gå ner 7 kg Baby boom på Pictou Island

gå ner 5 kg på en månad Baby boom på Pictou Island

PICTOU ISLAND Popouve Pictou Island höjde denna vinter med födelsen av tusentals grå sälar.

Mike Hammill, en biolog med havsdäggdjur med departementet för fiskeri och havs, sade tisdags att omkring 4000 sälar var pupped på den lilla ön mellan januari och februari.

Pupsäsongen är klar eftersom de normalt är födda i januari, sa han. valpar börjar nu sprida sig. En stor majoritet var på Pictou Island, men några vuxna och ungar upptäcktes på is i lokala vatten. Han tillade under vintermånaderna är i genomsnitt 12 000 sälar i det lokala vattnet, vilket skulle innefatta vuxna och valpar.

Gråtätningar sköter sina ungar i ungefär två veckor och kan nå en vikt på ca 50 kg före avvänjning. Hammill sa att vuxna lämnar valparna efter detta för att klara sig själva så att de tenderar att gå ner i vikt, kasta sina vita rockar och gå in i vattnet som letar efter mat.

Fisk är den viktigaste häftämnen i deras kost och de tenderar att tycka om levnadsförhållandena i Gulf of St. Lawrence. Hammill uppskattar att det finns cirka 50 000 grå sälar i bukten och 424 000 i Atlanten Kanada. Gråtätningar har en livslängd på upp till 40 år.

DFO skickade nyligen en påminnelse om att människor ska hålla sig borta om de råkar komma över en säl på land. Medan sälar kan se söta ut, de är vilda djur och borde vara ensamma, säger DFO. De kan reagera aggressivt om de är hörna eller om de tror att de hotas. Tätningar kan orsaka allvarliga skador som kräver läkarvård. Om du stöter på en tätning, kontakta inte den och håll barn och husdjur borta.

sälar är alltid i dåligt humör och de kommer att bita, sa Hammill.

Om förseglingen är en risk för allmän säkerhet genom att vara nära ett hus, skolan, verksamheten eller vägen, kontakta avdelningen närmaste skyddsområde. Efter timmar och på helgerna, ring 1 800 565 1633.
gå ner 7 kg Baby boom på Pictou Island