mat för viktminskning Fetma bör behandlas som en sjukdom

gå ner i vikt promenader Fetma bör behandlas som en sjukdom

Gina Kolatas artikel om ‘The Biggest Loser’ i måndagens utgåva av New York Times beskriver några av de vetenskapliga resultaten som har lett till behandling av fetma som en sjukdom och inte bara en fråga om viljestyrka. Fetma förekommer i experimentella modeller när vägarna som reglerar aptit och energibalans försämras, stör kommunikation mellan fettceller, mage, tarmar och hjärnan som vanligtvis bibehåller energibalansen. Därför kan hjärnan inte berätta hur mycket man har ätit och hur mycket fett lagras. Fetma är följaktligen en följd av nedsatt fysiologi, vilket också gör att viktminskning är svår att behålla. När vi försöker gå ner i vikt kan vi lyckas ett tag men kroppen anpassar nivåerna av hormoner, ökar aptiten och sänker dess metaboliska hastighet så att viktminskning motstår och den förlorade vikten återvinns lätt.

Är dieting allmänheten dömd till ett liv av viktminskning och återfå? Vi tänker inte, men notera att allmänheten har utvecklat en vilseledande inställning till viktminskning på grund av visar, till exempel ‘The Biggest Loser’, som gör att det verkar som att förlora allas övervikt är möjlig om endast en försöker hårt nog. Så vad är verkligheten? Det är möjligt för människor att förlora fem till 10 procent av sin kroppsvikt och för vissa av dessa förlorare att behålla en del av det under långa perioder. Medan det inte tillåter människor att nå Det är ett rimligt och uppnåeligt mål om man vill använda kost och motion ensam.

Om vetenskapen fortsätter att öka kunskapen om fetma och dess behandling, kommer hopp snarare än demoralisering vara i ordning. Vi har för närvarande flera kirurgiska alternativ,
mat för viktminskning Fetma bör behandlas som en sjukdom
och FDA har godkänt fyra nya läkemedel samt flera nya enheter, såsom gastrisk ballonger och vagalblåsaren för att fylla i mellanrummet mellan kost, motion och bariatrisk kirurgi. Du har inte hört talas om dem. Gå med i folket, få amerikaner med fetma får lämplig behandling för deras fetma. Du kanske frågar, ‘Varför används de inte i större utsträckning?’ Kanske är svaret mer än någonting en brist på försäkringsskydd för fetma-behandlingar, eftersom fetma inte anses vara en sjukdom och är specifikt uteslutet från täckning av många försäkringsbolag. Därför är miljontals amerikaner som potentiellt är berättigade till dessa behandlingar inte få dem. Dessutom behövs fler vårdgivare för att vara aktiva involverade i behandlingen av denna epidemi.

Medicin börjar införa fetma som ett sjukdomstillstånd. har samarbetat för att utveckla en certifieringsprocess för läkare och märkt en ny subspecialty, fetma medicin. Sedan 2011 har American Board of Obesity Medicine certifierat hundratals vårdpersonal och varje år ökar antalet vd som tar provet.

Vissa typer av bariatrisk kirurgi kan också hjälpa patienter att förlora mer än 100 pounds och hålla av det i upp till 20 år och undersökning av mekanismen för varför bariatrisk kirurgi fungerar så bra har upptäckt en rad överflödiga och komplexa vägar från tarmen och från fettvävnad till aptitreguleringscentralen i hjärnan. Det verkar som att bariatrisk kirurgi kan ändra halterna av hormoner som signalerar aptit och mättnad så att patienterna kan behålla en stor del av viktminskningen.

Vad skulle vara ett bättre perspektiv om ‘The Biggest Loser’ -historien: a) Det är inte lätt att gå ner i vikt. Viktminskning även efter lika ansträngning kan skilja sig från individer. Skamning och skyllande individer som förlorar mindre vikt jämfört med någon annan är dåligt informerade. b) Mängden viktminskning som uppnås kan inte alltid sammanfalla med önskad viktminskning. c) Mekanismer i vår kropp som ligger utanför vår volontokontroll motstår viktminskning och gynnar vikt igen. Därför är det utmanande för de flesta att behålla all viktförlust. d) Övervikt har emellertid allvarliga hälsoeffekter. Därför bör viktminskning försökas med medicinskt lätta medel som finns tillgängliga idag. Det här är ungefär som många andra obotliga och kroniska sjukdomar, där prognosen är mindre än idealisk, men behandlingen erbjuds i hopp om eventuell framgång. e) Mer forskning behövs för att uppnå biologiskt meningsfull och långvarig viktminskning för majoriteten som försöker tyngdförlust.

Det är dags att betalarna, statliga myndigheter och lek och medicinska samhällen absorberar vetenskapen om hur vikt är reglerad och hur överkonsumtion bidrar till sjukdom och kommer fram till en handlingsplan först att stoppa och sedan erövra överviktens epidemi.

Så snart vi inser att fetma är en sjukdom som cancer och diabetes,
mat för viktminskning Fetma bör behandlas som en sjukdom
kan vi fokusera vår uppmärksamhet på behandlingen och sluta förlita sig på sensationalismen av ‘The Biggest Loser’.