motivation gå ner i vikt av din korrespondent sophie kiedaisch

hur ska man gå ner i vikt av din korrespondent sophie kiedaisch

Oyster-kort har nyligen introducerats som ett ‘enklare och lättare sätt att resa’. Men är detta uttalande sant? Under 16 österkort är i synnerhet en fullständig olägenhet. Jag har själv förlorat mitt ostronkort minst fem gånger vilket resulterade i den ganska stora summan av 10 pund per ostronkort. Detta kan resultera i en mycket hög kostnad för någon 14 år gammal.

Oyster kort är gjorda av plast som alla vet, men inuti plasten är ett mycket litet, tunt, känsligt chip. Detta chip är det som gör ostronkortet och på grund av dess ömtåliga egenskaper är det väldigt lätt att bryta. Allt du behöver göra är att lägga den minsta vikten på den och det kommer att böja och bryta.

Osterkortet används av under 16 ‘s, bara för att bevisa dess användares ålder så att de kan få en gratis åktur på bussar. Men när jag har förlorat mitt oysterkort och förde mitt pass till bussföraren som bevisade min ålder accepterade han inte detta. Jag var fortfarande debiterad en avgift för resor. Aren t under 16 år menade att ha fri resa på bussar? Med tanke på kvaliteten på ett pass är det mycket högre och svårt om inte omöjligt att duplicera, bör det vara acceptabelt.

Busstationer i allmänhet är också ganska oförskämda och obetydliga för de minderåriga som glömmer eller förlorar sina oysterkort. Det har varit flera tillfällen när jag har blivit utsatt för konfronterande behandling liksom några av mina klasskamrater. Om ett barn glömmer att knacka i sin ostron skriker bussföraren bussen på ett djuristiskt sätt som ofta skrämmer barnet till döds. Barnen har vid flera tillfällen varit så rädda att de nästan har tårar. Är detta beteende verkligen värt 2 busspriset föraren kunde få?

Men det finns några positiva punkter på oyster-kortet. Till exempel, så länge du inte bryter eller förlorar det, kan du ha gratis resa på bussar om du är under sexton. Även biljettpriset är billigare om du reser som vuxen på grund av dagsresenären. ett enklare sätt att resa i den meningen att du kan fylla på pengar på det en gång i veckan istället för att betala för ett resekort varje dag.
motivation gå ner i vikt av din korrespondent sophie kiedaisch