matschema gå ner i vikt Beräkna din Body Mass Index Online

gå ner 5 kilo på en vecka Beräkna din Body Mass Index Online

Betydelsen av kroppsmassindex

Även om det finns många spekulationer och mycket oenighet bland forskare över hela världen om ideala BMI-värden och deras exakta meningar, WHO och CDC-standarderna till idag är det ideala BMI-talet att falla mellan 18,6 och 24,9. Allt annat än 30 anses vara överviktigt. Något under 18 år och du är underviktig. Så om ditt BMI kommer till var som helst efter 30 eller före 18, skulle det vara en riktigt bra dags att ompröva din diet.

Igen har det inte varit enhälligt med åsikter om skillnader mellan BMI-värden för kvinnor och män. De vetenskapsmän som inte är nöjda med WHO: s och CDC: s rundkvartsfigur stämmer överens med att kvinnor i fetma borde vara 33. De argumenterar för att kvinnor i allmänhet har mer kroppsmassa än män. Men vad de inte inser är att BMI inte syftar till att bara mäta fysisk estetik. Vetenskaplig studie visar att hälsorisker stiger lika för män och kvinnor över 25 kg / m3, vilket därigenom förstärker stället för WHO och CDC.

Beräkningen och relevansen av BMI

För att beräkna Body Mass Index dividerar vi den berörda personens massa, i kilo, av kvadraten av personens höjd i meter. Därför BMI = Vikt (kg) / [Höjd (m)] 2

Även om BMI är en allmänt känd och accepterad mätning av fysiska tillstånd hos en person, rekommenderar vi inte att du använder samma som erhållits från den här webbplatsen eller någon annan för den delen som en slutgiltig dom på ditt fysiska tillstånd. Dess enda syfte är att ge dig en övergripande bild av scenariot. Om du planerar att påbörja någon kraftig förändring av din kost, kontakta din läkare.
matschema gå ner i vikt Beräkna din Body Mass Index Online