går ej ner i vikt Artiklar om C Reaktivt Protein

mat för att gå ner i vikt snabbt Artiklar om C Reaktivt Protein

Revamped Test kan ge hjärtinfarkt

DR. PAUL DONOHUE BRA, 22 november 2000

Kära doktor Donohue: Jag fick en hög läsning på ett test som heter ‘C-reaktivt protein’. Vänligen ge det normala värdet och annan användbar information. Men över hälften av alla hjärtattacker uppträder hos personer med normala kolesterolnivåer. Letar efter mer känsliga tester för hjärtproblem, undersökte forskare ett gammalt test C-reaktivt protein och förfinade det lite för att producera vad som verkar vara en pålitlig prognosticator för hjärtinfarkt.

Artiklar enligt DATECrp kan indikera hjärtsjukdom

Dr Paul Donohue, 30 april 2009

Kära doktor Donohue: Vad är din åsikt om C-reaktiva proteinet blodprov? Är det en bestämd indikation på hjärtsjukdom? Jag är en 70 årig kvinna, överviktig men i god hälsa. Mitt resultat på detta test har varierat från en normal av 3 till så hög som 10. För närvarande är det 9,3. Min familjedoktor och min kardiolog bestämde att jag måste vara ett av de personer för vilka detta test inte ringer sant. Jag är intresserad av din åsikt. Anon. Kära Anon .: C-reaktiva CRP-blodprovet används för att detektera inflammation.

Proteintest kan förutsäga hjärtsjukdom, säger studie

Av Anne Barnard Boston Globe, 14 november 2002

I en studie som kan förändra hur miljontals människor bedömer risken för hjärtsjukdomar har Boston-forskare funnit att testning för ett protein som produceras när artärerna är inflammerade är ett mer tillförlitligt sätt att förutsäga en persons chans att ha hjärtinfarkt eller stroke än mätning av kolesterolnivåer. LDL, lågdensitetslipoprotein eller ‘dåligt kolesterol’: För friska personer ska nivåerna vara 129 eller lägre. Hos människor med riskfaktorer eller känd hjärtsjukdom bör nivåerna vara lägre än 100. Patienter med högsta risk, såsom nya hjärtattackoffer, bör syfta till lägre än 70. HDL, högdensitetslipoprotein eller ‘bra kolesterol’: Bör vara högre än 40. Nivåer över 60 anses vara mest skyddande mot hjärtsjukdom.

Studie avslöjar östrogenpatch kan vara säkrare

Av Jane E. Allen Health Correspondent, 27 april 2003

När en stor studie av hormonersättningsterapi visade att det ökade riskerna med hjärtsjukdom och bröstcancer, gick många kvinnor kallt kalkon och lämnade några av dem med nästan oacceptabla varningar och nattsvettar. Nu tyder en liten ny studie på att det kan finnas ett säkrare sätt att lindra deras menopausala symptom. Forskare fann att östrogenfläckar minimerar en riskfaktor för hjärtinfarkt och stroke som är associerade med piller. LDL, lågdensitetslipoprotein eller ‘dåligt kolesterol’: För friska personer ska nivåerna vara 129 eller lägre. Hos personer med riskfaktorer eller Patienter med högsta risk, till exempel nya hjärtattackoffer, bör syfta till lägre än 70. HDL, lipoprotein med hög densitet eller ‘bra kolesterol’: Bör vara högre än 40. Paul Donohue, 30 april 2009

Kära doktor Donohue: Vad är din åsikt om C-reaktiva proteinet blodprov? Är det en bestämd indikation på hjärtsjukdom? Jag är en 70 årig kvinna, överviktig men i god hälsa. Mitt resultat på detta test har varierat från en normal av 3 till så hög som 10. För närvarande är det 9,3. Min familjedoktor och min kardiolog bestämde att jag måste vara ett av de personer för vilka detta test inte ringer sant. Jag är intresserad av din åsikt. Anon. Paul Donohue Bra hälsa
går ej ner i vikt Artiklar om C Reaktivt Protein