viktnedgång nyttig mat Arnot medicinska studenter att lära sig om kulinarisk medicin

te för viktminskning Arnot medicinska studenter att lära sig om kulinarisk medicin

ET Sept. ET Sept. 16, 2014

Nutrition kan vara p-piller för att förbättra patientens hälsa, medicinska studenter vid Arnot Health kommer att lära sig genom ett nytt program där de kommer att lära sig om hälsosam mat och matlagning.

Köp foto

Dr. Robert K.

Arnot Health på måndag meddelade att det lanseras ‘Healthy Kitchen’ i veckan, ett program som smakar utbildningen av medicinsk boende där med det som kallas kulinarisk medicin. Målet är att hjälpa dem som läkare levererar bättre råd, vård och hantering av dietrelaterade och kroniska sjukdomar.

‘Det är mycket lätt för en läkare att berätta för en patient att gå ner i vikt’, säger doktor Beth Dollinger, en ortopedisk kirurg. Problemet är, sade hon, de flesta läkare är inte utrustade för att berätta för dem hur man gör det.

Arnot s program är ritat från The Goldring Center för Culinary Medicine på Tulane University i New Orleans, sade Dollinger, som läste om det och spjutade en ansträngning för att ta med den här. Det kommer att använda lokala kockar från platser som Wegmans, Hill Top Inn , Greater Southern Tier BOCES för träningspass på att skapa enkel näringsrik mat.

Efter 28 timmars träning, bland annat hur man organiserar ett kök och använder en kniv, tar den tredje och fjärde årets medicinska studenter vid Arnot från Erie College of Osteopathic Medicine sina nya färdigheter till lokala skolor, soppkök och kyrkor.

Köp foto (Foto:

BIR JAMIESON / PERSONALFOTOSOMMETERA av programmet är sunt förnuft att äta att många, inklusive medicinska studenter med sina långa timmar, tenderar att ignorera. Ett äpple fyller dig bättre än den stora sodavatten Bloomberg ränte om i kontoret. Potatischips och pretzels är inte det bästa mellanmålet. Pasta kommer med mer än röd sås: Kötsås och bruna linser kan ersättas med ett hälsosamt och billigt alternativ.

Dr Richard Terry, chef för utbildad medicinsk utbildning för Arnot Health och biträdande dekan för regional klinisk utbildning för Erie Lake, sa att det finns liten betoning på näring i medicinsk skola. ‘Vi brukar säga att gå ner i vikt, men vi berättar inte för dem hur. Det finns fyra eller fem mediciner för diabetes, men vi kommer aldrig till roten till problemet, vilket är deras vikt. Livsstilförändringar kan eliminera behovet av vissa piller, säger Terry.

Köp foto (Foto:

BIR JAMIESON / PERSONAL PHOTOChemung County är ett bra läge för programmet, säger arrangörerna. amorter i termer av övergripande hälsa, enligt Robert Wood Johnson Foundation ‘s’ Rankings and Roadmaps ‘-initiativ. Rankningarna är baserade på ett brett spektrum av faktorer, inklusive rökning, fetma, tonårsfödsel, brottslighet och mängd medicinska leverantörer.

‘Detta är en av de mest spännande saker jag någonsin har åtagit,’ sade Dollinger, som sa att det finns ungefär åtta storstadssjukhus som driver sådana program men Arnot är det enda gemenskapens hälsosystem som deltar.

‘Statistik börjar visa att det har gjort en skillnad i Tulane-samhället (New Orleans)’, sade Dollinger. ‘Deras hälso-mätvärden är inte så mycket annorlunda än mätvärdena här. Vi tittar på ett (mycket större) parallella samhälle.’

Nicole Baumgartner, av Irvine, Calif., En av 52 Lake Erie College tredje år medicinska studenter vid Arnot, sa att programmet har drabbat stort intresse av medicinska studenter, av vilka 15 kommer att börja kulinarisk medicin utbildning på torsdagen.

‘Att ha något specifikt du kan säga till en patient gör en stor skillnad och det visar att du är uppriktig att få dem att göra dessa livsstil förändringar,’ sa Baumgartner. ‘Jag tror inte att de får så mycket av läkare som är så rusade idag’.

Elmira Wegmans butik kommer att leverera mat som ska användas i klasserna och kockens tjänster, Mike Huddak, sa Chris Malcolm, butikschef.
viktnedgång nyttig mat Arnot medicinska studenter att lära sig om kulinarisk medicin