hur man går ner i vikt Avsiktlig viktminskning

mat vid viktminskning Avsiktlig viktminskning

Flera studier har visat att nivå av ofrivillig viktminskning kan utgöra en ökad risk för dålig hälsa, svaghet och död. Det finns olika orsaker till viktminskningen, inklusive undernäring, cancer, förlust av en make, handikapp, kognitiv försämring, rökning och sjukhusvistelse.

En studie från Johns Hopkins University of Medicine i 2005 konstaterade att så många som 27 procent av de äldre i högriskpopulationer kan påverkas av ofrivillig viktminskning.

Men en studie som släpptes igår av Wake Forest University Baptist Medical Center fann att avsiktlig viktminskning bland äldre personer som är överviktiga eller överviktiga kan ha en positiv effekt på högt blodtryck, högt kolesterol och diabetes.

‘Viktminskning hos äldre människor förstås bara vara ett dåligt prognostiskt tecken’, säger Stephen Kritchevsky, chef för Sticht Center på åldrande hos Wake Forest Baptist.

‘De data som människor har använt har dock inte kunnat skilja orsaken och effekten av viktminskningen. Vår studie tyder på att den viktminskning de har studerat kan vara resultatet av andra hälsoproblem och inte med avsiktlig vikt förlust.’

Forskare studerade data från 319 lokalbefolkningen i åldern 60 år och äldre, alla med knäartrit, som deltog i en försöksverksamhet under 18 månader från 1996 till 1998. Försöket bedömde effekterna av viktminskning och / eller motion på fysisk funktion.

Forskare fann att av de 159 individerna som avsiktligt förföljde en viktnedgång, förlorade de i genomsnitt 10,5 pund. Som jämförelse försökte de som inte avsiktligt försökte gå ner i vikt ha en genomsnittlig nedgång på 3,1 pund.

Forskarna kollade sedan för att se om deltagarna levde åtta år senare.

‘Forskningen visar att pensionärer som avsiktligt utövade och / eller modifierade sina kostvanor för att gå ner i vikt var hälften så sannolikt att de skulle dö inom åtta års uppföljning som sina kamrater som inte arbetade mot viktminskning’, säger Kyla Shea, en forskningsassistent i centrumets institution för internmedicin. ‘Det var ett ovanligt starkt och överraskande resultat.’
hur man går ner i vikt Avsiktlig viktminskning