gå ner i vikt matschema Armstrong tar extra försiktighetsåtgärder mot värme

matschema för viktnedgång Armstrong tar extra försiktighetsåtgärder mot värme

Glas under de senaste 10 åren. Hon kan inte komma ihåg en tid när högskolans fotbollstider var försenade på grund av värme och fuktighet.

Ändå var det fallet fredag, några spel över staten började senare på kvällen.

Sommaren 2015 var den hetaste någonsin inspelad globalt, enligt National Oceanic and Atmospheric Administration. Den staten är redo att förändras. Data som släpptes av NOAA och National Aeronautics and Space Administration avslöjade nyligen att juli 2016 var den hetaste månaden någonsin i 136 års registrering.

Det är nästan september och kvävande temperaturer håller fortfarande kvar i Central Virginia. Det betyder att fotbollsspelare ofta övar i temperaturer som stiger över 90 grader, vilket hotar värmerelaterade sjukdomar. Även vid speltid fredagskväll, luftfuktighetsnivåer var nära 90 procent, sa Armstrong. Glas- och arvskolan spelar sina hemfotbollsspel, Armstrong tog saker i sina egna händer. Glass booster club om att köpa en Polar Life Pod, ett bärbart system som kan svalna idrottarnas temperaturer ska de överhettas.

‘Värmen hänger verkligen där inne’, sa Armstrong på måndagens övning. ‘Vi slår på September och vi är fortfarande oroliga över värmen.’

Tänk på podgen mer som en sovsäck. En idrottare som lider av värmeledande sjukdomar ligger nere och är fastsatt i bägaren, medan isvatten kyler ner sin kroppstemperatur.

Bågen, som kostar $ 286, rymmer mellan 30 och 60 liter vatten och kan rymma någon som är upp till 7 fot lång.

Bland de många potentiella farorna i fotboll är hjärnskakning och värmebeständiga sjukdomar högst upp på listan. Armstrong är ständigt på vakt mot värmesymtom: Kramper, överdriven svettning som kan leda till ingen svettning, kräkningar och yrsel. Hennes idrottare är utrustade med vattenflaskor under skoltiden, så de kan vara hydrerade. De väger också ins, särskilt under sommaren när Glass har två dagliga rutiner.

‘Vi märker att det blir varmt längre än vad vi är vana vid,’ sa Armstrong. ‘Jag tror det är både [stigande temperaturer och framväxten av nyare teknologier] . Jag tror att vi är mer informerade om värmesjukdom. Jag tror att det är ett tryck för att ta reda på allt om vilken ordentlig hydrering som finns och hur du kan hjälpa till att inte bli uttorkad snabbt. Ju mer du vet, desto bättre kan du hjälpa dem. ‘

I stället för att bära ett badkar över till City Stadium, erbjuder Polar Life Pod portabilitet. Det är lättare att packa upp och fylla med isvatten i händelse av en nödsituation. Det här skolåret, Virginia High School League har uppdraget att varje skola har en akut handlingsplan. Armstrong har haft sin plats i ett decennium och det inkluderar hur man hanterar värmesjukdomar och värmeslag.

När idrottare lider av värmeutmattning, noterade Armstrong att det är viktigt att sänka kroppstemperaturen snabbt. Det är en delikat balans: Atletiska tränare vill inte att idrottare ska koka för fort det är oro, men kylning är definitivt den första alternativet.

Idrottare kan också stanna i bålen om en ambulans behövs för att transportera dem till sjukhuset.

‘Vi’ är utbildade för att vara ute och titta på värmesjukdom och kontrollera temperaturen, se till att alla är säkra, ‘sa Armstrong.’ Det är mycket du behöver oroa dig för som idrottare när det gäller akut villkor. Du tittar på allt från värmesjukdom, plötslig hjärtdöd, sicklecell. Alla dessa saker kan orsaka en omedelbar nödsituation. ‘

Ibland måste fotbollsspelare träna i viktrummet och stanna längre än normalt på grund av värmen. Kanske kommer de i en film session medan de är på den.

Hur som helst, det finns dagar, även i slutet av augusti, då det är för varmt att vara på fältet efter skolan. Det är särskilt sant på Lynchburgs två stadskolor, där fotbollslag övar på konstgräs. kan packa en stans: Vanligtvis är det 10 grader varmare än gräsfält, sa arvsmottagaren Athenic, Chris Hallberg.

Så Armstrong vidtar flera åtgärder för att se till att idrottare är beredda att hantera värmen. Under sommaren och i början av skolåret måste varje fotbollsspelare väga i test. Detta låter dem veta om de har förlorat eller vunnit sig och hur de kan vidta lämpliga åtgärder utifrån den aktuella nyheten.

‘Det har varit riktigt bra för killarna, för att de’ är snällda ägda att se hur deras hydratisering påverkar deras spel ‘, sa Armstrong. ‘Så ja, du kommer att gå ner i vikt under träning. Det är en given. Men lägger du tillbaka det i början av morgondagens övning? ‘

Kommer i undervikt är farligt. Att inte ha en riktig kost kan orsaka problem också.

‘Det är mitt största problem, får dem att äta,’ sa Hallberg. ‘Utan det är de’ mer mottagliga för värmesjukdom ‘.

Erfarenhet har vidtagit försiktighetsåtgärder mot värmen i sommar. Skolan har haft kortare övningar, tagit massor av vattenstörningar och avtagna till bara hjälmar och axelkuddar. Ibland slår det inte mycket heller.

Men värmelaterade sjukdomar äger fortfarande rum. För omkring två veckor sedan sa Hallberg, en fotbollsspelare började torka. Hallberg upptäckte att pojken var hårt uttorkad.

‘Han hade inte ätit hela dagen,’ sade Hallberg. ‘Han torkades och blev då inte svarande.’

Hallberg placerade idrottaren i en kall bubbelpool, matade honom och fick honom hydratiserad. Atleten skickades sedan till sjukhuset.

‘Alla tycker att det är vatten,’ sa Hallberg. ‘Det är inte. Det är vägen mer till det. Det är näring. Du måste äta. ‘

VHSL har värme riktlinjer för alla dess medlemskolor. Dessa riktlinjer använder värmeindex som modell. Värmeindex beror emellertid på temperatur och relativ fuktighet. Det måste också tas i skuggan, sa Armstrong.

Den här läsningen pekar inte på den blaring solen eller gräset, påpekade Armstrong. Så idrottsutövaren använder WetBulb Globe Temperature som en mer exakt indikator på förhållandena.

Och villkor är viktiga, eftersom de bestämmer om ett fotbollslag är i shorts och hjälmar, om det kan lägga till kuddar till träningen eller om det kan träna alls. WetBulb Globe Temperature tar hänsyn till omgivande temperatur, vindhastighet, solstrålning och fuktighet.
gå ner i vikt matschema Armstrong tar extra försiktighetsåtgärder mot värme