lchf gå ner i vikt snabbt Beräkna din BMI och ange vår undersökning

gå ner 1 kg i veckan Beräkna din BMI och ange vår undersökning

Om du gör poäng över 25 år är du överviktig. Om du gör poäng över 30 år är du överviktig.

Men ett växande antal forskare och nutritionists tror att BMI måste övervakas eller överges för att kunna bygga en mer exakt bild av påstådda ‘epidemiska’ fetma nivåer.

Jake Allen, 26, från Trimley St Martin (höger), som är den 11: e starkaste mannen i världen i kategorin under 90 kg, är överviktig (26,5), enligt BMI-kalkylatorn. Han märkte detta ‘löjligt’.

En stor fel i BMI är att den inte skiljer mellan fett och muskel. Det tar inte heller hänsyn till kroppstyp, bentäthet, tillväxtstadium och andra faktorer, och är översimplistiskt och nu föråldrad, påstår forskare.

Omvänt har det också föreslagits att BMI kan ge falskt hopp till människor i riskzonen för framtida hälsoproblem som kan ha en normal BMI.

Jake Allen, från Trimley St Martin, som är den 11: e starkaste mannen i världen i kategorin under 90 kg, är tekniskt överviktig, enligt BMI-kalkylatorn. Han gjorde 26,5, trots sin ganska uppenbara och avundsvärd kärna av stål.

‘Det här är löjligt,’ sade 26-åringen. ‘Det är galet. Jag skulle inte klassa mig själv som överviktig. Jag är inte någonstans nära den. Jag har alltid ignorerat BMI-läsningen. Jag går bara på hur jag känner.

‘Det bör definitivt ändras. Det måste finnas en annan metod med all den nya tekniken vi har. Det finns massor av människor i olika former och storlekar som kommer att vara friska eller ohälsosamma. Det är inte en riktig läsning.

‘Det är ganska deprimerande för människor att höra att de är överviktiga eller överviktiga, när de kanske inte är. De kan känna sig osäkra om sig själva när de inte ska’ t. ‘

BMI ses som ett viktigt verktyg inom vården. Läkare använder det för att diagnostisera anorexi, medan det också används för att beräkna livförsäkringspremier och som kvalificerar sig för gastrisk kirurgi i NHS.

En studie av University of California i Los Angeles (UCLA), publicerad av International Journal of Obesity i fjol, konstaterade att 54 miljoner amerikaner felaktigt har märkts ohälsosamma av BMI.

De fann att ungefär hälften av de personer som klassificerades som överviktiga under BMI-skalaen var faktiskt friska, liksom hos en av fyra personer som betraktades som fetma. Men data visar att det finns tiotals miljoner människor som är överviktiga och fetma och är helt friska. ‘

Analysen fann också att över 30% av personer med BMI i det normala området var faktiskt ohälsosamma utifrån andra hälsodata, såsom blodtryck och glukos, kolesterol och triglyceridnivåer.

Jeffrey Hunger, doktorand vid University of California, Santa Barbara, tillade: ‘Detta borde vara den sista spiken i kistan för BMI.’

Så är cykellegenden Jason Kenny, Team GB: s sex olympiska guldmedaljvinnare och fortfarande i topp, verkligen överviktig? Han är enligt BMI med ett poäng på 25.5. England rugby spelare (Billy Vunipola är ‘fetma’ med 35,6), Premier League fotbollsspelare (Arsenal s Olivier Giroud 25.2) och även Team GB rodd olympiska mästare alla behöver gå ner i vikt, föreslår BMI.

Andra forskare tror också att BMI förlorar noggrannheten bland små långa personer, som har samma proportioner som genomsnittliga höjden. Forskning har funnit att människor har ökat med 10 cm i genomsnitt sedan BMI var tänkt för nästan 150 år sedan.

BMI-kategorier (nationell genomsnittlig poäng är 27)

Vissa forskare säger att den ideala BMI-åtgärden (den ‘nya’ hälsosamma vikten) bör ändras till 20,7 till 26,4. De säger att en ny kategori av marginellt övervikt bör också skapas, från 26,5 till 27,8. Detta lilla skifte kan få stor effekt på antalet personer som faktiskt klassificerats som överviktiga eller fetma i Suffolk och Essex, och nationellt.

Beräkna din BMI-poäng med hjälp av kalkylatorn och fyll sedan snabbt ut vår undersökning så att vi kan spela in dina resultat och tillämpa det på de nya föreslagna kategorierna, så vi kan bygga kanske en mer exakt bild av fetma i vår region.
lchf gå ner i vikt snabbt Beräkna din BMI och ange vår undersökning