bra mat för viktnedgång Avancerade behandlingar läker kroniska sår

isbergssallad kalorier Avancerade behandlingar läker kroniska sår

Åldrandet av Baby Boom-generationen och en kraftig ökning av förekomsten av diabetes och fetma i den större befolkningen har bokstavligen öppnat en envis sår en dramatisk ökning av förekomsten av kroniska sår som motstår grundläggande behandlingar för att läka dem. Den goda nyheten är att en stadig utveckling av avancerade behandlingsteknologier, inklusive biologiskt härledda topiska geler, naturliga och artificiella hudutbyten och hyperbarisk syrekammarbehandling, har gett mycket effektiva helande lösningar.

Kroniska sår, de som tar tre månader eller mycket längre att fullständigt läka, ses sällan hos människor som annars är hälsosamma. För de allra flesta av oss, om vi lider av någon typ av relativt mindre skur, skrapa eller sår, borde det läka ganska snabbt, förutsatt att vi följer de grundläggande stegen att hålla den ren, fuktig och täckt, utan att skapa tryck. Men för dem av oss med tillstånd som diabetes, fetma, åderförkalkning och andra cirkulationsproblem, kan spetsen av kroniska sår vara mycket verklig, särskilt när vi åldras. En enkel skärning på benet eller foten kan bli en lång, smärtsam prövning. Dessa hudskador uppträder ofta som ett direkt resultat av dessa förhållanden.

Diabetiska fotsår. Uppskattad 12 procent av patienterna med obehandlade fotsår måste slutligen genomgå amputation.

Venösa ben sår. Åren i benen har envägsventiler som håller blodet som strömmar upp mot ditt hjärta. När dessa ventiler blir svaga kan blodet flöda bakåt och poola i dina ben. Detta kallas venös insufficiens. Överskottsvätskan orsakar blodtrycket att bygga, vilket hindrar läkning av näringsämnen och syre från att komma till dessa vävnader.

Arteriella sår. Dessa sår uppträder också på fötter och ben på grund av dåligt blodflöde, vilket orsakar att celler dör och skadar vävnad. Klumpiga artärer (ateroskleros) är den vanligaste orsaken till dessa sår.

Trycksår. Dessa sår är hudområden som skadas genom att stanna i en position för länge. De bildar vanligtvis där benen ligger nära huden, såsom rygg, anklar, armbågar, klackar och höfter. Sårbara patienter inkluderar de som är sängla eller rullstolar, liksom strokeoffer, patienter med diabetes och dem med demens.

MÄDRA GEMENSAMMA AVANCERADE BEHANDLINGAR

Tillväxtfaktor terapi. Tillväxtfaktorer är naturliga substanser utsöndrade av kroppen vars funktion är att stimulera tillväxten och proliferationen av celler som är involverade i sårläkning. Denna behandling använder mänskliga celler (härledda i laboratorier) för att främja läkning, vanligtvis appliceras topiskt i form av en gel.

Hudutbyte. Finns i både naturlig och syntetisk form, hudutbyten används för att hjälpa till vid sårförslutning, kontrollpina och ersätta hudfunktionen för att främja läkning. Naturliga substitut är bio-manipulerade från levande humana celler. Syntetiska substitut som efterliknar naturlig hud har visat sig vara ett effektivt alternativ.

Hyperbarisk syrebehandling. För patienter med lågt vävnadsyta innebär denna behandling andning 100 procent syre vid ökade atmosfärstryck för att öka mängden syre som levereras till kroppsvävnader. Patienten sitter eller ligger i en speciell hyperbarisk kammare i flera timmar under flera polikliniska besök.
bra mat för viktnedgång Avancerade behandlingar läker kroniska sår