hur går jag ner i vikt snabbt Belem Curassow Crax pinima

snabb diet Belem Curassow Crax pinima

Motivering av Red List CategoryThis nyligen delade curassow bor i den mest avskogade delen av Amazonia, och är också riktad av jägare. En liten fångenskapsbefolkning finns, men det finns inga bekräftade register från naturen sedan 1978. Vilken återstående vild befolkning måste vara extremt liten och kommer sannolikt att sjunka. Av dessa skäl klassificeras arten som kritiskt hotad.Populationsbegränsning Den sista bekräftade skivan i naturen gjordes 1978, även om det finns bestående rykten om att arten kan vara närvarande i Gurupi, och det finns relativt nyligen rapporterade från Tailndia. Om detta är sant är det fortfarande osannolikt att mer än 20 30 individer existerar, även om det inte redan är utrotat. (A. Lees in litt. 2014). Tendensjustering En modell för skogsförlust i Amazonasbassängen sedan 2002 (Soares Filho et al. 2006), kombinerat med artens approximativa maximala intervall och data om dess ekologi och livshistoria (enligt Bird et al. 2011), föreslår att arten kommer att förlora 78 88% av lämplig livsmiljö i Amazonas del av dess (som definieras av modellen och som står för ca 68% av den totala arean av lämplig livsmiljö för denna art) över 35 år (uppskattning av tre generationer). Det pessimistiska scenariot för skogsförlust tyder på att arten kommer att förlora Minst 60% av dess globala omfattning av lämplig livsmiljö under denna period. Genom att även factoring i ytterligare nedgångar på grund av artens mottaglighet för fragmentering, kantkänslor och jakt anses den misstänkta befolkningsminskningen vara 70% över 35 år .Crax pinima är re strängad till och Par i Belem-området av endemism i nordöstra Amazonia. Det utrotas runt Belm, Par (Novaes och Lima 1998) och kan överleva endast i västra Maranho vid Reserva Biolgica do Gurupi och angränsande områden (Lees et al. 2013). Arten hittades inte under omfattande fältarbeten runt Paragominas i östra Par (A. Aleixo per F. Olmos i litt. 2003). Under omfattande provtagning i kommunerna Capito Poo, Dom Eliseu, Paragominas, Santa Brbara do Par, Tailndia och Tom Au från 1998 2009 kom de enda rapporterna från arten från lokala invånare som rapporterade att arten kvarstod i mycket låga densiteter i Agropalma Group Forestal Reserves i Tailndia, där det är sällsyntare än Mitu tuberosum, vilket är större och eftertraktade av jägare (Portes et al., 2011). I Maranho sågs det i rimliga siffror i skogen längs Rio Pindar 1977. Det är troligt att det ligger nära global utrotning i naturen (Lees et al., 2013). Under 2009 beslagtagits fem individer (tre honor, plus två män av denna art) i handel och skickades till ett bevarande avelscentrum i Santa Catarina; en kvinna och en man dog i en jordskred 2010. Två ytterligare honor placerades senare i ett avelscenter i Minas Gerais, vilket gav en överlevande känd total av fyra honor och en potentiell man i fångenskap (Laganaro 2013). Konserverings- och forskningsåtgärder pågår Arten kan fortfarande förekomma i Gurupi Biological Reserve, och det finns rapporter från Agropalma Group Forestal Reserves. En liten fångenskapsbefolkning finns i privata samlingar i Brasilien och Mexiko (del Hoyo et al., 2014). Det är listat som Endangered på de brasilianska och parlaments röda listorna (del Hoyo et al. Tänk på den genetiska analysen på den fångade hanen för att bekräfta att det är C. pinima. Behålla och expandera den lilla fångenskapspopulationen i syfte att eventuellt återinföra om det är lämpligt Utvid det skyddade nätverket för att effektivt skydda IBA: er. Effektivt resurs och hantera befintliga och nya skyddade områden, utnyttja nya möjligheter att finansiera skyddad arealhantering med de gemensamma målen att minska koldioxidutsläppen och maximera bevarandet av biologisk mångfald. Bevarande på privata marknader genom expanderande marknad Trycket på sund markhantering och förhindrande av skogsröjning på land som inte är lämpliga för jordbruket är också avgörande (Soares Filho et al. 2006). Kampanjen mot föreslagna förändringar av den brasilianska skogskoden som skulle leda till en minskning av bredden av flodområdena skog skyddad som permanenta bevarande områden (APPs), som fungerar som viktiga korridorer i fragmenterad landskap.
hur går jag ner i vikt snabbt Belem Curassow Crax pinima