gå ner i vikt matschema Arktis stiftet

hur går jag ner i vikt snabbt Arktis stiftet

HemAccess till ArcticnetMap of BisdomAngliska Kyrkan i KanadaRådet för Nordafrikanska FoundationOther Links Diocesan Info Biskopen av Stiftet Bisdom och Kontakter Uppdragsförklaring Parisher Prästerskap ‘Låt oss prata’ Aktuella händelser Arktisk Nyheter Arktisk Appel Historien om Stiftet Historierna i Arktis Ungdomskatedralen Katedral Nyheter Diocesan Mission Arbete Diocesan Bönecykel Språk Diocesan Sysselsättning Anställning Ansökan Arthur Turner Training School Hur kan du hjälpa?

Arktis stiftet täcker ett område på cirka fyra miljoner kvadratkilometer (1,5 miljoner kvadratkilometer), en tredjedel av Kanada och femton gånger Storbritanniens område. Den sträcker sig i väst från gränsen till Yukon Territory, är begränsad till söder vid 60-talet, och i öst ingår nordkusten i Quebec från James Bay till toppen av Labrador. Till norr sträcker sig dess ministerium till den nordligast permanenta civila bosättningen i Kanada, Grise Fiords. Folket i det här stora området uppger dock endast 55 000 med Inuit som lever ovanför trottoaren, indianer som bor söder om detta och några personer vars ursprung spåras till andra delar av världen i alla samhällen. Den stora delen av inuiten är medlemmar av den anglikanska Kyrka. De vars ursprung spåras till utanför gränsen för stiftet representerar hela regnbågen av kristna religioner som finns någon annanstans. De anglikanska och romersk-katolska kyrkorna tjänar hela området, men vissa samhällen betjänas också av Förenta, Lutherska, Baptistiska och Pentecostkyrkorna. Den första regelbundna kontakten med befolkningen i området, som nu utgör arktiska stiftet, med andra människor i världen hände bara relativt nyligen. Många av deras första kontakter var med valare och handlare som kom och letade efter resurserna i området. Ett antal handlare var stora kristna som tog sin tro och deras handelsvaror i norr. Deras stöd och uppmuntran var ofta avgörande för de missionärer som kom till detta land och i grundandet av kyrkan här. Faktum är att mönstret för den kommande kyrkan i norr bara kan förstås, eftersom vi också ser utvecklingen av området för handel med de inhemska folken. I det västra väst går historien om de anglicanska kyrkans ordinerade medlemmar tillbaka till 1858 när Archdeacon James Hunter från stiftet Rupert s Land först mötte och tjänade till folket i Upper Mackenzie (Fort Simpson) men det var inte förrän två decennier senare att Jesu Kristi goda nyheter transporterades till Inuiten av Mackenzie Delta (Aklavik) och det var inte förrän 1915 som reverend Herbert Girling flyttade österut längs kusten för att nå Inuit of Coronation Gulf (Kugluktuk, tidigare Coppermine) Inuiten på Hudson Bays västra kust (Arviat, tidigare Eskimo Point) lärde sig om Jesus Kristus genom att besöka Churchill där domaren Joseph Lofthouse tjänstgjorde 1883. Det var dock inte förrän 1926 att ett långsiktigt ordinerat bostadsministerium etablerades i domstolen av reverend Dona ld B. Marsh (senare den andra biskopen i Arktis) 1853 upprättades ett uppdrag i Fort George i James Bay och Jesu Kristi evangelium genomfördes på Hudson Bays östra kust. År 1884 såg domare James Peck resa överland från kusten till Ungava Bay (Kuujjuaq, tidigare Fort Chimo) som redan påverkats av det trovade arbetet i den moraviska kyrkan i Labrador. År 1894 utvidgade reverend Peck sitt arbete längre norrut och inrättade ett uppdrag på Blacklead Island (nära Pangnirtung), från vilket Kristi evangelium spred sig över Baffin Island. I skrivandet om evangeliets spridning och upprättandet av den anglikanska kyrkan i bispeditionen måste särskild uppmärksamhet vara gjord av rollen som lekfolk i alla raser som helt enkelt delar sin tro genom handling och ord förde andra till tro på Kristus. Det fanns också sjukhus och skolor etablerade av kyrkorna som hade en viktig roll att spela för att förmedla Kristi kärlek till folk i Nordvästra snabbt efter att de kom till tro på Kristus. De inhemska folket började själva ta formella ledarroller i sin kyrka , blir läsare och katekister, först i sina små läger men senare också i stora bosättningar som har vuxit upp. Tidigt i den norra kyrkans liv kallades inhemska folk till det ordinerade ministeriet, den första var John Tssietla, en Gwich ‘på indiska,
gå ner i vikt matschema Arktis stiftet
som ordinerades en diakon 1928. Armand Tagoona ordinerades 1960 för att bli den första Inuksposten att tjäna i arktiska stiftet. Övrig utbildning har använts under åren för katekes- och lekstödsutbildning och deras utveckling för att möta dagens behov fortsätter. Ordinandsutbildningen formaliserades med etableringen i Pangnirtung 1970, av Arthur Turner Training School . (Arthur Turner var missionären i Pangnirtung, med några raster, från 1928 till dess död där 1953). Delta i sina familjer under en treårig kurs. Där, under ledning av rektorn med hjälp av lärare från universitet, seminarier och kyrkor i Kanada och runt om i världen, får de en omfattande utbildning och utbildning för att passa dem till kyrkans ordinerade ministerium. Att stiftet har bi n aktiverat att ha

