lchf går inte ner i vikt av människor har högt blodtryck

gå ner i vikt på en vecka av människor har högt blodtryck

Världspolitik Underhållning Skvaller Filmer TV Musik Teater Konst Korsord Underhållning Bilder Horoskop Dagligen Veckovis Månads Livsstil Hälsokost Viva Spel Åsikt Bilar Köparens Guide Betygsätt Recensioner Nyhetsvisningar Foton Gallerier Omslag Annonser Utveckling: Nordkorea Stormy Daniels Ruthie Ann Miles RYSSLAND GUN CONTROL

Dr. Samadi: Nya riktlinjer betyder att 50% av befolkningen har högt blodtryck. Dr Samadi: Nya riktlinjer innebär att 50% av befolkningen har högt blodtryck

facebook-e-post Förändringen av höga blodtrycksriktlinjer betyder antalet amerikaner under 45 som kommer att diagnostiseras med högt blodtryck kommer att sväva. (Getty Images / Fuse)

Trycket är på nya riktlinjer som nyligen släppts av American Heart Association och American College of Cardiology har ändrat definitionen av högt blodtryck eller högt blodtryck.

Tidigare riktlinjer som har använts i många år definierade högt blodtryck som 140/90 millimeter kvicksilver eller högre. Nu definierar de nya riktlinjerna högt blodtryck som 130/80 eller högre.

Det övre eller första numret kallas det systoliska trycket som beskriver trycket på blodkärl när hjärtat tar ett slag och det nedre eller andra numret kallas det diastoliska trycket när hjärtat slappnar av eller ligger mellan slag.

Vad detta betyder för nationen är tiotals miljoner amerikaner kommer nu att få veta nästa gång de har sitt blodtryck som de har högt blodtryck. Det beräknas att med denna förändring kommer antalet män under 45 år som kommer att få veta att de har högt blodtryck tre gånger och antalet kvinnor under 45 år kommer att fördubblas.

Dr. Samadi: Månad ‘Movember’ är dags att ta itu med människors hälsa

Det var tillbaka 2003 när senaste gången några diagnostiska ändringar gjordes på kriterier för högt blodtryck. Resonemanget för att ändra riktlinjen var ökande bevis på att blodtrycket mycket lägre än vad som hade ansetts normalt minskar risken för hjärtinfarkt och stroke samt den totala risken för dödsfall.

En stor federal studie 2015 kallad SPRINT fann att sänkning av blodtrycksstandarderna från 140/90 till 130/80 skulle kunna förbättra kampen mot hjärt-kärlsjukdomar som bidrar till att minska risken för dödsfall.

Det nuvarande antalet amerikaner som har högt blodtryck är 72 miljoner. Men med den här förändringen i riktlinjerna stiger detta antal till 103 miljoner. Betyder det att det kommer att finnas ett betydande antal amerikaner som nu måste ta blodtrycksmedicinering?

Svaret på detta verkar vara nej. Det förväntas bara 4,2 miljoner av de förväntade 31 miljoner amerikanerna som omfattas av denna nya riktlinje kommer faktiskt att behöva vara på drogbehandling. Resten ska kunna hantera och uppfylla sina mål för att få ett hälsosammare blodtryck med livsstilsförändringar.

10 frågor varje kvinna borde fråga om klimakteriet

För de senaste 80 åren har hjärtsjukdom varit den främsta orsaken till döden. Var och en av oss känner antingen till någon eller har en släkting som har lider av hjärtinfarkt, stroke eller har diagnostiserats med någon form av hjärtsjukdom. Högt blodtryck är en av de primära riskfaktorerna som är andra än att röka som en preventiv orsak till hjärtattacker och stroke.

Högt blodtryck kallas den tysta mördaren. Det finns få, om några symtom man har, vilket gör det absolut nödvändigt för oss alla att kontrollera vårt blodtryck minst en gång om året vid en årlig fysisk.

Målet är att många av de ytterligare personerna, som nu kommer att få veta att de har högt blodtryck och behöver minska det, kan göra livsstilförändringar utan att behöva tillgripa högt blodtrycksmedicin.

Här är några av de bästa sätten vi alla kan göra för att hålla vårt blodtryck i ett normalt område som minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar:

Dr Samadi: Att vara överviktig är kopplad till 40% av cancerfall

Bli en älskare av frukter och grönsaker. Välj antioxidantrika produkter som är fulla av kalium och magnesium, medan lågt natrium har visat sig förbättra kärlsjukdomen samtidigt som inflammation minskar.

Var fysiskt aktiv minst 30 minuter de flesta dagar om inte varje dag i veckan. Få din hjärthastighet förhöjd med aerob träning (brisk vandring, jogging, simning, dans, hoppa rep, cykling etc.) som har potential att sänka systoliskt blodtryck så mycket som fyra till nio poäng.
lchf går inte ner i vikt av människor har högt blodtryck