bästa dieten för att gå ner i vikt Artrit patienter här är enkel CURE för dig

vad ska man göra för att gå ner i vikt Artrit patienter här är enkel CURE för dig

London den 13 januari: Att äta en fiberrik frukost som består av müsli och tillräckligt med frukt och grönsaker hela dagen kan hjälpa till att upprätthålla en mängd olika bakteriearter i tarmen, vilket kan ha ett positivt inflytande på kroniska inflammatoriska gemensamma sjukdomar och förhindra benförlust , en studie har hittat.

Fynden, som leddes av forskare vid Friedrich Alexander Universitat Erlangen Nürnberg (FAU) i Tyskland, visade att en hälsosam kost rik på fiber kan förändra tarmbakterier på ett sådant sätt att mer kortkedjiga fettsyror, särskilt propionat, bildas .

‘Vi kan inte ge några specifika rekommendationer för en bakterievänlig diet för tillfället, men att äta mysli varje morgon samt tillräckligt med frukt och grönsaker under hela dagen bidrar till att behålla en mängd olika bakteriearter,’ tillade Zaiss.

I studien, publicerad i Nature Communications, fokuserade laget på kortfettsyran propionat och butyrat, som bildas under fermentationsprocesserna som orsakas av tarmbakterier.

Dessa fettsyror finns till exempel i fogvätskan och det antas att de har en viktig inverkan på fogens funktionalitet.

Forskarna visade också att en högre koncentration av kortkedjiga fettsyror, till exempel i benmärg, där propionat orsakade en minskning av antalet bennedbrytande celler, vilket minskar benförlusten avsevärt.

‘Våra resultat erbjuder ett lovande tillvägagångssätt för att utveckla innovativa terapier för inflammatoriska gemensamma sjukdomar samt för behandling av osteoporos, som ofta drabbas av kvinnor efter klimakteriet,’ noterade Zaiss.
bästa dieten för att gå ner i vikt Artrit patienter här är enkel CURE för dig