mat vid viktminskning Bekämpa fetma

bra mat för viktminskning Bekämpa fetma

De flesta av dem vet inte att korten staplas mot dem och att viktminskningen är mycket mer komplicerad än att träna och inte äta efterrätt.

År i fetmaepidemin har miljontals amerikaner försökt gå ner i vikt, och miljontals av dem har misslyckats med att göra så långsiktigt.

Det är så allvarligt nu när nära 40 procent av amerikanerna är överviktiga. Den genomsnittliga kvinnan i USA idag väger ca 168 pund, eller ungefär densamma som en genomsnittlig man 1960.

Inte att killar ‘waists haven’ t ballooned också. Män har uppnått i genomsnitt nästan 30 pund sedan John F. Kennedy invigning 1961.

Från 1976 till 1980 var knappt 1 av 7 amerikanska vuxna, eller 15,1 procent, överviktiga. vuxna och 18,5 procent av barnen, betraktas som fetma. Detta är en ökning med cirka 30 procent, precis sedan 2000 när ungefär 30 procent av amerikanska vuxna var överviktiga. En studie uppskattade ytterligare 65 miljoner fetma amerikaner fram till 2030 och ökade medicinska kostnader mellan 48 miljarder dollar och 66 miljarder dollar per år.

Som en endokrinolog studerar jag fetma och behandlar personer med fetma varje dag. Här är några saker jag ser, och några saker jag ser som kan börja hantera problemet.

Fetma, definierad som ett kroppsmassaindex på minst 30, är ​​ungefär långt mer än fåfänga. Det försämrar livskvaliteten och förvärrar hälsorisker med många medicinska tillstånd hos barn och vuxna. Obese människor drabbas av mer medicinska kostnader, lever kortare liv och saknar mer arbete än sina tunnare motsvarigheter.

Hälsoriskerna innefattar gallblåsersjukdom, artros, gikt, sömnapné, polycystiskt ovariesyndrom, hjärt-kärlsjukdomar och ett brett spektrum av cancer, såsom bukspottskörtel, lever,
mat vid viktminskning Bekämpa fetma
bröst och njurcancer.

Fetma leder också till metaboliska tillstånd som högt blodtryck, typ 2-diabetes och icke alkoholhaltig fettsleversjukdom, som länge har förbises som en livshotande följd av dåliga matvanor. Denna sjukdom var sällsynt fram till 1980.

De medicinska kostnaderna i samband med fetma är enorma och växande. En studie uppskattade årliga vårdkostnaderna för fetma i USA i 2008 dollar till 209,7 miljarder dollar. För att uttrycka det i perspektiv, anser att det är nästan hälften av det beräknade federala underskottet för räkenskapsåret 2018. Ungefär 1 av 5 hälso-och sjukvårds dollar spenderas för att behandla fetma-relaterad sjukdom.

Kostnaderna är också höga för individer. Jämfört med normalvikt individer spenderar överviktiga patienter 46 procent mer på sjukvårdskostnader, 27 procent mer på öppenvård och 80 procent mer på receptbelagda läkemedel.

En amerikansk sjukdom?

Överviktens rötter är i amerikansk kultur, från arbetsplatsens stress till påfrestningen av livsmedelsreklam, till vår tradition för semesteröverindulgence. Smaksknopparna hos vår ungdom är upptagna på skräpmat och goda godisar, vanor som följer barn i vuxen ålder .

Amerikanska samhället är strukturerat kring produktivitet och långa arbetstider. Detta leder till obalanserade liv, ohälsosam livsstil och olyckliga människor. Stress och brist på sömn kan bidra till fetma.

För många familjer som kämpar mellan lönecheckar, är de livsmedel som ger mest ekonomisk mening de bearbetade, förpackade, feta val som serverar de flesta kalorierna.

Måltider på restauranger har ökat kraftigt under de senaste årtiondena. Procentdelen av vår matbudget som spenderas på mat från hemmet klättrade till 46 procent 2006, en ökning med 20 procent sedan 1970. Frestelsen av ohälsosam mat hälsar oss på alla gatan, i våra bryggor och på våra favoritbutiker. Vi amerikaner äter för mycket men vi kan inte tycka att vända det. Varför?

Några skyller epidemin på mikrovågens tillkomst och tillväxten av snabbmatsalternativ sedan 1970-talet. Också våra livsmedelsval har förändrats, med livsmedelsindustriens massmarknadsfettningsmedel till barn.

Amerikanerna är stillare än vi var årtionden sedan. Våra liv är knutna till dataskärmar, stora och små, både i våra jobb och i våra hem. Våra barn är nu upptagna på handhållna enheter som tjänar som surrogatspellkamrater i en värld där ‘spelboll’ är mer sannolikt att ske via internetanslutning än själva spelområdet.

Många av oss åberopar ‘viljestyrka’ i vår kamp mot fett, skyller och skämmar oss själva och andra för att inte gå ner i vikt. Medan många människor har gått ner i vikt på kort sikt, kämpar de för att bryta cykeln av livsmedelsberoende och ohälsosamma matval. Ändå har forskare lärt sig att det handlar inte om brist på viljestyrka utan om ett överflöd av fysiologiska faktorer som gör att kroppen håller fast vid fett.
mat vid viktminskning Bekämpa fetma