gå ned i vikt snabbt Avera Medical Minute AMcK

gå ner i vikt snabbt och enkelt Avera Medical Minute AMcK

‘Det är allt gjort med det lilla räckhållet i munnen, inga snitt, lite lugn och det tar ungefär 20 minuter att göra proceduren. Det är ett tillfälligt förfarande och ballongen är bara avsedd att vara i magen i sex månader och då måste den komma ut. ‘ sa Dr Thaemert.

Dr. Thaemert och Avera Bariatric Institute är de första som erbjuder Orbera Intragastric Balloon som ett viktminskningsalternativ i South Dakota. Det är också det första alternativet för patienter som behöver hjälp att gå ner i vikt men kan inte kvalificera sig för bariatrisk kirurgi.

‘Det har visat sig vara till hjälp för människor att gå ner i vikt, bli hälsosammare, kanske lite snabbare, och då ska vi hjälpa dem på så lång sikt.’ sa Kim McCoy, den bariatriska koordinatorn vid Avera Bariatric Institute.

Ballongen är utformad för att hjälpa patienterna att förlora mellan 30 och 50 pund,
gå ned i vikt snabbt Avera Medical Minute AMcK
men de måste också vara redo att göra förändringar i livet. Det är där det bariatriska laget av sjuksköterskor och dietister hjälper patienterna att lyckas eftersom de fortsätter sin viktminskning efter att ballongen är borttagen.

‘Vi arbetar också med några av livsstilens saker, inte bara kost, utan också övningen och verkligen hur du ändrar ditt beteende och hur du vill förändra ditt beteende, men det är individualiserat och patientens centrum.’ sade McCoy.

Forskning visar att ballongen är tre gånger så effektiv över kost och motion ensam och efter sex månader är patienterna bättre rustade för att hålla vikten borta. Konceptet kan tyckas lite konstigt, men den här ballongen är bara ett annat exempel på hur Avera hjälper människor att återkräva sina liv.

‘Det är trevligt för Sioux Falls och South Dakota och regionen att få tillgång till några av dessa mer avancerade rutiner som erbjuds, så vi var glada att få det erbjudit oss och ge det till våra patienter.’ Dr Thaemert.

Om du är intresserad av att lära dig mer om Orbera Intragastric Balloon, är Avera värd en gratis informationshändelse den 1 februari kl 18.00 i Praire Center. För mer information ring bara 877 AT AVERA.
gå ned i vikt snabbt Avera Medical Minute AMcK