gå ner 5 kg på 2 veckor Att anpassa sig till en vegansk kost hjälper dig att gå ner i vikt

kalorier viktnedgång Att anpassa sig till en vegansk kost hjälper dig att gå ner i vikt

När det gäller att gå ner i vikt, hävdar en ny studie att människor på en vegetarisk kost, och särskilt de som följer en vegan, kasta kilo snabbare än andra.

Ru Yi Huang av E Da Hospital i Taiwan granskade tolv randomiserade kontrollerade försök, som involverade 1 151 dieters som följde en specifik ätregime för mellan nio och 74 veckor och drog slutsatsen att den veganska kosten skulle kunna hjälpa människor att förlora omkring två kilo mer på kort sikt.

Det är den första studien som kombinerar resultaten från olika oberoende projekt som väger upp resultaten av vegetariska dieter mot andra ätplaner. Dessa inkluderar Atkins diet och de som rekommenderas av American Diabetes Association eller US National Cholesterol Education Program.

Enligt Huang kan det rikliga intaget av hela korn, frukt och grönsaker spela en roll i de gynnsamma resultaten som ses i vegetariska dieter. Hela spannmålsprodukter och grönsaker har i allmänhet låga glykemiska indexvärden och orsakar blodsockernivån till spik. Frukt är rik på fibrer, antioxidanter, mineraler och skyddskemikalier som naturligt förekommer i växter. Hela spannmålsprodukter innehåller löslig fiber. Sådan så kallad god fiber hjälper till att fördröja den hastighet med vilken mat lämnar magen och säkerställer god matsmältning. Det låter också tillräckligt med näringsämnen absorberas medan mat rör sig genom tarmarna. Flera studier har rapporterat att fiberkonsumtion hjälper till med viktminskning.
gå ner 5 kg på 2 veckor Att anpassa sig till en vegansk kost hjälper dig att gå ner i vikt