hur ska jag träna för att gå ner i vikt Arktiska stiftet

går inte ner i vikt trots träning Arktiska stiftet

Biskop Andrew, biskop Chris, biskop Darren och biskop David. Är det inte speciellt hur ljuset från kupolen skiner ner på dem alla.

Under tjänsten var kapt. Cyrus Blanchet biskop Davids kapell. Vår kansler Glenn Tait var till hands för att installera vår nya bisdom.

Efter tjänsten var det dags för fler bilder och det fanns mycket. Här återigen är pensionärer biskop Chris, Suffragan biskop Darren, biskop David och pensionerade biskop Andrew

Del I

Ända sedan barndomen har jag fascinerats med vår kanadensiska arktis och full av beundran för prästerskapet, och deras familjer, som etablerat den anglikanska tron ​​i Arktis en livsnäring över norr, strax under nordpolen. Och jag drömde ofta att jag en dag kan resa norrut för att besöka denna avlägsna frusna del av Kanada och att träffa folket.

År 2005 förstörde arson den iglooformade St. Jude-katedralen i

Iqaluit på stranden av Frobisher Bay vid den östra munnen av nordvästra Passage. St Jude var helgen som gav hopp och hjälp till dem i desperata omständigheter. Denna katedral gav många ovärderliga uppsökningsprogram som betjänade de mindre sockorna över Arktis. Det störde mig att tänka på vad förlusten av denna kyrka skulle innebära för detta stora stift.

Som anglikaner blev vi ombedda att be och att överväga hur vi kan hjälpa till på ett litet sätt. Var börjar man?

Jag började genom att kontakta Debra Gill i Yellowknife som jag tidigare träffat. Debra är verkställande direktör för biskop Andrew

Atagotaaluk i Arktis stift. Hon informerade mig om att planerna redan fanns på ritbordet för en ny iglooformad St. Jude-katedral. Men var kunde medelna mellan 6 miljoner dollar hittas för att finansiera denna rekonstruktion?

När jag blev ombedd att hjälpa till med att samla in pengar till den nya katedralen i de kanadensiska bispeditionerna söder om Arktis, kunde jag bara tänka på detta som utkik utöver min egen kyrka, St Margaret, Vanier i stiftet Ottawa. St Margaret s är kyrkan i Ottawa med Inuit / Inuk största sammansättning. De kan delta i tidig morgon service eller kan delta i en senare morgon service som hålls i både engelska och Inuktitut.

När jag tar en utmaning vill jag alltid ha en inledande uppfattning om vad som kan vara inblandat. Så i början av juni 2007 flög jag norrut för att tillbringa en kort helg i Iqaluit och hamnade på ett stort runt bord som leds av biskop Andrew Atagotaaluk, Inuit prästerskap, lokala fondraisers, arkitekter och flera församlingar.

Jag hade blivit inbjuden att gå med i en planerings- och fondsförening för att diskutera / överväga hur man går vidare med återuppbyggnaden av St. Jude-katedralen. Detta möte var fascinerande

som idéer diskuterades i både engelska inuktitut. Men alla var angelägna att hjälpa till med att utveckla en ny byggplan.

Nästa dag deltog jag i söndagsmorgonens banbrytande tjänst som hölls utanför på den plats där den gamla katedralen hade stått och var den nya St. Jude skulle byggas om. Den pensionerade Suffragan-biskopen Paul Idlout vände soda till den nya katedralen med samma silverskovel som drottning Elizabeth hade använt 1970 för att vredet vred mot första St Jude s. Utanför 4 C väder, var psalmer böner glatt samlade i båda Inuktitut engelska. Jag fann det väldigt rörligt.

Efter tjänsten stod församlingen av nästan 200 arkiverad i församlingens hall, en stor hall byggd på ‘stylter’. Här satt vi på långa, långa bord och bänkar för en bubbelpuff för caribougryta. Caribou hade varit speciellt jagad för detta tillfälle. Det hade blivit skinnat och köttet avlägsnades från slaktkroppen för grytan. Slaktkroppen lämnades i ett hörn av församlingshallen, där nåd och tack kunde ges för denna speciella fest. Församlingsmännen var alla så välkomna och trots språkskillnader kunde vi dela denna måltid och kommunicera med mycket skämt, skratt och, för min del, vinkling av händer.

Nästa dag lämnade jag Iqaluit för att återvända hem till Ottawa, med ett åtagande att hjälpa

med insamling och lovar att återvända en dag för att se den färdiga katedralen.

I maj 2012, 5 år senare, kommer jag att ravelling norr igen med stor förväntan, den här gången att besöka den nya St. Jude-katedralen, den vita iglooformade katedralen med dess guldspire och kors, ett landmärke som kan ses för miles. Vilket underbart sätt att fira min 90-årsdag.
hur ska jag träna för att gå ner i vikt Arktiska stiftet