hur mycket kalorier ska man äta Fettförtryck och hitta sätt att bekämpa det

normalt kaloriintag Fettförtryck och hitta sätt att bekämpa det

AV CONNIE RUSSELLTAKE En titt på annonserna i den här tidningen eller i en tidning du ligger i närheten, eller de som dyker upp på din tv eller på Facebook. Vilka kroppar är porträtt som vackra i dessa annonser? De tunna, eller hur?

Nu ser du om du kan hitta några feta kroppar. Kanske märkte du ett foto på omslaget av en tabloidtidning som skämde en kändis för att få några pund? Eller kanske du bara kunde hitta feta människor i ‘före’ skotten i annonser som shilling någon viktminskningsprodukt eller ett program?

Kolla in TV-nyhetsrapporter om den påstådda fetma-epidemin. Fick de feta människorna sina huvuden beskurna ur videofilmen, förmodligen för att rädda dem skam om att ses offentligt som fett?

Personligen är det en sällsynt dag att jag inte stöter på något exempel på fettskamning i media eller stöter på en nyhetsrapport om farorna med att vara fet. En stapel av folkhälsokampanjer, media och annonser för den enormt lönsamma vikten förlustindustrin, får vi ständigt veta att endast smala kroppar är vackra och att fett är ohälsosamt.

I mitt samtal på Waverley Library kommer jag att packa upp meddelanden som dessa genom att rapportera forskning som visar att mycket av det vi har kommit att tro på fett är felaktigt. Är Body Mass Index ett bra mått på hälsa? Är människor feta eftersom de är stillasittande och äter för mycket? Fungerar dieter? Ska feta människor gå ner i vikt för att förbättra sin hälsa?

Forskare har kommit att förstå att vikten är mycket mer komplex än vi har blivit ledda att tro. De visar också hur skadligt vår obsession med vikt är. Till exempel tror många av oss att feta människor är lata, klumpiga och inte har viljestyrka. Det borde egentligen inte bli någon överraskning, då visar forskningen att feta människor står inför diskriminering inom utbildning, sysselsättning och hälso- och sjukvård. Mobbning av feta barn är också ett allvarligt problem och kan leda till dålig självkänsla, social avvisning, skolavvikelse, dåliga betyg, depression och till och med självmord.

Det är viktigt att erkänna att fet fobi skadar oss alla, oavsett om vi är feta, tunna eller någonstans däremellan. Om vi ​​inte är feta, fruktar vi att bli feta. Jag blev chockad när jag hörde att 54 procent av kvinnorna i en studie uppgav att de hellre skulle drabbas av en lastbil än att vara fet!
hur mycket kalorier ska man äta Fettförtryck och hitta sätt att bekämpa det
Studier med barn och ungdomar visar liknande bekymmer om vikt. Är det underligt så många ungdomar kämpar med dålig kroppsbild och ohälsosamt ätande beteende?

Lyckligtvis tar forskare från många olika discipliner nu en kritisk titt på viktvetenskapen och undersöker effekterna av fet fobi och viktbaserad diskriminering. Andra tittar på möjliga lösningar, som kroppspositivitet och feta acceptansrörelser, ‘hälsa vid alla storlekar’ och olika utbildningsinitiativ.

För att avsluta, föreställer jag mig att några av er lite obehagliga med min användning av ‘f’ ordet i hela denna artikel; ‘fett’ tolkas typiskt som en förolämpning snarare än som en enkel beskrivning av kroppens storlek och form. Kom höra varför jag har valt att återkräva ordet och varför jag tycker att det är dags för oss att ompröva vår inställning till fett.

Det finns många tillförlitliga studier (lätt att undersöka på internet), vilket tyder på att den friska fetma är något av en myt, åtminstone för de flesta människor, och att fetma av något slag, hälsosamt eller ohälsosamt ökar risken av hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och tidig död. Vad som är mer, många korta studier har visat att de goda metaboliska markörerna hos den friska övervikten tenderar att försämras med tiden. Dessa resultat tyder på att friska fetma ofta bara är en fas. ‘

Vissa hälsosamma fetma deltagare i nuvarande studier kvarstår så över tiden även efter 20 år hade cirka en tredjedel av deltagarna fortfarande goda metaboliska profiler. ‘Men’, säger Bell, ‘tendensen för dessa vuxna att utvecklas till ohälsosam övervikt blir starkare med tiden. Friska vuxna vuxna tenderar att bli värre, inte bättre.’

Varje gång jag ser en överviktig person är allt jag ser ett enormt utvecklande hälsoproblem och alla dessa rörelser som föreslår att det är okej att vara fet bara för att få människor att må bra, gör absolut ingen bra,
hur mycket kalorier ska man äta Fettförtryck och hitta sätt att bekämpa det
för att inte tala om bidrar till skyhöjande kostnader för hälso- och sjukvård.