bli smal på 4 veckor Amerikanska diabetesmånaden

gå ner 5 kilo på en vecka Amerikanska diabetesmånaden

November är American Diabetes Month. Visste du att nästan 30 miljoner amerikaner lever med diabetes, och minst sju miljoner av dessa individer har inte ens diagnostiserats? Och nästan 80 miljoner vuxna i USA har före diabetes, vilket innebär att de har ökad risk för diabetesutveckling. Enligt American Diabetes Association kan cirka en tredjedel av alla amerikaner ha någon form av diabetes före 2050.

Vad är diabetes, och vad betyder det för de drabbade? Enkelt uttryckt är diabetes en sjukdom där en persons blodsocker (eller socker) är för hög. Hormoninsulinet, som produceras i bukspottkörteln, hjälper kroppen att på rätt sätt bearbeta glukos. Människor med diabetes gör inte heller tillräckligt insulin eller deras kroppar använder inte det ordentligt. Det finns två typer av diabetes. Typ 1-diabetes kallas ofta insulinberoende eller diabetes med diabetes, och personer med denna typ av diabetes måste ta insulin via injektioner eller pump för att behålla blodsockret nivå 2. Typ 2-diabetes är den vanligaste formen, cirka 90 procent av alla diabetesfall är typ 2. De flesta människor med typ 2-diabetes hanterar sin sjukdom genom kost, motion, viktminskning och oral medicinering.

Diabetes kan leda till allvarliga hälsoförhållanden, inklusive hjärtsjukdom, stroke, njursvikt, förlust av syn och amputationer i nedre extremiteterna (fötter, tår, ben). Därför är det kritiskt att människor är medvetna om sin sjukdom och har verktygen att hantera den. Det första steget är att känna till din familjhistoria och riskfaktorer och sedan besöka din läkare för att bli screenad för diabetes.

Riskfaktorer för typ 2-diabetes inkluderar:

Ålder (vanligast hos personer i åldern 45 år och äldre, även om fler och fler yngre personer diagnostiseras)

Familjens historia av diabetes

Sedentär livsstil (motion mindre än tre gånger i veckan) Symptom på diabetes kan vara subtil, vilket är en anledning till att det finns så många odiagnostiserade fall. Symtom på typ 2-diabetes inkluderar frekvent urinering, känner sig hungrig eller törstig, suddig syn och stickningar eller domningar i händer eller fötter.

Vad gör du efter att du har diagnostiserats med diabetes? ‘Det är en stor förändring för människor’, säger Amie Hardin, chef för EAMC: s Diabetes and Nutrition Center (DANC). ‘Det finns så mycket att lära sig, och det kan vara överväldigande. Diabetes och Nutrition Center är för alla barn och vuxna i området som har diagnostiserats med diabetes. Vi tillhandahåller utbildning om hantering av diabetes samt medicinsk näringsterapi. Du behöver en läkarmottagning, men vi kan hjälpa till med det, säger Hardin.

‘Jag tror att diabetes och näringscentrum är ett av våra områdets bäst bevarade hemligheter. De tjänster vi tillhandahåller är en förbättring till vårdpatienterna får från sina läkare ‘, förklarar Hardin.’ Många läkare är omedvetna om våra tjänster, men du kan be honom eller henne att hänvisa dig. ‘

Förutom att tillhandahålla diabetesutbildning och medicinsk näringsterapi är anställda vid DANC aktiva inom forskning och samhällsengagemang. ‘Just nu arbetar vi med två bidrag som omfattar medicinsk näringsbehandling, vilket är en viktig del av diabeteshanteringen, säger Hardin. ‘Medicinsk näringsbehandling har visat sig minska A1C med 1-2 procent, vilket är ungefär detsamma som resultatet av att ta orala diabetesmedicin. Därför kan medicinsk näringsterapi förbättra resultatet av diabetesmedicin eller till och med göra dem onödiga för vissa människor . [Redaktörens anteckning: A1C är en indikator på blodsockerkontroll.

