viktnedgång träning Fettförspänning börjar tidigt

matschema för viktnedgång Fettförspänning börjar tidigt

En Scranton Times Tribune All Access-prenumeration ger dig fullständig tillgång till både våra tryckta och digitala publikationer, levererade till ditt hem, skrivbord och mobila enheter 7 dagar i veckan

Prenumerera på hemleverans eller digital

Hantera ditt konto 24 timmar om dygnet.

En mycket smal vän erkände nyligen att hon ‘kan’ inte stå över feta människor. ‘Hennes reaktion är nästan visceral och det ber henne att undvika social och professionell kontakt med personer som är allvarligt överviktiga. Även om hon inte kan ange källan till hennes känslor, hon sa att de går tillbaka så långt hon kan komma ihåg.

Och hon är knappast ensam. För årtionden sedan fann forskare att viktbaserad bias, som ofta åtföljs av öppen diskriminering och mobbning, kan komma tillbaka till barndomen, ibland så tidigt som 3 år.

De fördomade känslorna kan inte vara uppenbara för dem som håller dem, men de kan starkt påverka andras beteende. En ny studie av forskare vid Duke University fann till exempel att ‘implicit viktförspänning’ hos barn i åldern 9 11 var lika vanligt Skinner, en folkhälsovetenskaplig forskare, sade att fördomar som människor inte känner till kan förutse deras förspända beteenden ännu bättre än uttryckliga fördomar. Hon spårade uppkomsten av viktförspänning hos små barn och ungdomar till familjerna de växte upp i såväl som samhället som helhet, som fortsätter att projekta kulturella idealer om extremt slimhet och skyller människor för att vara feta.

‘Det är ganska vanligt för föräldrar att kommentera sina egna viktproblem och berätta för sina barn att de inte borde äta vissa livsmedel eller anmärka på hur mycket vikt de får’, säger Skinner.

Explosiv viktfördjupning är väl dokumenterad, liksom dess skadliga effekter på människor som kämpar med sin vikt. Ändå kan implisitt förspänning också leda till diskriminering och socialt oönskat beteende som negativt påverkar personer som är allvarligt överviktiga.

Oavsett om det är explicit eller underförstått, kan viktbaserad bias vara kontraproduktiv, försämra förmågan hos överviktiga människor att gå ner i vikt och hålla bort den. Studier av Rebecca M. Puhl och kollegor vid University of Connecticut Rudd Center för livsmedelspolitik och fetma har bland annat funnit att överviktiga och överviktiga personer som upplever viktbaserad bias och som lyckas gå ner i vikt, har mindre förmåga att behålla sin viktminskning .

Att vara överviktig är en av de mest, om inte den vanligaste orsaken till att barn är mobbade, ett problem som i hög grad behöver intervention och förebyggande både i skolor och organisationer för att ta itu med självbildsproblem och ätstörningar som leder till livslånga viktkampar, Puhl sa.

‘Vi måste alla flytta bort från den nuvarande utseendet fokuserade kulturen och erkänna att andra saker betyder mer än vad en person ser ut,’ sa hon.
viktnedgång träning Fettförspänning börjar tidigt