gå ner 5 kg på 1 vecka Fetma och typ 2-diabetesfall tar avgift på barn

gå ner i vikt Fetma och typ 2-diabetesfall tar avgift på barn

Fetma och diabetesstopp som är knutna till det tar en ännu sämre avgift på USAs ungdomar än medicinska experter hade insett. Eftersom fetma i barn har klättrat, så har incidensen av typ 2-diabetes och en ny studie lägger till ytterligare oro : sjukdomen fortskrider snabbare hos barn än hos vuxna och är svårare att behandla.

‘Det är skrämmande hur svår denna metaboliska sjukdom är hos barn’, säger Dr. David M. ‘Det har verkligen tagit fast på dem, och det är svårt att vända om.’

Innan 1990-talet sågs denna form av diabetes knappast någonsin hos barn. Det är fortfarande ovanligt, men experter säger att en ökning av en sådan allvarlig sjukdom är oroande. Det fanns cirka 3 600 nya fall per år från 2002 till 2005, de senaste åren för vilka data finns tillgängliga.

Forskningen är den första stora studien av typ 2-diabetes hos barn, ‘för det här brukade inte existera’, säger Dr Robin Goland, en ledamot av forskargruppen och chefsjurist för Naomi Berrie Diabetes Center vid Columbia University Medical Center i New York. Hon tillade: ‘Det här är människor som kämpar med någonting som inte borde ske på barn som är unga.’

Studien följde 699 barn i åldrarna 10-17 på medicinska centra runt om i landet i ungefär fyra år. Det visade sig att det vanliga orala läkemedlet för typ 2-diabetes slutade fungera i ungefär hälften av patienterna inom några år, och de var tvungna att lägga till dagliga insulininslag för att kontrollera blodsockret. Forskare sa att de var chockade över hur dåligt de orala drogerna utfördes eftersom de arbetar mycket bättre hos vuxna.

Resultaten av studien och en redaktionell publicerades online på söndag av The New England Journal of Medicine.

Resultaten kan signalera problem framåt eftersom dåligt kontrollerad diabetes ökar risken för hjärtsjukdomar, ögonproblem, nervskador, amputationer och njursvikt väsentligt. Ju längre en person har sjukdomen, desto större är risken. Så i teorin kan människor som utvecklar diabetes som barn få sina komplikationer mycket tidigare i livet än tidigare generationer som blev diabetes som vuxna.

‘Jag är rädd för att dessa barn kommer att bli sjuk tidigare i livet än vad vi någonsin sett tidigare’, sa doktor Nathan.

Men aggressiv behandling kan sänka riskerna.

‘Du måste verkligen vara på toppen av dessa barn och individualisera terapi för varje person’, säger doktor Barbara Linder, en ledande rådgivare för diabetesdiabetesforskning vid National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, som sponsrade den nya studien. Hennes farfar hade haft båda benen amputerade som ett resultat av sjukdomen, och en av de första frågorna frågade hon var när hon skulle förlora benen och hennes syn.

En läkare skällde henne för att vara fet och berättade för henne att hon måste gå ner i vikt och aldrig äta socker igen. Hon lämnade kontoret i tårar och gick inte tillbaka; strax efter gick hon i studien vid Columbia. Liksom många av barnen i programmet visste hon inte ens hur man skulle svälja ett piller.

För några veckor sedan, eftersom hennes blodsocker sköt upp trots de diabetespiller hon tog, började Chernov använda insulin.

De flesta deltagarna i studien kom från låginkomstfamiljer: 42 procent hade årliga inkomster under 25 000 dollar och 34 procent under 50 000 dollar. Omkring 40 procent var latinamerikan, 33 procent svart, 20 procent vit, 6 procent amerikanska indianer och mindre än 2 procent asiatiska. Dåliga människor och minoritetsgrupper har några av de högsta graden av fetma och diabetes hos både vuxna och barn.

