt på energibehovet

viktnedgång nyttig mat Analysen tar en djup titt på energibehovet

New Englands elförsörjning är farligt beroende av naturgas, men att köpa mer naturgas är inte det enda sättet att minska risken.

Detta är en av slutsatserna från en långsiktig analys av ISO New England, organisationen som driver kraftnätet i sexstatregionen, som uppskattar vad som kan hända med vår strömförsörjning sju år från nu.

Tjänstemän med ISO, särskilt dess president Gordon Van Welie, har i åratal försiktigt försiktigt att ett ökande beroende av naturgas för att generera el kan orsaka problem under vintern när det mesta av regionens gas används för uppvärmning.

Den oro som har lånat indirekt stöd till insatser för att bygga fler rörledningar som leder till gas från skifferfält i New York och Pennsylvania.

Den nya studien, släpptes torsdag, försöker kvantifiera oroet genom att uppskatta vad som kan hända om sådana rörledningar inte byggs.

Det undersökte 23 scenarier som involverar olika blandningar av bränsleförsörjning, till exempel om mer flytande naturgas sätts in med fartyg och olika energibehov, till exempel om det införs mer energieffektivitetskrav. Det lade också till olika hinder för blandningen, några så extrema som den antagna nedläggningen av ett kärnkraftverk eller stängningen av en av regionens fem stora gasledningar för hela vintern. Då uppskattade vad som skulle hända i varje enskilt fall.

Av scenarierna 19 sägs 19 att med rullande blackouts skulle pipar sannolikt vara nödvändiga under en svår vinter, medan fyra av scenarierna undviker det problemet utan några gasledningar.

‘Jag var rädd att det här (studien) skulle presentera bara ett skarpt rullande blackout-scenario om vi inte begår massivt till stora nya rörledningar, men det är inte det som ISO-rapporten säger’, säger DonaldKreis, New Hampshires konsumentförespråkare och en frekvent kritiker av ISO New Englands stöd för fler gasledningar.

‘Jag var imponerad och positivt överraskad av ISO: s operationsbränsle säkerhetsanalys. Det var rimligt neutralt formulerat och omtänkt, med scenarier som representerar rimliga politiska val ‘, sa Kreis.

I synnerhet pekade han på ett scenario som antog en stor ökning av vindkraft och distribuerad solenergi, kombinerat med en extra 1000 megawatt importerad el, ungefär det belopp som antas av Northern Pass och flera andra överföringsförslag som man vill bygga . Det scenariot visade inga rullande blackouts eller andra stora problem.

Studien tittar på 23 möjliga scenarier som innebär förändringar i blandningen av bränslen för att producera kraft i New England samt sätt att minska energibehov och uppskattar vad som kan hända under vintern sju år från och med nu under var och en av dem, förutsatt att ingen ny stor gas rörledningar är byggda. Det förutsätter att befintliga rörledningar kan utökas.

Några av dessa möjligheter är alarmerande, inklusive värsta scenarier av rullande blackouts som varar i flera timmar, även känd som lasthantering, i olika delar av New England. De flesta av scenarierna 19 av de 23 ‘resulterar i bränslebrist som kräver lasthantering, vilket indikerar trenderna som påverkar New Englands elsystem, kan intensifiera regionens bränslefallsrisk.’

Kreis, vars jobb är att se till att skattebetalarna är representerade när statliga tillsynsmyndigheter fattar beslut om verktyg, säger han att rapporten har två stora brister.

Den största, säger han, är att det inte beräknar hur mycket de olika scenarierna skulle kosta, och om de skulle höja eller sänka elpriserna.

Hans andra oro är att ISO New England inte gav beräkningarna bakom slutsatserna.

‘Det är en svart låda’, säger Kreis. Och eftersom ISO New England är en kvasi statlig enhet och inte regleras av någon stat, kan jag inte skicka upp upptäcktsförfrågningar och komma in i sin svarta låda. Du måste ta sitt ord för det.’

Studien heter ‘Operational Fuel Security Analysis.’ I New England hänvisar bränsleförsörjningen till det faktum att ungefär hälften av vår el produceras av kraftverk som bränner naturgas, men under vintertid är det kallt stav som används för uppvärmning, vilket leder till oro över hur man genererar tillräckligt med el.

Den här flaskhalsen kom först under polarvortexfrysningen i början av 2014, då ISO New England säger att vi kom väldigt nära till rullande blackouts efter att Pilgrim Station kärnkraftverket i Massachusetts gick offline för några dagar och elimporten från Quebec var begränsad.

Sedan dess har ISO New England infört regler som uppmuntrar gasdrivna växter som också bränner bränsleolja för att hålla ett lager av olja till hands vid kalla snaps. Merparten av tiden brinner nästan ingen olja i New England för att producera el eftersom det är för dyrt, men i flera dagar under januari var det kallt väder som förändrats kraftigt och olja var ett av de mest brända bränslena i regionens makt rutnät.

Kreis noterade att Neil Chatterjee, en av fem kommissionärer på Federal Energy Regulatory Commission, lovordade ISO New England-rapporterna som ett exempel på att studera hur bäst att upprätthålla elasticitet på elnätet.
gå ner 5 kg på 1 vecka Analysen tar en djup titt på energibehovet