hälften av sina präster, som är inhemska, utbildade för arbete i vårt område. Vi måste återkomma i historien något för att berätta om vårt livs början som ett stift. Under många år har arbetet i området, som nu består av vårt stift, övervakats av ett antal stift. Detta konsoliderades 1927 under ledning av Archdeacon Archibald Lang Fleming. År 1933 då arktiska stiftet bildades blev arkdeaconens första biskop. Biskop Fleming lyckades 1950 av Rt. Rev. Donald B. MarshIn 1962 rt. Rev. Cook valdes till biskop Suffragan för att hjälpa till med arbetet i detta enorma stift. Strax efter det blev Mackenzie-området av stiftet borttaget för att bli ett episcopalt distrikt och senare en del av stiftet Athabasca. 1975, med Rt. Rev. Sperry har blivit vald till bispedisk biskop, Mackenzie-området blev igen en värderad del av arktiska stiftet. År 1980 var Rt. Rev. Clarke valdes till biskop Suffragan som biträdde i bispeditionens biskopsarbete tills hans pension. 1987, Rt. Rev. Williams valdes till biskop Suffragan och 1990 Biskop Coadjutor, som blev Diocesan 1991. År 1996 valdes Paul Idlout till biskopen för stiftet Inuk suffragan och i 1999 valdes ytterligare två suffraganer, biskop Andrew Atagotaaluk och biskop Larry

Robertson. I maj 2002 valdes biskop Atagotaaluk som coadjutor, och vid biskop Williams pension blev i augusti den första biskopen i Inuk. Biskop Paul Idlout gick i pension i april 2004. Andra stora förändringar skedde vid polisens administration och omhändertagande. År 1972 höll stiftet sitt första utgjorde synod i Iqaluit och antog en konstitution med kanoner som ledde till regering genom synod. Det möts var tredje år i ungefär en vecka och har den unika egenskapen att ha alla sina handlingar på minst två språk. I synod har en vederbörligen vald verkställande kommitté Ansvaret för att fatta viktiga beslut för synoden Med ett sådant stort stift har alltid varit ett problem om var bäst i Kanada biskopen i Arktis och stiftet för stiftet borde vara beläget. När stiftet bildades var biskopen och hans kontor var beläget i Toronto-området men med valet av biskopskocken inrättade biskop Suffragan sitt hemvist i Yellowknife och när biskop Sperry valdes flyttade diocesanen också in i stiftet som bodde i Iqaluit. 1996 flyttades biskopskontoret till YellowknifeAll det här är inget om det inte är tillväxt som uppmuntras och händer bland folket i vårt stift. Under åren och särskilt sedan 1950-talet har de små nomadiska grupperna samlats i permanenta bosättningar, varav många har befolkningar på 1000 eller mer, med varierande grad av självstyre. Den anglikanska kyrkan har församlingar i femtio en av dessa bosättningar och dessa grupperade i trettio sällskap. I alla utom sex av dessa församlingar används områdets modersmål för den huvudsakliga söndagsdyrkan, dyrkan på engelska tar en sekund men en mycket viktig plats. Något mått på Kristi engagemang från nordens folk kan påvisas av det faktum att de trettiotvå församlingar nio är ekonomiskt självbärande och detta antal stiger trots att vi bor i den dyraste delen

av Kanada och ekonomin är svag. Medlemmarna av vårt bispedium ser sitt engagemang för Kristus som leder dem till handlingar vars resultat går långt bortom kyrkoväggarna till sina egna samhällen, vårt land och till Guds värld.
gå ner i vikt matschema Arktis stiftet