kalorier för att gå ner i vikt Feta barn vet inte att de är feta längre

kolhydratfri kost Feta barn vet inte att de är feta längre

Barnen är inte okej. Men de tror att de är.

Ett team av forskare vid Georgia Southern University fann en alarmerande ökning av bristen på självmedvetenhet bland barn och tonåringar i USA. I synnerhet är fler överviktiga ungdomar idag omedvetna om att de borde gå ner i vikt än vad som var årtionden tidigare och det är ett stort problem.

Det är också mycket komplicerat. Tonåringar lider av många saker, inklusive ett akut utpressningsutseende. Detta är en oro som hänger samman med hälsoproblem, men kräver ett svårt balans när man utbildar ungdomar utan att orsaka eller främja ångest om kroppsbild.

Forskarna använde data från National Health and Nutrition Examination Survey, en djupgående studie av näringsstatus för vuxna och barn i USA, som bland annat spårade hälsan hos nästan 2000 tonåringar mellan 12 och 16 år i början av 1990-talet och över 2500 tonåringar i samma åldersintervall mellan 2007 och 2012. Som en del av studien deltog deltagarnas ‘kroppsmassindex’ som är en ganska tillförlitlig mått på fetma hos barn, men mindre än bland vuxna samlades tillsammans med svaret på denna ganska enkla fråga: ‘Anser du att du är överviktig, underviktig eller bara om rätt vikt?’

När de två stod ihop varandra vad varje ungdom sa som svar på frågan och vad deras motsvarande BMI sa om deras vikt såg Zhangs lag en ganska tydlig trend: Mycket färre barn tror att de är överviktiga idag, trots att många fler skall.

‘Inom kort tid, sannolikheten för att överviktiga eller överviktiga tonåringar tror att de är övervikt minskade med nästan 30 procent,’ sade Zhang.

Ungdomar är till exempel 29 procent mindre benägna att korrekt uppfatta sig som övervikt än de var nästan 20 år sedan, enligt studiernas resultat. Och fallet är det mest uttalade bland yngre barn överviktiga 12-åringar är nästan 40 procent mindre troligt att de förstår att de är överviktiga idag.

Även efter anpassning till faktorer som ras, kön och socioekonomisk status är förändringen fortfarande stark. Det är faktiskt de rika vita barnen som har utvecklat den fattigaste förståelsen. Zhang påpekar att det delvis beror på den verklighet som tonåringar från minoritetsgrupper började med en högre andel missuppfattning. Men det speglar också hur utbredd förändringen är.

Den omedelbara faran som orsakas av dålig självmedvetenhet hos överviktiga barn är ganska tydlig: Det är svårt att gå ner i vikt när du vet att du borde. Du kan föreställa dig hur svårigheten är när du inte är barn och du är fortfarande ett barn. Men den brist på självmedvetenhet bland barnen förvärras av det faktum att mammor och fäder blir mer oblivious också. En studie publicerad förra året av Zhang fann att föräldrarna är signifikant mindre benägna att inse att deras barn är överviktiga än de var tjugo år sedan.

‘Samhället som helhet är fast med en ond cykel’, berättade Zhang Healthday förra året. ‘Föräldrar tror felaktigt att deras barn är friska, de är mindre benägna att vidta åtgärder, och det ökar sannolikheten för att barnen blir ännu mindre hälsosamma.’

Vad som händer? Orsaken till att vi inte bara blir fetare, men också mindre skickliga att förstå det, kan ha att göra med ett fenomen som sociologer kallar social jämförelseteknik, vilket hävdar att vi inte är så stora att jämföra oss med en statisk, absolut åtgärd. I stället för att bedöma om vi är överviktiga ur en vetenskaplig synpunkt, gör vi bedömningen utifrån människorna kring oss, och de människor runt omkring oss blir fetare.

Taboo kan också vara en ledande faktor. Zhang själv medger att fetma pandemi har orsakat en viktminskning industrin som ofta har stränga saker att säga om människor som behöver kasta pounds. ‘Mot bakgrund av hårda budskap kan allt fler överviktiga och obese ungdomar vara alltjämt ovilliga att erkänna att de är överviktiga’, konstaterar studien.

Och allting kan helt enkelt vara självförsvarande över tiden. Ju fler barn det finns som är överviktiga men inte identifierar sig som övervikt, desto svårare är det att skapa en gemensam förståelse, särskilt i yngre åldrar. Detsamma gäller antalet överviktiga tonåringar som inte är villiga att erkänna det de är överviktiga.

Det här är inte första gången vår kollektiva viktfel är analyserad. Centers for Disease Control and Protection släppte en häpnadsväckande rapport förra året, vilket visade att nästan hälften av USAs överviktiga ungdom inte vet att de är fetma. Men det är den stigande bristen på självmedvetenhet som förmodligen är det som stör störst.

Att lösa problemet är inte så enkelt som att tala om för folk att de är överviktiga. Det är för bra en linje mellan att främja hälsa och underlätta kroppsbildproblem för att bli fallet. Fråga bara de många människor där ute som redan har komplicerade relationer med hur deras kroppar ser ut, eller anser att ätstörningar är på väg upp, och även bland barn. Det är viktigt att främja självuppskattning, särskilt i en värld där alla är översvämmade med orättvisa skönhetsstandarder.

‘Vi måste vara mycket försiktiga när vi som föräldrar, lärare eller vårdpersonal gör ansträngningar för att rätta missuppfattningen bland tonåren’, säger Zhang. ‘Det måste vara en pro-hälsa, inte anti fetma, kampanj.’

ArticlesWebber valdes Santa Fe borgmästare i fyra runda rankade val valSanta Fe visar sig i stadens första rankade val valResultat försenade timmar i stadens första rankade val valIn suit, anklagar den tidigare anställningen filmförbundets tjänsteman för sexuella trakasserierTrujillo s hemstad meddelande faller kort med väljareMayors första jobb borde skickas till staden clerkFour kvinnor kommer att tjäna på stadsrådet; Lindell re valdes för att vara förenad med nykomlingar Romero Wirth, Vigil CopplerEspaola, Pecos utvalda nya borgmästare Nyckeln till Webbers vinst: Noble väljareCouples 4 miljoner dollar donation till Railyard museumsprojektet landar dem namnge rättigheter
kalorier för att gå ner i vikt Feta barn vet inte att de är feta längre