snabb viktminskning tips fett kan hjälpa till med viktminskning

viktminskning piller fett kan hjälpa till med viktminskning

Kämpa fett med fett? Den nyaste fetma-teorin föreslår att vi en dag kan göra just det.

Precis som gott och dåligt kolesterol, finns det uppenbarligen goda och dåliga typer av kroppsfett. Forskare förrän nyligen trodde detta goda fett, som spårar kroppen för att bränna kalorier för att generera kroppsvärme, spelade en viktig roll för att hålla barnen varma men vid vuxenlivet var mestadels borta eller inaktiva.

Nu visar tre studier från forskare i Boston, Finland och Nederländerna att vissa fett kvarstår hos vuxna, vilket påverkar ämnesomsättningen och potentiellt erbjuder ett mål för att hjälpa människor att kasta pund.

Dr Francesco Celi, en endokrinologi- och metabolismforskare vid National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, sa studierna visar att dessa fettförbränningar ger stora mängder energi.

Det kan användas som ett mål för ett piller som på något sätt skulle sätta upp fettet, sa han.

Dr Louis Aronne, före detta president i fetmaföreningen och en viktkontrollexpert vid Weill Cornell Medical Center i New York, sa att resultaten är det mest avgörande beviset än så länge i rollen som sådant fett för att reglera kroppstemperatur och vikt.

don vill använda ordet men det gör något (att bli av med kalorier,
snabb viktminskning tips fett kan hjälpa till med viktminskning
sade han och tillade att någon fetma behandling utvecklad kring fettet kan vara en potentiell behandling för diabetes också.

Studierna publicerades i New England Journal of Medicine.

Det goda fettet är faktiskt brunaktigt, medan det mer dominerande dåliga fettet är vit eller gul. Brunt fett lagras mestadels runt halsen och under kragebenet. Vitt fett tenderar att koncentrera sig runt midjan, där det lagrar överflödig energi och släpper ut kemikalier som kontrollerar ämnesomsättningen och användningen av insulin.

Alla tre forskargrupperna dokumenterade närvaron och aktiviteten hos det bruna fettet genom att undersöka vävnadsprover från vissa patienter och använda högteknologisk bildbehandling som indikerade hur mycket socker, och därför kalorier, brände fettet.

En grupp från Joslin Diabetes Center, Harvard Medical School och tre sjukhus i Boston tittade på skanningar gjorda på nästan 2000 patienter för att diagnostisera olika hälsoproblem. De andra två grupperna skannade ett litet antal patienter, först vid rumstemperatur och sedan efter ett par timmar i mild förkylning, cirka 60 grader.

Här vad lärde forskarna om brunt fett:

Magera människor hade långt mer än överviktiga och fetma människor, särskilt bland äldre människor.

Det bränner mycket fler kalorier och genererar mer kroppsvärme när människor är i en kallare miljö.

Kvinnor var mer benägna att få det än män, och deras insättningar var större och mer aktiva.

Att hitta en framgångsrik behandling mot fetma skulle vara en helig grann för forskare. De flesta överviktiga och överviktiga människor kan inte kasta pounds och hålla dem borta med dieting och motion.

Och trots många ansträngningar har läkemedelsföretag inte kunnat utveckla ett läkemedel som hjälper människor att säkert förlora och behålla en stor vikt. Varje läkemedel som kan göra det skulle vara en garanterad blockbuster.

Aronne sa att de fynd som sannolikt skulle förnya intresset inom området brunt fett bland drogbrukare; åtminstone en kort studerat en behandling i labbdjur flera år sedan.

Så hur kunde forskare använda dessa grundläggande fynd om gott fett för att så småningom komma med en viktminskning medicinering?

En möjlighet skulle vara ett piller för att stimulera ett specifikt protein för att frigöra mer energi från fettcellerna i form av värme än att lagra den för framtida energibehov,
snabb viktminskning tips fett kan hjälpa till med viktminskning
sade Aronne och Celi.

Att hitta ett sätt att öka mängden brunt fett i en person skulle vara en annan strategi. Forskare vid Dana Farber Cancer Institute i Boston har injicerat vissa gener i möss för att försöka producera bruna fettceller i stället för vita.

Celi sade att forskare också kunde försöka göra ett piller som stimulerar nervändamål inuti brunt fett för att göra det bränna mer kalorier.

Eller överviktiga människor kunde helt enkelt försöka sätta ner termostaten för att se om det gör dem brinner mer energi och gå ner i vikt en strategi som Celi och forskare testar i en liten studie som kan ge resultat i slutet av året.