matschema för viktnedgång avföring hjälper dig att gå ner i vikt

hur gå ner i vikt avföring hjälper dig att gå ner i vikt

Mängden bakterier som lever i din avföring är kopplad till hur mycket fett du har i kroppen, enligt en ny studie.

Insikten kan bana väg för fekala transplantationer av bakterier för att hjälpa människor att hantera sin vikt, minska risken för vissa metaboliska sjukdomar eller uppmuntra dem enklare att bredda bakterierna som finns i tarmen och därmed deras poke genom att äta en friskare, mer varierad diet. Studien har visat en tydlig koppling mellan bakteriell mångfald i avföring och markörer av fetma och kardiovaskulär risk. undersökning

Beaumont och hennes team undersökte pallprover från mer än 1 300 uppsättningar tvillingar som deltog i TwinsUK-studien, det största tvillingregistret i Storbritannien för studier av åldringsrelaterade sjukdomar.

DNA extraherades från tvillingarna för att identifiera vilka fekala mikrober som var närvarande. Forskarna var ivriga att se mångfalden av mikrober snarare än volymen, och de typer av bakterier som hittades jämfördes mellan magra och obese tvillingar för att upptäcka eventuella skillnader i tarmfloran.

Vid jämförelse av prover använde teamet sex mätningar av fetma, inklusive kroppsmassindex, övre till lägre kroppsfettförhållanden och mätningar av visceralt fett, en form av fett som typiskt finns kring viktiga organ i buken.

Den största skillnaden i typerna av mikrober sågs när man jämförde visceralt fett. Människor med lägre nivåer av visceralt fett eller smala människor hade ett mer varierat antal bakterier i avföring. Större fettnivåer var lika förknippade med en lägre mångfald av bakterier, enligt studien, publicerad i tidskriften Genome biologi.

fett är ett av de fett som är svårast att ta bort, säger Beaumont och tillägger att mängden av detta fett vanligtvis är proportionellt mot vikt. har en mycket starkare association med mikrobiomen än BMI. av diet?

Teamet betonar att detta är en förening och att de inte kan konstatera att skillnaderna i bakterier gör att människor blir mer eller mindre överviktiga.

För tillfället kan vi inte säga något om orsakssamband, sade Beaumont. kan vara den kost som påverkar detta. hon förmodar att mikrobiomen eller tarmfloran hos överviktiga människor kan leda till att de extraherar mer näringsämnen från de livsmedel de äter, vilket bidrar till att mer fett bildas.

Avföring från pallar från en person med en hälsosam mikrobiom har visat sig bidra till att bota antibiotikaresistenta infektioner. Beaumont planerar att undersöka sin teori och andra orsaker till dessa skillnader i tarmmikrober, genom att se om fekala transplantationer från slankare människor kan förändra tarmfloran för att förhindra viktökning.

Genom att minska fetma kan dessa transplantationer också förebygga metaboliska sjukdomar i samband med fetma såsom hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

Tidigare studier av teamet visade att en tarmbakteri som heter Christensenella var mer utbredd i slankare människor. När det testades hos möss som överföddes, mötte inte mössna.

Gutmikrobiomer som innehåller friska, inflammationsreducerande bakterier har visat sig bidra till att minska risken för otaliga hälsoförhållanden, såsom cancer, hjärtsjukdomar och infektion.

mikrobiomen fungerar inte isolerat, sa Beaumont. mer än en bakterie som arbetar. Det viktigaste är mångfald. experter är överens.

är en annan viktig studie som förbinder tarmmikrobiomen med fetma, säger doktor Zain Kassam, chefläkare vid OpenBiome, som inte var involverad i studien. Han genomför en klinisk prövning som undersöker rollen av fecala transplantationer från en mager donator för att behandla fetma.

kan föreställa sig ett univers i den inte alltför avlägsna framtiden där en mikrobiell behandling kan komplettera kost och motion för att djupt påverka fetmaepidemin, sa han.

Men Beaumont betonade att det enklaste, enklaste sättet att diversifiera de små mikroberna som bor i din tarm, och din poop, diversifierar din kost.

Hon använde förebilden av förhistoriska jägarsamlare som hade en mycket mer varierad tarmflora eftersom deras dieter styrdes av vad som var tillgängligt för dem och var därför varierat utan eget val.

lägger verkligen på bevisen att du ska vara väldigt mycket försiktig med din kost, sa hon. borde äta en varierad kost.
matschema för viktnedgång avföring hjälper dig att gå ner i vikt