Dr Chernov, kom från familjer med en diabeteshistoria och hade släktingar med njursvikt eller amputationer.

‘De’ omsluter sig i mycket familjechaos ‘, säger Dr Zeitler och kallar dem en’ utmanande befolkning ‘med mycket stress i sina liv, utöver det vanliga kaoset i tonåren.

Typ 2-diabetes brukade vara så sällsynt hos barn att den kallades tillvuxen diabetes. Typ 1, en mycket mindre vanlig form, var mest sannolikt att slå barn och tonåringar och kallades juvenil diabetes. Båda formerna av sjukdomen orsakar högt blodsocker, men deras bakomliggande orsaker är olika.

Typ 1 inträffar eftersom patientens egna immunsystem förstör cellerna i bukspottkörteln som gör insulin, ett hormon som behövs för att kontrollera blodsockernivån. Patienterna måste ta insulin.

Typ 2 anses vara föremål för fetma och inaktivitet hos människor som har en genetisk predisposition för att utveckla sjukdomen när de blir viktiga. Och de kan också ha en inborn tendens att lägga på sig. Bukspottkörteln gör fortfarande insulin, men inte tillräckligt, och kroppen använder inte insulin korrekt ett tillstånd som kallas insulinresistens. Högt blodtryck och kolesterol kommer ofta med sjukdomen. Initiala behandlingar inkluderar kostförändringar, övningar och orala läkemedel, men många behöver slutligen insulin.

Läkare började märka en alarmerande ökning av typ 2-fall hos barn på 1990-talet, särskilt bland svarta och hispaniker från fattigare familjer. Problemet hade börjat ännu tidigare i amerikanska indianer, som har haft kraftiga ökningar av fetma de senaste åren.

Den aktuella studien var avsedd att hitta den bästa behandlingen. Deltagarna var alla överviktiga, vissa mycket överviktiga. Alla, med en förälder eller vårdnadshavare, fick diabetesutbildning. De tilldelades sedan slumpmässigt till en av tre grupper. En grupp tog bara metformin, en standard diabetespiller (även kallad Glucophage). En annan tog metformin och en andra drogen, rosiglitazon (även kallad Avandia). En tredje grupp tog metformin och gick igenom en intensiv diet, träning och viktminskningsprogram (som har arbetat hos vuxna). De följdes i genomsnitt om cirka fyra år.

Resultaten var nedslående: alla tre regimer hade höga felprocent, vilket innebar att de inte kunde kontrollera blodsockret. Endast metformin misslyckades hos 52 procent av patienterna misslyckades metformin plus rosiglitazon i 39 procent och metformin plus dietprogrammet misslyckades i 47 procent. Enbart metformin var minst effektiv hos svarta och metformin kombinerade med rosiglitazon fungerade bättre hos tjejer än hos pojkar. Felfrekvenserna var höga även hos patienterna som följde mest strängt mot sina behandlingsprogram.

Den uppenbara slutsatsen är att bättre behandlingar behövs. Att tillsätta rosiglitazon är inte ett bra alternativ, säger forskare, även om kombinationen fungerade bättre än enbart metformin. rosiglitazon har kopplats till ökad risk för hjärtinfarkt och stroke hos vuxna, och dess användning har begränsats av Food and Drug Administration. Det finns andra orala diabetesdroger, men ingen har godkänts eller testats hos barn. Under tiden sagt doktorerna, den bästa lösningen är att snabbt gå till insulin skott om metformin inte fungerar.

Idealiskt bör diabetes typ 2 vara förebyggbar med förbättringar i kost och motion. Men hittills har det varit lättare sagt än gjort.

Rättelse: 29 april 2012

En tidigare version av denna artikel sa att en ny studie visade att metformin kombinerat med rosiglitazon fungerade bättre för pojkar än hos tjejer. Faktum är att studien fann att kombinationen fungerade bättre i tjejer.
gå ner 5 kg på 1 vecka Fetma och typ 2-diabetesfall tar avgift på barn