träningsprogram viktnedgång Artros är den vanligaste formen av artrit

så gick jag ner i vikt Artros är den vanligaste formen av artrit

CORPUS CHRISTIOstearthritis kallas ofta som en degenerativ sjukdom och är i allmänhet resultatet av slitage på en ledning på grund av åldrande, fetma, överanvändning eller skada. Brusk, som är slät och fuktig, blir tunn och grov, bär sig själv så att benen smutsar ihop och orsakar allvarlig smärta och minskar ledarrörelsen. Mest vanligt påverkar artros fingrar, knän, höfter, nacke och ländrygg. Om du har osteoartrit kan du uppleva kort morgonstyvhet, smärta med rörelse, benformiga tillväxter på fingrar och knäskarv, såväl som rörelse vid rörelse. Även om brosknedbrytning kan orsaka lite inflammation, är artros inte vanligtvis förknippad med inflammation. Arthritis, som allmänt hänvisar till ledbeteende, kommer i många former, inklusive reumatoid artrit, gikt och lupus. Sammantaget har 1 av 5 vuxna i USA fått en artrit-diagnos enligt Centers for Disease Control and Prevention, totalt över 52 miljoner människor. Artrit är den överlägset vanligaste formen som påverkar minst 27 miljoner amerikaner. Villkoret påverkar oftast ryggraden, knäna, höfterna och händerna, men det kan släcka alla led i kroppen. Och riskerna stiger med åldern. Omkring 14 procent av amerikanerna i åldrarna 25 år och äldre har diagnostiserats med OA, enligt CDC, jämfört med mer än 33 procent av dessa åldrar 65 år och äldre. Symptom: Osteoartrit symtom utvecklas ofta långsamt och förvärras över tiden. Tecken och symptom på artros innefattar: Smärta. Din ledd kan skada under eller efter rörelse. Ömhet. Din gemensamma kan känna sig öm när du applicerar lätt tryck på det. Stiffhet. Gemensam stelhet kan vara mest märkbar när du vaknar på morgonen eller efter en period av inaktivitet. Förlust av flexibilitet. Du kanske inte kan flytta din fog genom hela sin rörelse. Grating sensation. Du kan höra eller känna en gitterförnimmelse när du använder joint.Bone spurs. Dessa extra bitar av ben, som känns som hårda klumpar, kan bilda sig runt den drabbade leden. När du ska se en läkare: Om du har smärta eller stelhet som inte går bort, gör ett avtal med din läkare. Körningar: Slidgigt uppträder när brusk som kuddar ändarna av ben i dina leder minskar gradvis. Brusk är en fast, halt vävnad som tillåter nästan friktionslös gemensam rörelse. I artros blir smutsytan i brusk. Till sist, om brusket slits helt, du kan vara kvar med benskrävning på benet. Riskfaktorer som kan öka risken för artros inkluderar: Äldre ålder. Risken för artros ökar med ålder. Seks. Kvinnor är mer benägna att utveckla artros, men det är inte klart varför. Fetma. Att bära extra kroppsvikt bidrar till artros på flera sätt, och ju mer du väger desto större är din risk. Ökad vikt lägger på stress på viktiga leder, såsom dina höfter och knän. Dessutom producerar fettvävnad proteiner som kan orsaka skadlig inflammation i och runt dina leder. Skador, som de som uppstår vid sport eller från en olycka, kan öka risken för artros. Även skador som inträffade för många år sedan och uppenbarligen läkt kan öka risken för artros. Vissa yrken. Om ditt jobb innehåller uppgifter som ställer repetitiv stress på en viss ledd, kan den gemensamma eventuellt utveckla artros. Genetik. Vissa människor ärvt en tendens till att utveckla artros. Bebisdeformiteter. Vissa människor är födda med missbildade leder eller defekt brosk, vilket kan öka risken för osteoartrit. Livsstil och hemreparationer: Livsstilsförändringar kan göra en signifikant skillnad i artros symtom. Andra hembehandlingar kan också hjälpa till. Några saker att prova är: Övning. Övning kan öka din uthållighet och stärka musklerna runt din led, vilket gör din ledning stabilare. Prova att gå, cykla eller simma. Om du känner ny ledsmärta, sluta.
träningsprogram viktnedgång Artros är den vanligaste formen av artrit