träna gå ner i vikt Automotive News

banta med ägg Automotive News

WASHINGTON En miljökoncern har övertalat nästan 23 000 personer att lämna klagomål mot regeringen mot reklamfilm inom bilindustrin som hävdar att nya bilar och lastbilar är ‘nästan utsläppsfria’.

Annonserna är falska och vilseledande, bekräftar Union of Concerned Scientists.

I allmänhet, om FTC finner meriter i klagomål om annonser, söker det ett samtyckeavtal med annonsören att stoppa falska påståenden. Byrån kan också söka domstolsförbud eller ålägga civila påföljder på upp till $ 11 000 per kränkning, säger FTC-talesman Mitch Katz.

Katz citerar som exempel annonser för Kentucky Fried Chicken, vilket föreslog att att äta sin kyckling var ett sätt att gå ner i vikt och att bli friskare. I ett avtal i juni föreslog KFC Corp att sluta göra dessa påståenden.

De automatiska annonserna i fråga sponsras av Alliance of Automobile Manufacturers, som representerar de stora 3 och sex import varumärken bilhandlare.

Annonserna visas i publikationer riktade mot politiker i Washington och i vissa regionala och nationella medier, inklusive Automotive News. Annonserna säger att nya fordon är ’99 procent renare’ än fordon för 30 år sedan.

Annonserna är sanningsenliga och alliansen kommer inte sluta använda dem, säger alliansens talesman Eron Shosteck.

Han säger att de hänvisar till de föroreningar som regleras av federal lag, främst kolväten och kväveoxider, vilka båda bidrar till lungskadlig smog. Och ett fordon som uppfyller de senaste federala rena luftreglerna, känd som nivå 2, är 99 procent fri från de föroreningarna, säger Shosteck.

Koldioxid, både en biprodukt av brinnande bränsle och en del av atmosfären, är inte ett reglerat förorenande ämne, men ackumuleringen i luften anses vara en orsak till global uppvärmning.

Fordon avger mycket koldioxid mer än 1,3 miljarder ton i år, säger Union of Concerned Scientists.

David Friedman, forskningsdirektör för forskareorganisationen, säger att branschannonserna hävdar att fordon är ‘nästan utsläppsfria’, inte ‘praktiskt taget föroreningsfria’. Alliansen borde i alla fall skriva ut korrigeringar eller återkallelser om utsläpp av växthusgaser, han hävdar.

‘Den automatiska alliansen måste tänka att om du upprepar en lögn tillräckligt ofta kommer människor att börja tro det, säger Friedman.

Hans organisation motsätter sig även påståenden om reglerade föroreningar.

‘De försöker reframe debatten om fordonsförorening, att plantera en stake i marken och säga’ Det är gjort ‘, säger Friedman. Men 60 procent av amerikanerna lever fortfarande där luft inte uppfyller normer för smog, han anteckningar.
träna gå ner i vikt Automotive News