Hantera Diabetes tillsammans Billy och Christine Browdy

Vid sex fot, fyra inches lång och med en militär stil buzz cut, Billy Browdy är inte precis petite. ‘Jag har alltid varit stor och atletisk, och förrän jag vägde mer än 300 pund, vilket var normalt för mig.’ Men i juni i fjol var Billy tvungen att ompröva normalt. ‘Jag diagnostiserades med typ 2-diabetes efter min läkare har granskat mina hälsoproffsresultat för anställda. Min A1C var 10,4 och allt över 7 är dåligt ‘, säger Billy. Han hade ingen aning om att han skulle få diabetes.’ Jag hade inga symptom som jag märkte, annat än trötthet, som jag trodde var relaterad till stress, ‘ han säger. Hans fru, Christine, påpekade att paret hade genomgått flera stora livshändelser de senaste åren, däribland Billys mor, dödsdöd, dödsboende tillsammans och Billys far som flyttade till området. ‘Jag skulle aldrig ha vetat om inte för att checka upp,’ tillägger Billy.

Att hitta ut var en bra sak, säger Christine. ‘Det som gjorde det värdefullt var att Billy valde att agera på det. Bokstavligen den dagen gick vi hem och städde ut i vårt kök och blev av med saker som Billy inte borde äta. Men vi visste verkligen inte var man ska börja förändra våra matvanor. ‘

Det är då de besökte Diabetes och Nutrition Center på EAMC. ‘Vi båda gick i klasser och lärde oss hur vi skulle strukturera min kost’, säger Billy. ‘Styrning av kolhydrater är en stor del av det. Sedan min diagnos har jag förlorat 40 pund och min A1C är nu 6,3, och allt vi gjort har förändrat vår diet. Jag äter fortfarande vad jag vill, jag äter bara smartare. Min energinivå har höjt sig. De få saker jag har fått ge upp, jag saknar verkligen. ‘

Christine följer planen också. ‘Billy kommer att säga,’ varför gör du det här? Du har inte diabetes, men för mig är det viktigt att vi gör det tillsammans. Jag trodde bara att det skulle vara bra att sitta framför honom och äta en bagel eftersom han inte kan få dem längre.

‘Vi lagar mycket mer och vi äter inte så mycket, säger Billy.’ Vi har faktiskt sparat pengar och vi mår bättre. Jag vill berätta för folk att få regelbundna kontroller och bli screenad för diabetes. Dessa steg inkluderar:

Regelbunden övning och viktminskning

Insulin är ett hormon som produceras i kroppen. Det hjälper glukos (socker) att flytta ut ur blodet och in i kroppsvävnad för användning som energi. Överdriven kroppsvikt gör din vävnad mindre mottaglig för insulin. Detta kan leda till höga blodsockernivåer. Genom att gå ner i vikt kommer din kroppsvävnad att vara känsligare mot insulin och kommer bättre att kunna använda insulin.

Regelbunden motion kan hjälpa till att minska risken för diabetes typ 2 på två sätt:

Övning ensam sänker blodsockernivån genom att göra dina celler känsligare för insulin.

Regelbunden motion hjälper dig att gå ner i vikt.

Hjärtsjukdom är en vanlig komplikation av diabetes. Regelbunden motion kan hjälpa till att sänka nivåerna av fett och kolesterol i ditt blod och sänka ditt blodtryck. Detta minskar risken för hjärtsjukdomar.

Välj övningar du tycker om. Gör det till en del av din dagliga rutin. Sträva efter att upprätthålla ett träningsprogram som håller dig i form och med en hälsosam vikt. Målet ska vara att träna i minst 150 minuter / vecka. Detta bör vara måttlig intensitet aerob träning, som snabb promenad, cykling, tennis, eller vatten aerobics. Dessutom bör styrketräning göras minst två gånger i veckan. Exempel på styrketräning innefattar användning av fria vikter, viktmaskiner eller motståndsband.
bli smal på 4 veckor Amerikanska diabetesmånaden