gå ner i vikt på en dag Bells pares kan slå plötsligt

hur många kalorier är ett kilo Bells pares kan slå plötsligt

Bells Pares, en svaghet eller förlamning av musklerna på ena sidan av ansiktet, drabbar en av 60 till 70 personer. Orsaken är okänd men anses ha en inflammation i ansiktsnerven. Även om vissa människor upplever varningssymtom på smärta bakom örat för en eller två dagar före svagheten, är inbrottet vanligtvis brått, med symptom som toppar inom 48 timmar.

Svaghet och hängande muskler skapar ett uttryckslöst utseende på den drabbade sidan av ansiktet, tillsammans med en smakförlust på ena sidan av tungan. Ljud kan tyckas högre i örat på den drabbade sidan.

Bells pares ger inte suddig syn, men de allvarligt drabbade kan inte kunna stänga ett öga. I sådana fall är det viktigt att skydda ögat, eventuellt med skyddsglasögon under dagen, och förhindra att det blir för torrt av använder konstgjorda tårar och en lapp för att stänga ögat på natten.

Mellan 80 procent och 90 procent av personerna återhämtar sig fullständigt från Bells pares inom tre månader eller mindre, särskilt när muskelförlamningen är ofullständig och förbättringen börjar kort efter symptomets början. Ibland kan de regenererande nerverna vara felaktiga så att, Till exempel går nerverna i käften istället för ögonlocket. Som ett resultat kan det öga stänga eller blinka när käften öppnas.
gå ner i vikt på en dag Bells pares kan slå plötsligt