mat vid viktminskning Festival road race är thriller med nära död värme

gå ner fem kilo Festival road race är thriller med nära död värme

I den mest spännande finishen i det senaste minnet korsade Winnipeg-löpare Bradley Keefe målstrecket en halv sekund före Calgarys Geoff Hopfner efter en nästan axel till axeln sprint ner sträckan.

Keefes tid var 56 minuter, 22 sekunder medan Hopfner klockade in på 56 minuter, 23 sekunder. Dale Kirk täckte Winnipeg Beach till Gimli kurs på 60 minuter, 17 sekunder.

Keefe, en 29 år gammal befraktad revisor och tidigare Manitoba-ryttare, använde lite strategi efter att de två ledarna skilde sig från de andra 201 löparena i loppet. Han tog en liten ledning över Hopfner, en kejsarsol analytiker, men saktade sig i den sista milen för att delvis förnya sin energi och dels för att få sin motståndare att tro att han vaknade.

‘Jag var säker på att jag kunde återhämta sig och få honom med min sista spark,’ sa Keefe.

Ingenstans att ses på mållinjen var Michael Booth, den nuvarande Manitoba Marathon-mästaren som har vunnit tre av de fyra sista isländska festivalen med 52 minuter, 58 sekunder 2009. Booth var i årets ras men släppte ut efter sju miles tydligen för att bevara sig för en överhängande full maraton i Edmonton.

‘Michael paced mig för de sju milen och sa sedan att jag var ensam,’ sa Keefe. ‘Han är min tränare och träningspartner.’

Keefe, som har marathonambitioner själv, och Hopfner, en distansare, gjorde sitt fantastiska slag trots intensiv fuktighet. ‘Men det var inte så illa som jag trodde det kunde vara,’ sa Keefe.

Vinnare av kvinnornas del av loppet var Lisa Benz med 68 minuter. Melissa Armstrong (71 minuter) var Melissa Armstrong och tredje var Vanessa Mulhern (73 minuter).

Benz, 24, anställd strategi också för att hon är en Regina-baserad mentaltraktor med Saskatchewans idrottsmedicin och vetenskapsråd. En medborger i Alberta med examen från University of Calgary och en mästare från University of Ottawa är hon barnbarn av Paul och Barbara Couture från Gimli. Sigmundson.

De 200 plus deltagarna i 10 mil rasen varierade från Oliver Cunningham och Megan Linton, både i 14 och underkategorin, till 75 år gamla Ed Klassen i Winnipeg. Klassen med en mer respektabel tid på 76 minuter började gå och gå ner i vikt vid den relativt avancerade åldern på 57. Sedan dess uppskattar han att han har kört 25 000 miles, inklusive maraton i Boston, Chicago, Minneapolis, Dallas, Los Angeles och Las Vegas.

‘Jag är fortfarande på jobbet för att hälla betong,’ sa Klassen. ‘Jag har hällt tillräckligt med betong för att gå runt om i världen.’

Också i loppet var manitobas justitieminister Andrew Swan som vann en prisdragning och tog hem en historiabok.

Långdistansbanan föregicks, som vanligt, av den 1 milsträckan som startar vid Gimli Park och loopar runt i grannskapet innan de slutar tillbaka i parken. Michael Stefanson, Reid Stefanson och Adam Filmon var de tre bästa manliga efterbehandlarna, medan deras kvinnliga motsvarigheter var Janna Stefanson, Megan Stefanson och Anna Kroeker.

Både 10 mil och 1 mil raser är en årlig tradition för många familjer, inklusive Kroekers, invånare i Winnipeg och cottagers på Arnes. Föräldrarna Scott och Donna Kroeker sprang längre och deras barn Micah, Jordan och Anna tävlade i en mil med coaching från stolta morföräldrar Wally och Millie Kroeker.
mat vid viktminskning Festival road race är thriller med nära död värme