går inte ner i vikt Fettförlust och muskelförbrukning

träning för viktnedgång Fettförlust och muskelförbrukning

Oavsett om det är fettförlust eller muskelförstoring, spelar näring en mycket viktig roll i båda. Att äta massor av kolhydrater i ett fettförlustprogram kommer att vara mer eller mindre meningslös och att inte ta in tillräckligt med kalorier för ett massförstärkt program, hjälper inte heller. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du uppnår dina fitnessmål.

Låt oss börja med att förstå den viktigaste delen av näringskalorierna. Till några år tillbaka sägs det att för att gå ner i vikt behöver du mindre kalorier och att gå ner i vikt måste du öka kalorierna. Strängt taget är det sant. Du kommer att få vikt (som kan vara fet eller muskulös) om du äter mer och du kommer att gå ner i vikt (igen fett eller muskel). Men är det verkligen vad ditt mål är? Förlora och gå ner i vikt? Om du hade en sex pack och vägde 80 kg, skulle du vara störd av vikt? Majoriteten svaret skulle vara NEJ. Det betyder att vi bör koncentrera oss på fett och muskel istället för vikt. Olika kalorier spelar olika roller i kroppen. Vi vet att de tre makro näringsämnena är kolhydrater, fetter och proteiner och mikronäringsämnena är vitaminer och mineraler. 1 gram fetter är 9 kalorier och 1 gram kolhydrater och proteiner är 4 kalorier. Det finns emellertid olika kategorier av dessa makro näringsämnen och de beskrivs nedan.

Proteiner: Djur- och växtproteiner. Växtproteiner och anses vara ofullständiga men kan kombineras med kolhydrater för att ge fullständiga proteiner. Ta snabbt absorberande proteiner efter träning.

(Detaljer om varje makro näringsämne ligger utanför ramen för denna artikel, men fortsätt kontrollera)

För att förlora fett och få muskler behöver vi rätt mängd kolhydrater, fetter och proteiner i rätt mängd och vid rätt tidpunkt. Du kanske har hört att du inte kan få muskelmassa och förlora fett samtidigt. Orsaken är att kroppen antingen kan vara en katabolisk (brytning) eller ett anaboliskt (bygga nytt) tillstånd. Jag skulle vilja klargöra det är inte riktigt fallet. Faktum är att en stat är mer dominerande än den andra, men båda är alltid aktiva. brytning av molekyler) du kan äta för att förlora fett men samtidigt komma ihåg att du fortfarande gör nya molekyler, men i en långsammare takt. Så du kan fortfarande bygga lite muskler och få tonad upp. Om ditt mål är att bli Jay Cutler eller Mr. Coleman, så skulle det förmodligen inte fungera men om du bara är en person som vill se bra ut och bli av med alla jiggleybitarna så är det här vad du behöver göra.

Frukost: Friska fetter, Proteiner, Lågguldkarbohydrater och Fiber Övriga tilltugg och lunch: Låg eller ingen karbohydrater, Proteiner, Fetter, Fiber För träning: Lågt kolhydrater, Proteiner och Fetter Post träning: Höga och låga GI-kolhydrater, Proteiner Middag (om inte detsamma som Post träning): Endast proteiner

(När det gäller mikronäringsämnena ska frukter, grönsaker och / eller vitamintillskott (tillval) vara tillräckligt.)

Detta tillvägagångssätt hjälper dig att bli av med extra fett och hjälper dig också att få tonat upp och definieras. Observera att din träningsrutin ska utformas för att du ska uppnå detta mål.
går inte ner i vikt Fettförlust och muskelförbrukning