tips gå ner i vikt Att använda laxermedel för viktminskning är farligt

smoothie gå ner i vikt Att använda laxermedel för viktminskning är farligt

Övervikt över hela världen är vid en hög tid. Förknippad med både den typ av diet som oftast uppskattas liksom den minskade mängden motion som människor blir fler och fler individer är att hitta sig upplever ett växande viktproblem. Och i samband med den snabba världen där vi bor, söker människor också efter ett magiskt piller för att göra viktminskningsprocessen enklare än viktökning.

Det enkla faktumet i saken är ju ju mer du äter desto mer vikt får du. Våra kroppar arbetar på en viss skala all mat. Med andra ord om du äter mindre kalorier än du bränner, tappar du och om du äter mer kalorier än du bränner, blir du vikt. Det finns emellertid också en punkt där kroppen kommer att gå in i svältläget. Dessa nummer är i allmänhet 1200 kalorier för kvinnor i 1500 kalorier för män. Så om en kvinna behöver mindre än 1200 kalorier per dag uppfattar hennes kropp att det inte får tillräckligt med energi varje dag för att överleva. Att gå in i svältläge innebär att metabolismen saktar ner och oavsett hur mycket hon inte äter, kommer hon inte att förlora så mycket vikt.

I en desperation för att gå ner i vikt fort är vissa människor har vänt sig till användningen av laxermedel. Men med hjälp av laxermedel i viktminskningsprogrammet är det inte friskt och det är inte säkert. Detta beror på den fysiologiska mekanism genom vilken laxermedel fungerar och genom vilken mat absorberas.

När mat går in i matsmältningsorganet går det ner i matstrupen och går in i magen. Här blandas magsaften med maten för att hjälpa till att bryta molekylerna ner i en form som kan absorberas i tarmkanalen. Mat och kaloriabsorption sker i tunntarmen som mäter mellan 18 och 21 fot långa hos en vanlig vuxen.

Därefter går maten in i en tjocktarm som är betydligt kortare (3-4 fot) och vars huvuduppgift är att reabsorbera det överflödiga vattnet och vätskan som har gjort det möjligt för kroppen att hålla maten lätt förflyttad genom tarmarna.

Laxatives är en kemikalie som smakar cellerna i tjocktarmen, uppmuntrar de stora tarmarna att tömma tidigare än kroppen är klar. Efter att ha förlorat en stor mängd vätska från en tidig tarmrörelse kompenserar kroppen än genom att behålla vätska. Den första känslan av uttorkning hjälper personen att ‘känna’ då men inom några timmar känner personen ‘större’ på grund av att mängden vätska hålls kvar i kroppen.

Kroppen använder denna vätska för att avlägsna avfall och toxiner genom att behålla vätskan den person som vi verkligen kommer att känna sig dåliga på grund av uppbyggnaden av avfallsprodukter som normalt utsöndras genom njurarna. Vid denna tidpunkt fortsätter många människor att ta mer laxermedel för att få bli av med den fulla känslan igen. Det skapar en ond cirkel med diarré, uttorkning och dålig borttagning av avfall.

Fortsatt användning av laxermedel kommer faktiskt att leda till kramper, uppblåsthet, vätskeretention och kommer att öka risken för personer att utveckla irritabelt tarmsyndrom och tjocktarm tumörer.

Om du tror att du har ett problem med laxermedel bör du kontakta din primäravårdsläkare och och lära dig specifika metoder för att stoppa missbruket med flera olika steg. Om inte laxermedel ordineras av en läkare ska du sluta använda dem omedelbart men det är ofta lättare sagt än gjort. Många individer som har haft problem med att missbruka laxermedel i mer än en vecka eller två kan kräva hjälp av en mentalvårdspersonal.

Drick minst åtta till 10 ounce glas vatten varje dag för att hjälpa till att rehydrera kroppen. Tro det eller inte,
tips gå ner i vikt Att använda laxermedel för viktminskning är farligt
ju mer du dricker mindre vatten kommer du ändå att behålla den känsla av uppblåsthet du kommer att ha. Använd inte vatten för koffeindrycker eller alkohol eller till och med juicer. Och inkludera fysisk aktivitet varje dag för att uppmuntra kroppen att regelbundna tarmrörelser.

Personer som har använt laxermedel över tid kommer att upptäcka att det har haft betydande inverkan på förmågan hos deras nedre tarmar att fungera på rätt sätt. Genom att äta vanliga måltider tre gånger om dagen och med mycket frukt och grönsaker kommer du faktiskt att öka din framgångsgrad för att sluta med hjälp av laxermedel samt att gå ner i vikt.

Håll ett register över dina tarmar varje dag så att de kan övervakas. Om du upptäcker att du blir förstoppad eller inte har tarmrörelser, i mer än tre dagar, kontakta din läkare omedelbart. Det här är inte något du borde unna dig! Din kolon kommer inte reagera på samma sätt som ett normalt: efter att ha blivit misshandlad av laxermedel.

Du kan minska risken för att få problem med förstoppning genom att öka mängden fiber du får i din kost. Frukt, grönsaker, nötter och frön innehåller alla stora mängder fiber som hjälper dina underliv att fungera på rätt sätt. Ett annat alternativ är att spruta malet linfrö över din spannmål och sallader. Denna produkt har liten eller ingen smak, är hög i fiber och också hög i omega 3 fettsyror.

Kom ihåg att du bara har den här kroppen. Genom långvarig övergrepp med hjälp av kemikalier kommer du att minska effektiviteten hos alla delar. Tyvärr minskar detta också din totala livslängd och din förmåga att njuta av ett liv av hög kvalitet. Att använda laxermedel för att uppnå ett viktminskningsmål är helt olämpligt. Misforstå inte skillnaden mellan en kolonrensning, som görs en gång varannan eller tre månader för att hoppa på ett viktminskningsprogram eller rensa avfall och toxiner från kroppen, med långsiktig användning av laxermedel som inte uppnår detta mål .
tips gå ner i vikt Att använda laxermedel för viktminskning är farligt