gå ner 7 kg Arrangören hjälper mig att uppdatera uppblåst garderob

går inte ner i vikt trots träning Arrangören hjälper mig att uppdatera uppblåst garderob

Tänk på det. Våra kläder säger så mycket om oss, och hur vi behåller dem säger ännu mer.

Min egen garderob har frustrerat mig i flera år. Jag flyttade flera gånger under de senaste åren, och jag nådde ut dussintals kläder via garageförsäljning och resor till sparsamhetsbutiker.

Trots detta såg min garderob att överflöda med kläder som sträckte sig alltför fett för det till $ 120 tröja som jag köpte under påverkan av Nyquil och PMS. beklagade detta faktum en dag när en vän, Susie Ekberg Risher, frivillig hjälpte mig. Susie aka mystiken har ett företag som heter The Essential Closet. Hon använder organisatoriska färdigheter från Marie Kondo, som skrev den revolutionerande boken ‘Life Changing Magic of Tidying Up’. Det ultimata målet är att rensa det som inte längre tjänar oss, behåll det som ger oss glädje och dra ihop det som förblir så att vi har en serie rocking outfits för varje tillfälle.

Jag var stolt över att prova detta, men också rädd. Några saker gör att du känner dig mer utsatt än att kasta upp garderobsdörren till din själ. Skulle hon vara förskräckt av min avancerade stadium beroende av svarta byxor? Skulle hon kasta ut alla de bekväma, bågstödjande skorna från min Shy Amish Scullery Maid Collection?

Som det visade sig var Susie ärlig (som jag behövde), men snäll (som jag behövde mer). Så taktfullt som möjligt lade hon mig veta att jag brukade klä mig äldre än jag egentligen var och att min garderob alltid reflekterade min sanna personlighet.

Dessa observationer är sanna. Jag väger för närvarande mer än jag har om 10 år, och många av mina garderobsval har fallit under det åtminstone rena, märkta. Jag hade samlat en garderob av mörka, tunga långa tröjor, några för många formlösa toppar och flera flera byxor med elastiska midjeband. Om kläder är ett uttalande var mitt uttalande en ursäkt.

Liksom många andra sprang jag också mot klädjaggar. Susie sa att detta är vanligt: ​​Våra garderober kommer att innehålla en stor bit, tillsammans med en passel av wannabe förfalskningar. I mitt fall hade jag en vacker angora turtleneck i mjukblå, men hade köpt billigare, mindre smickrande versioner av det för att replikera det. När man förstod det var det lätt att bli av med de onödiga knock offsna.

Susie gjorde den första reningen, plockade ut saker som passade mig, var repetitiva eller hade fler piller än en drogbutik. Sedan gav hon mig en chans att gå igenom högen och förklara varför jag ville behålla det.

En sak vi båda upptäckte var min förkärlek för att hänga kläder inuti.

Susie hade kasserat några inuti saker som verkade orimliga. Men när jag vände dem till höger, hade de vackra detaljer. Om vi ​​ville bli metaforiska kunde vi säga att denna klädsel symboliserar min själ: Om jag gömde vem jag verkligen var, skulle folk sakna all den skönhet som var inom.

Eller kanske har jag bara en upprorisk inre tonåring,
gå ner 7 kg Arrangören hjälper mig att uppdatera uppblåst garderob
som tänker: får mig att hänga upp dem, men jag ska göra det MY way! fördelen var att återupptäcka underbara saker som jag glömde hade, som en fjäderviktströja med nitar längs kanten och de perfekta gråbyxorna. En oorganiserad garderob är som bortkastad potential: Det hindrar oss från att bära vad som gör oss att se och känna vårt bästa.

I slutändan blev jag av med minst 150 kläder, halsdukar och skor och mina mina garderober till det minsta har det varit sedan mina collegeår.

Susie säger att garderoben har en tendens att hålla sig, eftersom folk tycker att det är så mycket lättare att ha en orderlig garderob som bara innehåller kläderna du älskar och bär ofta.

Jag måste erkänna det trevligt att känna den lilla glädje av glädje när jag ser min välbeställda garderob.

Hur som helst, jag är stolt över att säga att min garderob är för närvarande organiserad, med kläderna hängde snyggt efter säsong och färg, skorna upp lydigt och kunskapen att varje föremål där passar och smickrar.

Men några av föremålen hänger fortfarande inuti.

Closet rengöringstips från The Style Mystic

Använd kläder som passar dig och reflektera dig, snarare än att kapitulera till trender. Jag ser bäst ut i skötbyxor, men de var svåra att hitta till förrän nyligen, så jag hade en garderob av otroliga skinniga benbyxor.

Hitta din favoritorganisationsmetod. Jag sorterade slutligen mina kläder i färg, med kläderna inom den färgfamiljen sorterade efter årstid (tankar, kortärmad, tröjor etc.).

Behandla rätt. Susie Ekberg Risher och Marie Kondo är stora förespråkare för dina kläder så att de alltid tjänar dig bra. Om de är irreparably färgade, rippade eller har fler piller än ett apotek, säg hejdå.

Gynna några, bra väsentliga över onödiga multiplar. Om du verkligen tittar på att sänka och förfina, behöver du verkligen bara ett par klänningarbyxor och ett par vanliga byxor i varje färg.

Var realistisk. Om dina kläder har varit där så länge är knäbågarna dammiga, kommer du antagligen att bära dem. Gör dig av med dem.

Håll en separat stash. Om du har några saker du sällan bär men absolut kan dela med, behåll dem. Lägg bara dem i en separat garderob så att de inte lägger ljud till din nyorganiserade garderob.

Bli av med kläder med dålig juju. Precis som kläder kan påminna oss om underbara händelser,
gå ner 7 kg Arrangören hjälper mig att uppdatera uppblåst garderob
kan de också påminna oss om negativa saker. Den T-tröjan som påminner dig om din ex man? Borta. De dåliga passande byxorna som du köpte för att intervjua för ett jobb du fick? Hej då.

Din garderob bör fyllas med kläder du kan bära just nu. De flesta av oss håller kläder eftersom vi berättar för oss att det kommer att motivera oss att gå ner i vikt. I stället blir dessa kläder en konstant visuell skandal som en påminnelse som kan bära det längre eftersom jag är fet.