te för viktminskning Fettsugning Studien finner att förlorade fett återvänder

äppelcidervinäger viktminskning Fettsugning Studien finner att förlorade fett återvänder

Kvinnans höfter bultade i fula sadelväskor. Sedan hade hon fettsugning och presto, dessa sadelväskor försvann.

Foto efter foto på plastikkirurgi Webbplatser gör liposuction ser lätt ut, dess resultat transformativa. Det har blivit den mest populära plastikkirurgin, med mer än 450 000 operationer per år, var och en kostar några tusen dollar.

Hittills visste ingen säkert. Men en ny studie, ledd av Drs. Teri L. Hernandez och Robert H. Eckel från University of Colorado, har svarat på dessa frågor. Och det han hittade är inte goda nyheter.

I studien tilldelade forskarna slumpmässigt nonobese kvinnor att få fettsugning på deras utskjutande lår och underliv eller att avstå från att ha proceduren, som fungerade som kontroller. Som kompensation var de kvinnor som var kontrollpersoner tillsagda att när studien var över, efter det att de lärde sig resultaten, kunde de få fettsugning om de fortfarande ville ha det. För dem skulle priset också minskas från den löpande kursen.

Dr Han sa att han skulle nämna det till sina patienter i samband med annan information om fettsugning.

Fyndet väcker frågor om plastikkirurgi. Fettsugning har funnits sedan 1974 och är starkt annonserad. Varför tog det så lång tid för någon att göra denna studie?

Kanske beror det på att en sådan studie är mycket svår, säger Dr. Samuel Klein, chef för Center for Human Nutrition vid Washington University School of Medicine. Det tar ett team av forskare och pengar. Fett måste mätas exakt med skanningar.

Och operation, sade Jonathan Moreno, en etikist vid University of Pennsylvania som har studerat fältet, är inte som andra områden av medicin.

‘Mycket av det har att göra med kirurgiska kulturen, som bokstavligen händer,’ sa han. Kirurger, tillade han, känner ofta en djup koppling till sina patienter som gör det svårt för dem att komma överens om kliniska prövningar som involverar randomiserande patienter.

Ett annat problem, säger Dr Moreno, är att olika kirurger har olika färdigheter och olika tekniker. Kirurgi är inte som att ta ett läkemedel, där ett piller är som alla andra.

Så istället för att göra noggranna studier tenderar kirurgerna att uppfinna,
te för viktminskning Fettsugning Studien finner att förlorade fett återvänder
uppfinna sina egna förfaranden och publicera anekdoter om patienter, en övning som kan vara vilseledande.

Men i det här fallet var resultatet inte beroende av kirurgen. Det berodde på fettens biologi. Och fetmaforskare säger att de inte är förvånade över att kvinnornas fett kom tillbaka. Kroppen säger att de ‘försvarar’ sitt fett. Om du går ner i vikt, till och med genom dieting, kommer den tillbaka. Och studien visade, om du suger ut fett med fettsugning, även om det är bara några pund det var ca 5,8 pund för ämnen i studien kommer det fortfarande tillbaka.

‘Det är ett annat kapitel i’ Du kan inte lura Mother Nature ‘story’, säger Dr. Rudolph Leibel, en fetmaforskare vid Columbia University.

Vissa forskare har sina egna anekdoter. Dr George Bray, professor i medicin vid Louisiana State University, såg en gång en ung kvinna som var så upprörd av hennes utstående buk att hon hade en operation för att skära av några av hennes bukfett.

‘Hennes underliv var betydligt tunnare’, sa Dr Bray. ‘Men områdena ovanför hämtade det extra fettet.’

Därefter finns det studier med laboratorie gnagare som har borttagit fett kirurgiskt. Fettet kom alltid tillbaka. Och liksom kvinnorna i den nya studien fick gnagarna sina fett tillbaka på andra ställen än den plats där den avlägsnades, rapporterade Dr. Klein. De växer nya fettceller för att ersätta de som förlorades.

Samma sak hände med de kvinnor som hade fettsugning. Det visar sig att Dr. Leibel sa att kroppen kontrollerar antalet fettceller så noggrant som den kontrollerar mängden av dess fett. Fettceller dör och nya föds hela livet. Forskare har funnit att fettcellerna lever i endast cirka sju år och att varje gång en fettcell dör, bildas en annan för att ta plats.

Men varför skulle inte kvinnorna växa nya fettceller i låren? Svaret, säger Dr. Klein, kan vara att fettsugning förstör våldsamt fisknetstrukturen under huden där fettcellerna lever.

Men kvinnorna i studien som hade fettsugning var glada, sa Dr Eckel. De hade hatade sina höfter och lår och ville bara att fettet gick.

När det gäller kvinnorna i kontrollgruppen, när studien slutade och de visste resultaten, valde mer än hälften fortfarande att ha fettsugning.

Korrigering: 8 maj 2011

En artikel i förra söndagen om en studie om fettsugning som visade att fett återvände inom ungefär ett år efter att ha tagits bort, misstog den genomsnittliga mängden fett som avlägsnades från studiedeltagarna. Det var ca 5,8 pund, inte ett pund.
te för viktminskning Fettsugning Studien finner att förlorade fett återvänder