bra mat för viktnedgång Alvarez droppar vikten för att träffa Mayweather

gå ner i vikt styrketräning Alvarez droppar vikten för att träffa Mayweather

Lyssna på Floyd Mayweather Jr. S folk och Canelo Alvarez ville kämpa mot sin man så dåligt att han erbjöd sig att släppa några pund för att få honom att skriva på den prickade linjen.

Lyssna på Alvarez lägret och Mayweather ville att kampen skulle bli ännu lägre, att Alvarez skulle svälta sig själv att göra.

Vikt är alltid en stor sak i slagsmål, och det är centreringsfältet igen i en av de största striderna de senaste åren. Tonight s megafight är officiellt för en version av 154 pund titeln som innehas av Alvarez, men kommer att kämpas med en fångvikt på 152 pund som kommer att bli svårare för Alvarez att göra än vad det är för Mayweather.

‘De’ är de som sa att de skulle kämpa med en lägre vikt ‘, säger Leonard Ellerbe, Mayweathers chef. ‘Vi kan inte hjälpa det Alvarez har idioter för chefer,
bra mat för viktnedgång Alvarez droppar vikten för att träffa Mayweather
men vi kommer att ta alla fördelar de ger oss.’

Alvarez är en fullvärdig junior middleweight och har varit i mer än tre år nu. Han är fysiskt större vid 5 fot 9 än Mayweather och har tappat mycket vikt i de sista dagarna i några av hans senaste slagsmål för att komma till 154 pund klassgränsen.

Men när chansen kom att flytta in till den övre stratosfären av fighters mot Mayweather med minst en $ 5 miljoner lönedag kopplad till det, Alvarez var tvungen att ge upp några pund mot en kämpe som vanligare kämpade vid 147 pund.

‘De ville att jag skulle gå till 147,’ sade Alvarez tidigare i veckan när han sa att han redan var ner till 154 pund. ‘Jag sa att det var fysiskt omöjligt. Då ville de ha 150 och sedan 151. Jag ville göra kampen så jag kom överens med 152. Sedan tvingade de mig att vara tyst om det.’

Alvarez var 152 pund vid tjänsteman väger i fredag, glädjande en raucous publik på cirka 12.000 som packade MGM Arena att titta på. Mayweather vägde in vid 1501/2.

Att få en fördel är inget nytt för Mayweather. Han gör det i ringen med sina enorma färdigheter att anpassa sig, och han gör det utanför ringen genom att spela med sin motståndares sinnen. För Mayweather gör Alvarez att tänka ständigt i träning om att göra 152 pund kan ha varit viktigare än själva vikten själv.

‘Det finns tusen olika sätt att jag kan slå en kille’, sa Mayweather.

Oddsmakers i denna spelstad tror att Mayweather kommer att hitta ett av de sätten när han tar den obesvarade mexikanska stjärnan i vad som kan vara boxningens rikaste kamp någonsin.
bra mat för viktnedgång Alvarez droppar vikten för att träffa Mayweather