hur ska man gå ner i vikt avslag på Northern Pass var ovanligt

viktnedgång träning avslag på Northern Pass var ovanligt

En av anledningarna till att torsdagens avvisning av Northern Pass av webbplatsutvärderingskommittén verkade så ovanligt är att det var.

SEC har styrt sedan 1989 om alla större energirelaterade projekt som föreslås för staten, inklusive rörledningar, kraftverk och kraftledningar. Av de dussintals projekten så långt som någon kan komma ihåg det har det avvisat enbart Antrim vindkraftpark, även om vissa har grundat sig på behörighetsfrågor och många har endast godkänts med en mängd villkor.

Northern Pass-backers kan ta tröst i det faktum att utvecklare tweaked vindkraftverket efter 2012-avslaget, tog bort en av de 10 tornen och krympte en annan och fick godkännande 2016 på sitt andra försök före SEC. Men det är inte klart hur Northern Pass skulle kunna förändras på liknande sätt för att möta SEC, att det skulle ‘otillbörligt påverka den ordnade utvecklingen av regionen.’ I vilket nordligt pass kan det också vara en uppslukande anteckning, är Antrim vindkraftpark fortfarande i väntan på att motståndarna har överklagat dom till staten högsta domstolen.

När det gäller hastigheten på det nordliga passbeslutet, som kom efter att panelen hade diskuterat bara två av de fyra kriterier som regulatorer sa att det måste överväga, var det också ovanligt och kanske unikt, enligt processens observatörer.

SEC måste överväga flera kriterier när man bestämmer sig för att godkänna ett projekt, såsom utvecklarens ekonomiska stabilitet och dess effekt på staten. Kroppen tar rutinmässigt röst under vägen,
hur ska man gå ner i vikt avslag på Northern Pass var ovanligt
men det är i allmänhet icke bindande halmundersökningar, vilket ger en slutlig ja eller ingen röst när alla artiklar har diskuterats.

Det var därför så mycket överraskning uttrycktes på torsdagen när SEC slutade rösta efter att bara prata om ekonomi och ordnad utveckling, inte om de två andra mandatkriterierna: projektet påverkar ‘estetik, historiska platser, luft- och vattenkvalitet, den naturliga miljön och folkhälsa och säkerhet ‘och om det’ kommer att tjäna allmänintresset ‘.

Allt detta betyder att Eversource har lite i form av prejudikat för att styra sitt nästa drag. Det har ungefär 30 dagar att överklaga beslutet eller det kan ta upp saken till staten högsta domstolen. I offentliga uttalanden säger Eversource att det kommer att kämpa på, men saknar vägledning om hur SEC känner till de två kriterier som inte ens diskuterades gör beslutsprocessen svårare.

En sak som inte är överraskande är det sätt som Northern Pass gjorde motstånd. Stora elektriska överföringar föreslås över hela landet, en del av ansträngningarna för att göra elnätet mera motståndskraftigt och bättre kunna hantera intermittent förnybar energi och mest drabbade av något slags.

Till exempel blockerades i oktober statliga energiregulatorer i Missouri en överföringsledning som bär kraft från Kansas vindkraftparker till Illinois. Det var en högspännings-DC-linje som Northern Pass, men skulle ha genomfört fyra gånger så mycket el. Missouri regulatorer sade att linjen var tvungen att få godkännande från varje län som det passerade genom, echoing sättet motstånd från New Hampshire städer som skulle ha varit värd för Northern Pass kan ha spelat in i SEC beslutet.

Det var tillräckligt för att skapa en nostalgisk transmissionslinjebutiker för det förflutna. I slutet av 1980-talet och början av 1990-talet byggdes HVDC-linjer i New Hampshire med 2 000 megawatt el från Hydro Quebec till Massachusetts, precis som Northern Pass ville göra.
hur ska man gå ner i vikt avslag på Northern Pass var ovanligt